Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Drag-Leidit Levällään -kesäkiertue murtaa ennakkoluuloja ja tuo drag show’n aurinkoon Pola Ivankan 30-vuotistaiteilijajuhlan siivittämänä

Jaa
Drag-Leidit Pola Ivanka (Mika Tepsa) ja Antti Taipale murtavat uudella viihteellisellä esityksellä drag-taiteeseen liitettyjä ennakkoluuloja tuomalla tutut laulut ja hauskat tarinat kesäiselle teatteriyleisölle. Viiden esityksen showkiertueella on tilaa diversiteetille ja yleisö saa laulaa mukana lempihittinsä Drag-Leidien kanssa. Pola Ivanka aloittaa 30-vuotisen taiteilijajuhlansa Drag-Leidit Levällään -ensiesityksestä, joka nähdään Helsingin Bottalla 28. kesäkuuta.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.

Pola Ivanka on levittänyt elävänä lauletun drag-taiteen ilosanomaa suomalaisena pioneerina jo vuosikymmeniä ja luonut säihkyvän uran rakastettuna ja kaikkensa hienon kokonaisuuden vuoksi antavana drag-hahmona.

– Tämäkin show on live: Antti ja minä laulamme yleisön kanssa. Tulee varsinainen Drag Sing-A-Long!, Pola Ivanka hehkuttaa.

 Antti Taipaleen drag-hahmo Sheila jäi viime vuonna eläkkeelle, mutta nyt itse Antti tekee paluun lavalle. 

– Drag saa ilmiönä koko ajan lisää palstatilaa myös kärkevillä kommenteilla, Antti Taipale kertoo.

– On tärkeää muistaa mistä drag-taiteessa on kyse: ilosta, tunteista ja huumorista. Sillä voi myös koskettaa. Paras tapa muistuttaa näistä on vetää itse työhaalarit eli paljettimekot päälle ja esiintyä riemulla!

Drag-Leidit Levällään on saanut alkusysäyksen ja innoituksensa vuonna 2000 järjestetystä 16 jäähallikonsertin kiertueesta Leidit lavalla. Leideihin kuuluivat neljä kotimaisen iskelmämusiikin eturivin naisartistia: Katri Helena, Paula Koivuniemi, Marion Rung ja Lea Laven. Drag-Leidit levällään -esityksissä Pola Ivanka ja Antti Taipale laulavat muistellen legendaaristen Leidien lauluja, ja luvassa on taatusti nostalgiaa ja iloa pursuavia tulkintoja. Osansa saavat niin Paula Koivuniemi kuin Marion Rung sekä erityisesti Lea Laven ja Katri Helena, joiden roolihahmoja Pola ja Antti näyttelivät jo Drag-Leidit Lavalla -konserttikiertueella vuonna 2019.

– Drag-Leidit oli kaikkien aikojen suurin suomalainen drag-kiertue lähes 40 konsertilla ja me lauloimme kaiken itse. Ei mitään huulisynkkaa, Pola Ivanka toteaa.

Kesäteattereissa on nähty viime vuosina perinteisten teatteriesitysten lisäksi muun muassa stand up -esityksiä.

– Päätimme, että nyt on vihdoin dragin vuoro, Antti Taipale sanoo. 

Koko illan show’ssa on luvassa hittiputkien lisäksi tarinoita Leideistä Lavoilla. Esityksiä säestää pianotaiteilija Mikko Mattila. Kesäilloissa koko yleisön toivotaan laulavan esiintyjien mukana kaikkien tuntemia rakastetuimpia iskelmiä ja ikivihreitä.

– Minä laulan Vaarilla on saari -kappaleen!, huudahtaa Pola. 

– Ja Popsi, popsi porkkanaa tulee ainakin neliäänisesti, säestää Antti.

Drag-Leidit Levällään -kiertue alkaa 28.6. Helsingistä Bottalta ja päättyy 18.8. Spa Hotel Runniin Iisalmeen.

ENNAKKOMAISTIAISET medialle ja kutsuvieraille:

1.6.2023 klo 15 Botta, Helsinki

Ilmoittautumiset tästä linkistä lomakkeen kautta: https://forms.gle/feqVLLVVZ6PfP8CC9

DRAG-LEIDIT LEVÄLLÄÄN -ESITYSTEN KEIKKAPAIKAT:

28.6. Botta, Helsinki

20.7. Rikalanmäen kesäteatteri, Salo

21.7. Vihdin kesäteatteri, Vihti

4.8. Seurantalo Joukola, Taavetti

18.8. Spa Hotel Runni, Iisalmi

KUVAMATERIAALI:

https://drive.google.com/drive/folders/1VbdcooDKJJfv2CWasPTDKDlxMKvrr5MT?usp=share_link

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pola Ivanka | +358 50 342 2916 | info@polaivanka.com | @polaivanka | polaivanka.com

Antti Taipale | +358 45 147 9477 | antti.taipale@sheila.fi | @antti_taipale | sheila.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Paavalinkirkolla vietetään syyskuun alussa uusi Hiljaisuuden festivaali – Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta kutsuvat hiljentymään ja keräämään mielenvoimaa talven varalle2.6.2023 11:08:00 EEST | Tiedote

Syksyn kynnyksellä 2.-3. syyskuuta Helsingin Paavalinkirkolla vietettävä Hiljaisuuden festivaali on kaksipäiväinen mielenrauhaan, itsetutkiskeluun, myötätuntoon, sielunvapauteen ja tasapainoon sekä omien voimavarojen löytämiseen keskittyvä festivaali. Festivaalin järjestävät yhdessä Suomen suurin hyvinvointimedia Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta. Kaikkiin Hiljaisuuden festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tuomon & Markuksen uudella singlellä ja videolla soi Galway-muiston tummanpuhuva varjo – video ensinäytössä Soundissa tänään1.6.2023 12:55:21 EEST | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -duo julkaisee 2. kesäkuuta uuden version ylistetyllä Game Changing -albumilla aiemmin julkaistusta Galway-kappaleestaan. Painavan tarinan avaaminen vaati autenttiset puitteet, joten duo kävi toukokuun alussa paikan päällä Galwayssa, Irlannissa ohjaaja Tero Ahosen kanssa kuvaamassa kappaleeseen puhuttelevan videon. Singlen lyriikka kertoo synkästä tosielämän muistosta, jota Markus Nordenstreng on kantanut mukanaan vuosikymmeniä. Galway-video on katsottavissa tänään 1. kesäkuuta ensinäytössä Soundissa.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen juuri Teosto-palkittu sävellys Water kuullaan Oulu Sinfonian tulkintana Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla24.5.2023 12:32:23 EEST | Tiedote

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen huhtikuussa 2023 Teosto-palkinnon voittanut Water-sävellys kuullaan 5. lokakuuta Oulussa järjestettävällä Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla. Nykymusiikin erikoismies, erityisen laajasta repertoaaristaan tunnettu saksalainen kapellimestari André de Ridder tarttuu Merkillisiä ääniä -konsertissa Oulu Sinfonian kanssa tämän hetken ajankohtaisimpiin ja kiinnostavimpiin nykymusiikkiteoksiin.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen yhteissävellys, ympäristön tilaan kantaaottava Water voitti Teosto-palkinnon27.4.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

Oululais-haapajärvinen säveltäjäkaksikko Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen palkittiin Teosto-palkinnolla teoksellaan Water torstaina 27.4. Musiikkitalolla järjestetyssä Teosto-palkintojuhlassa. Muita tänä vuonna palkittuja olivat Mikko Sarvanne sävellyksillään Mikko Sarvanne Gardenin levyllä Heräämisen valkea myrsky sekä Helmi Kajasteen ja työryhmän teokset Draama-Helmin levyllä Draama-Helmi kuistilla. Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, joka jaettiin nyt 18. kerran. Rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia sävelteoksia huomioivan Teosto-palkinnon kokonaissumma 40 000 euroa jaetaan tasan voittajateosten kesken.

SADAT LAPINLAHDEN YSTÄVÄT KOKOONTUIVAT TAVASTIALLE TUKEMAAN AVOINTA TAIDE-, KULTTUURI- JA MIELENTERVEYSTYÖTÄ27.4.2023 13:27:23 EEST | Tiedote

Eilen Tavastialla järjestetyssä Lapinlahti-säätiön lanseeraus- ja tukikonsertissa liki 400 Lapinlahden ystävää osoitti vankkumattoman tukensa Lapinlahden alueen nykytoiminnoille ja -toimijoille. Konsertissa oli käsinkosketeltavan lämmin, yhteisöllinen ja positiivinen henki. Uusi Lapinlahti-säätiö on perustettu Helsingin Lapinlahden vanhalle mielisairaala-alueelle viimeisten kymmenen vuoden aikana Helsingin kaupungin ja lukuisten kansalaistoimijoiden yhteistyönä syntyneen taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskuksen tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme