MessukeskusMessukeskus

Educa 2023 luo katseen tulevaisuuden sivistykseen – tapahtuman ohjelma julkaistu

Jaa
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. Tapahtuman teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys​. Educa-messujen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus houkuttelee kävijöitä ympäri maailman tutustumaan suomalaiseen koulutuskenttään.
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)

Educa 2023 -tapahtuma tarjoaa lähes 200 ohjelmanumeroa ja noin 450 esiintyjää opetus- ja kasvatusalan ajankohtaisista aiheista. Lisäksi mukana on yli 330 näytteilleasettajasta koostuva näyttely, jossa on mukana alan keskeisiä toimijoita.  
 
Educan avajaiset järjestetään perjantaina 27.1.2023 klo 10.30–12.00 otsikolla ”sivistys - voimavara tulevaisuuteen”.  Avajaiskeskustelussa pohditaan muun muassa, mitä sivistys on ja miten se kehittyy tulevaisuudessa. Avajaisissa puheenvuoron pitävät OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto, opetusministeri Li Andersson, OPH:n pääjohtaja Minna Kelhä ja Suomen Akatemian pääjohtaja Paula Eerola. Aloituspuheenvuorojen jälkeen keskusteluun liittyvät Sivistysakatemian käyneet Lauri Järvilehto ja Anna Talasniemi sekä professori Arto O. Salonen. Keskustelun juontaa toimittaja Reetta Räty yhdessä SOOLin puheenjohtajan Hanna Rahkosen ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja kanssa.   
 
Futuristi Perttu Pölösen mukaan omaa osaamistaan tulee nykyään päivittää kuin puhelinta ja kehityksen perässä pysyminen vaatii taitoa olla aloittelija koko ajan. Pölönen pitää puheenvuoronsa ”miksi on hyvä olla aloittelija” Visio-lavalla perjantaina 27.1. klo 15.15. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola puolestaan pohtii rehtorien, johtajien ja muiden esihenkilöiden selviytymistä kriisitilanteessa, kun resurssipula on jatkuvasti läsnä ja uuttakin pitäisi kehittää. Aaltola puhuu aiheesta ”johtajana kriisissä tai muuten vaan kaaoksessa – miten selviydytään” Taito-lavalla perjantaina 27.1. klo 13.30.   
 
Opettajan työ on merkityksellistä, vaikuttavaa ja vaativaa. Vaativa ja merkityksellinen työ kaipaa tuekseen toivoa, voimavaroja ja vahvoja arvoja, väittää kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio. Hänen mukaansa opettajalla on sekä oikeus että velvollisuus pitää myös itsestään huolta. Kallio pohtii näitä aiheita puheenvuorossaan ”voi hyvin opettaja” Visio-lavalla perjantaina 27.1. klo 16.15.  
 
Educa-messujen ensimmäinen messupäivä perjantai 27.1. huipentuu opettajien suureen jälki-istuntoon klo 19–21, jossa muun muassa palkitaan Vuoden Koulutusvaikuttaja 2022 sekä eri aineiden opettajia. Jälki-istunnon musiikista vastaa Jannike ja Pete Parkkonen. Jälki-istunnon valvojana ja puheenjohtajana toimii imitaattori-juontaja-näyttelijä Jarkko Tamminen. 
 
Educa-messujen koko ohjelma ja näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.educamessut.fi.    
 
Kansainvälinen ohjelmakokonaisuus esittelee suomalaista koulutuskenttää 

Educa-messujen Equity-lavan ohjelmakokonaisuus keskittyy tarjoamaan puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja kansainvälisille koulutusalan ammattilaisille, joilla on mahdollista seurata ohjelmaa myös virtuaalisesti. Kokonaisuudessa puhuvat muun muassa opetusministeri Li Andersson ja kasvatustieteiden professori Minna Huotilainen. Kaikki Equity-lavan puheenvuorot ovat englanniksi. Lisätietoja Educan kansainvälisestä ohjelmasta nettisivuilta www.educafair.fi.     

 
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

* Helsingin Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

* Messukeskus, Tanja Pasila, puh. puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

* OAJ, erityisasiantuntija Riitta Silvonen, puh. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi
 
#educamessut #educa2023
 
Median edustajat voivat akkreditoitua ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (pääsisäänkäynti, 2. kerros). Kuvia aiemmista tapahtumista Messukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com vapaasti toimitusten käyttöön. 
 
Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 28.–29.1.2022. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, FinlandsSvenskaLärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vuoden mökkiläinen 2023 on Kirsikka Simberg: ”Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä”20.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden mökkiläiseksi 2023 vaikuttaja, stylisti ja Tuplakääk-podcastin juontaja Kirsikka Simbergin. Kemiönsaarella perheineen mökkeilevä Simberg tunnustautuu puutarhaharrastajaksi ja haaveilee onsen-henkisestä paljusta. Tunnustus jaetaan Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.2023 klo 12.30.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailussa etsitään viitteitä huomisen kauneudesta – kilpailu on käynnistynyt16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

I love me -messut ja Häät-lehti etsivät jälleen Vuoden Kauneinta Sormusta. Kilpailun tämän vuoden teema Häivähdyksiä innostaa kulta- ja hopeaseppiä sekä korumuotoilijoita etsimään viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta. Nyt 16. kertaa järjestettävä kilpailu nostaa esiin suomalaista korusuunnittelua ja käden taitoja.

Aistiesteetön sisustaminen huomioi aistit ja rauhoittaa sekä tukee asukkaiden hyvinvointia ja palautumista14.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Aistiesteetön tilasuunnittelu ja sisustaminen huomioi ja minimoi aisteja kuormittavat tekijät sekä tukee asukkaiden palautumista ja hyvinvointia. Suunnitelulla pystytään vahvistamaan käyttäjien osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia. Aistiesteettömään suunnitteluun erikoistunut sisustussuunnittelija Paula Hellberg kertoo aiheesta Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023 järjestettävien Kevätmessujen Trendilavalla lauantaina 1.4.2023 klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme