DNA Oyj

DNA valitsi Cisco Jasperin IoT Connectivity -kumppanikseen

Jaa

DNA tuo markkinaan DNA Connectivity IoT -palvelun, joka avaa globaalien IoT-ekosysteemien mahdollisuudet suomalaisille yrityksille. Palvelu on toteutettu yhdessä Cisco Jasperin kanssa, ja sen avulla suomalaiset yritykset voivat kehittää ja kasvattaa IoT-pohjaista liiketoimintaa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

DNA:n tavoitteena on tulla merkittäväksi toimijaksi kansainvälisessä IoT-markkinassa, ja sen vuoksi DNA on investoinut uuteen DNA Connectivity IoT-palveluun ja henkilöstönsä osaamiseen.

DNA Connecitivity IoT soveltuu kaikille toimialoille ja kaikenkokoisten yritysten moninaisiin ja vaihtuviinkin tarpeisiin. Palvelussa yhdistyy DNA:n nopean matkaviestinverkon ja kansainvälisesti johtavan IoT-yhteyksien hallinta-alustan eli Cisco Jasperin Control Centerin edut. Niiden avulla asiakkaat voivat laajentaa IoT-palveluitaan käytännössä kaikkialle maailmaan ja tarjota niitä kansainvälisesti ja kaikkialla.

"Haluamme vauhdittaa suomalaisten IoT-innovaatioiden kehitystä tuomalla markkinaan kansainvälisesti johtavan toimijan ja sen monipuolisen ja pilvipohjaisena jatkuvasti kehittyvän yhteyksien automatisoidun hallinnan ekosysteemin. Cisco Jasperin avulla voimme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdollisuudet IoT-ratkaisuiden kehittämiseen ja edellytykset niiden nopeaan skaalaamiseen Suomessa ja kansainvälisesti," sanoo DNA:n IoT-myynnistä ja ratkaisuista vastaava johtaja Esa Kinnunen.

DNA Connectivity IoT -asiakkaat saavat lähes reaaliaikaisen näkyvyyden ja hallinnan IoT-palveluihinsa sekä mahdollisuuden laajentaa palveluita helposti maailmanlaajuisiksi. Cisco Jasperin Control Center -palvelua käyttää kansainvälisesti jo yli 55 palveluntarjoajaa, ja Control Centerissä hallittavia IoT-laitteita on ympäri maailmaa, tällä hetkellä yli 550 operaattorin verkossa.

“Cisco Jasperin ja DNA:n yhteistyö mahdollistaa IoT-palveluiden tarjoamisen ja skaalaamisen. Lisäksi toimintansa Suomeen laajentamista suunnittelevat kansainväliset yritykset voivat löytää liiketoimintamahdollisuuksia DNA:n edistyksellisen matkaviestinverkon ja meidän Control Center -palvelusta," toteaa Kalle Wård, Managing Director, EMEAR, Cisco IoT.

DNA vahvistaa asemaansa kansainvälisten yhteyksien tarjoajana myös liittymällä IoT World Allianceen. Tämän kansainvälisen verkoston päätavoite on mahdollistaa asiakkaille tehokas ja saumaton IoT-yhteyksien hallinta ympäri maailman, lokalisoiduin ja standardoiduin palveluin. DNA on IoT World Alliancen ainoa suomalainen operaattori.

IoT:n hyödyntäminen liiketoiminnassa ja yhteiskunnan palveluiden kehityksessä on viime aikojen nopeasta kehityksestä huolimatta vasta alussa. Tarve verkkoon turvallisesti liitettäville laitteille kasvaa jatkuvasti, ja matkaviestinverkkojen tekninen evoluutio 5G-verkoksi luo esimerkiksi Narrow Band -teknologian kaltaisia uusia mahdollisuuksia myös IoT:n palveluille. Asiakkaiden luotettavat kaksisuuntaiset IoT-yhteydet ja niiden helppo reaaliaikainen hallinta ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta.

Lisätietoa IoT-palvelusta:  

www.dna.fi/iot 

Lisätietoa medialle:

Robb Henshaw, Cisco Media Relations, puh. +1 408 526 8737, robhensh@cisco.com 
Esa Kinnunen, johtaja, IoT Myynti ja ratkaisut, DNA Oyj, puh. 044 044 7073, esa.kinnunen@dna.fi 
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme