Varsinais-Suomen ELY-keskus

E18 moottoritiellä Kaarinassa Hepojokilaakson siltojen korjaustöissä alkaa viimeinen rutistus ja työt valmistuvat parin viikon päästä

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus on uusinut kesän ajan E18 moottoritiellä Kaarinassa Hepojokilaakson siltojen liikuntasaumalaitteita. Nyt korjaustöissä on alkamassa kolmannen ja viimeisen rikkoutuneen laitteen uusiminen. Liikenne tullaan siirtämään keskiviikon 21.10. ja torstain 22.10. välisenä yönä kokonaan pohjoiselle sillalle ja liikenteen käytössä on kahden viikon ajan yksi ajokaista molempiin suuntiin. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan merkittäviä ruuhkia työmatkaliikenteen ruuhkatunteina. Työt saadaan kuitenkin valmiiksi nopeammalla aikataululla kuin kahden aiemman laitteen uusimisen osalta. Siltapaikan voi myös kiertää mt 110 kautta.

Hepojokilaakson sillat E18 moottoritiellä Kaarinassa
Hepojokilaakson sillat E18 moottoritiellä Kaarinassa

Hepojokilaakson siltojen yksi liikuntasaumalaite hajosi viime talvena ja siihen tehtiin hätäkorjaustoimenpiteitä. Tuolloin päätettiin uusia kesän aikana siltapaikan kaikki kolme samantyyppistä liikuntasaumalaitetta. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä kolmaskin, nyt uusittava liikuntasaumalaite hajosi loppukesällä ja siihen jouduttiin tekemään hätäkorjaus.

Laitteista kaksi ensimmäistä uusittiin puolikas laite kerrallaan. Tällä menetelmällä liikennehaitta kohdistui vain toiseen ajosuuntaan kerrallaan, mutta töiden kesto oli puolestaan pidempi. Saman työvaiheen tekeminen useampaan otteeseen pidensi väistämättä työn kestoa. Esimerkiksi betonin lujittuminen vie aina oman aikansa, eikä siltapaikalla voi tehdä muita töitä samaan aikaan. Nyt viimeinen laite uusitaan kokonaisena, joten lähes kaikki työvaiheet voidaan tehdä kerralla ja esimerkiksi liikuntasaumalaitteen teräsosien yhteen hitsaus ja kumien vulkanointi jäävät työvaiheista kokonaan pois.

Tien liikennemäärä siltapaikan kohdalla on yli 25 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, joten liikennejärjestelyt aiheuttavat väistämättä liikenteen ruuhkautumista. Liikenneruuhkat tulevat kuitenkin olemaan kesän tilanteeseen verrattuna suurempia, kun viimeinen liikuntasaumalaite uusitaan kokonaisena. Työt valmistuvat näin viikkoja nopeammin. Siltapaikan voi myös kiertää ja välttää liikenneruuhkat kulkemalla maantien 110 ja uusitun Makarlan ylikulkusillan ja Tammisillan eritasoliittymän kautta. Kiertotien pituus on muutama kilometri.

Urakoitsijana hankkeessa toimii TYL Silko.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinööri Jari Nikki, p. 0295 022 816

- TYL Silko, projektipäällikkö Timo Murtojärvi, p. 040 718 8513

Avainsanat

Kuvat

Hepojokilaakson sillat E18 moottoritiellä Kaarinassa
Hepojokilaakson sillat E18 moottoritiellä Kaarinassa
Lataa
Uusittu liikuntasaumalaite
Uusittu liikuntasaumalaite
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kyrön uuden rautatien alikulun heikot näkemät edellyttävät autoilijoilta tarkkaavaisuutta23.11.2020 11:53:54 EETTiedote

Kyrön uuden rautatien alikulun aiheuttamat näkemäpuutteet läheisissä liittymissä puhuttavat edelleen kuntalaisia. Ongelmaksi koetaan erityisesti alikulkukäytävän kaiteiden aiheuttama näkemäpuute. ELY-keskus sai keväällä kunnanvaltuuston tekemän ehdotuksen liikennepeilien asettamisesta liittymiin näkemien parantamiseksi. ELY-keskus totesi tuolloin vastauksessaan, että liikennepeilit eivät sovi liittymiin liikenneturvallisuussyistä. Näkemät ovat huonot, mutta tilannetta on hankala parantaa tienpidon toimin. Kyröntielle kääntyminen edellyttää autoilijoilta malttia ja tarkkaavaisuutta. Puutteelliset näkemät liittymissä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia vaan varsin yleisiä etenkin kaupunkiympäristöissä. Kokonaisuutena Kyrön alikulun rakentaminen on parantanut merkittävästi taajaman liikenneturvallisuutta.

Ysitien uudesta tievalaistuksesta kolmannes odottaa sähköliittymän kytkentää20.11.2020 15:30:19 EETTiedote

Perusväylänpidon tasokorotuksesta osa rahoituksesta suunnattiin investointeihin ja tällä rahoituksella on täydennetty tievalaistusta Turun sisääntuloväylillä. Uutta valaistusta on rakennettu valtatielle 9 välille Moisio – maantie 204 ja Kustavintielle (mt 192) välille Somersoja – Mietoinen. Valaistusten rakentamistyöt käynnistyivät toukokuussa ja työt ovat saatu lähes valmiiksi. Kustavintien valaistus on jo toiminnassa, mutta viimeistelytyöt jatkuvat vielä marraskuun loppuun. Ysitien valaistuksesta Turku Energian verkossa olevat uudet tievalaistuskeskukset Moisiossa ja Jäkärlässä ovat jo toiminnassa. Sen sijaan Rauhankylän eritasoliittymässä oleva tievalaistuskeskus odottaa sähkön kytkemistä. ELY-keskus ja hankkeen urakoitsija eivät ole saaneet jakeluverkonhaltijalta Carunalta vahvistusta, milloin sähköliittymä kytketään.

Coronarekommendationerna som gäller för kollektivtrafiken är även i kraft på skärgårdens förbindelsefartyg20.11.2020 12:48:26 EETTiedote

Användningen av ansiktsmasker på skärgårdens förbindelsefartyg har väckt diskussion och oro bland passagerarna. Restiderna inom förbindelsefartygstrafiken är ofta långa och passagerarna delar på en gemensam kabin. Användningen av ansiktsmasker har dock inte varit särskilt allmän på förbindelsefartygen. NTM-centralen i Egentliga Finland påminner att de anvisningar och rekommendationer som hälsomyndigheterna gett för kollektivtrafiken gäller även förbindelsefartygen. För stunden gäller till exempel i Egentliga Finland en rekommendation att använda ansiktsmask bland annat i kollektivtrafiken och i situationer där det inte är möjligt att hålla tillräckligt avstånd till andra. Även informationen på fartygen kommer att förbättras.

Joukkoliikennettä koskevat koronasuositukset ovat voimassa myös saariston yhteysaluksilla20.11.2020 12:41:51 EETTiedote

Maskien käyttö saariston yhteysaluksilla on herättänyt keskustelua ja huolta matkustajien keskuudessa. Yhteysalusliikenteessä matka-ajat ovat usein pitkiä ja matkustajat jakavat yhteisen matkustamon. Kasvomaskien käyttö ei ole kuitenkaan ollut yhteysaluksilla kovin yleistä. Varsinais-Suomen ELY-keskus muistuttaa, että terveysviranomaisten joukkoliikenteeseen antamat ohjeet ja suositukset koskevat myös yhteysaluksia. Tällä hetkellä esimerkiksi Varsinais-Suomessa on voimassa suositus käyttää kasvomaskia mm. joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä muihin. Myös aluksilla olevaa informaatiota tullaan parantamaan.

Huhkon uusi pyörätieyhteys valtatien 8 varrella on valmis13.11.2020 09:03:14 EETTiedote

Uusi jalankulku- ja pyöräily-yhteys Huhkon alueella on saatu valmiiksi. Väylää pitkin pääsee nyt pyöräilemään Turusta Raisioon valtatien 8 suuntaisesti. Osuus oli aiemmin sorapäällysteinen ja osa reitistä oli polkua ja pyörälle sopimatonta osuutta. Nyt koko yhteys Turun rajalta Raision Punttamäenpolulle on päällystetty ja pyöräiltävissä. Turku parantaa vielä Häränajajanpolun osuutta keväällä 2021. Koko yhteys kuuluu Turun seudulliseen pääpyöräilyverkkoon. Väylän parantaminen on tehty ELY-keskuksen ja Raision yhteistyönä maankäytön-, asumisen- ja liikenteen sopimukseen sisältyvällä MAL-rahoituksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme