VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto

Eduskunta on irtisanonut Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan virasta

Jaa

Eduskunta on tänään päättänyt irtisanoa Tytti Yli-Viikarin valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan virasta. Pääjohtajan sijaisena VTV:ssä jatkaa johtaja Matti Okko.

”Eduskunta on täysistunnossa tehnyt tänään odotetun päätöksen. VTV keskittyy nyt jatkamaan tärkeää tehtäväänsä valtion taloudenhoidon laillisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden tarkastajana sekä finanssipolitiikan ja puolue- ja vaalirahoituksen valvojana”, Matti Okko sanoo.

”Olemme jo käynnistäneet suunnitelmallisen työn oman toimintamme parantamiseksi huomioiden esimerkiksi tarkastusvaliokunnan mietinnön. Uskon, että johto ja koko henkilöstö ovat sitoutuneet toimimaan hyvän työilmapiirin rakentamisen ja ulkoisen luottamuksen vahvistamisen eteen.”

Eduskunnan virkamieslaissa määrätty irtisanomisaika Tytti Yli-Viikarin kohdalla on kuusi kuukautta. Lain mukaan VTV:n pääjohtaja on vapautettuna aikaisemmasta virastaan sen ajan, kun hän hoitaa pääjohtajan tehtävää. Yli-Viikarin mahdollinen paluu ylijohtajan virkaan on mahdollista aikaisintaan irtisanomisajan päätyttyä. Hänen edellytyksiään palata hoitamaan ylijohtajan virkaa arvioidaan ennen irtisanomisajan päättymistä.

Eduskunnan tiedote: Eduskunnan täysistunto päätti irtisanoa VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto
VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto
Porkkalankatu 1, PL 1119
00101 Helsinki

09 4321http://www.vtv.fi

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on eduskunnan yhteydessä toimiva ylin kansallinen tarkastusviranomainen, joka tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja omaisuuden hallintaa sekä valvoo puolue- ja vaalirahoitusta. Tarkastustyöllä virasto varmistaa, että valtion varoja käytetään eduskunnan päättämiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi.

Statens revisionsverk (VTV) finns i anknytning till riksdagen och är den högsta externa revisorn, som reviderar skötseln av statsfinanser, övervakar finanspoltiken och utövar tillsyn över parti- och valfinansieringen. Med oberoende revisionsarbetet säkerställer verket att statens medel används för av riksdagen beslutade ändamål på ett lagenligt och ändamålsenligt sätt och att finanspolitiken utövas på ett hållbart sätt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto

Undantagsförfarandena i skötseln av statsfinanserna var motiverade under coronatiden – de normala förfarandena bör återupptas snabbt22.9.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Enligt Statens revisionsverk har statens stimulans- och stödåtgärder varit viktiga för att trygga ekonomin, och försörjningsberedskapen har fungerat under undantagsförhållandena. Inriktningen av företagsstöden, som beviljades till följd av coronasituationen, fungerade däremot inte särskilt väl. Revisionsverket har publicerat sin årsberättelse som sammanställer de mest väsentliga observationerna om statsekonomin och statsförvaltningen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme