Messukeskus

Ehdota Vuoden retkikohdetta 2021

Jaa

Vuoden retkikohde 2021 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla. Tämänkertaisen kilpailun teemana on talviretkeily ja ehdotuksia Suomen parhaaksi talviretkikohteeksi voi tehdä osoitteessa www.goexpo.fi. Ehdotuksia voivat jättää niin retkeilijät kuin retkeily- ja matkailupalveluita tuottavat tahotkin. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä ja osastolla kevään 2021 GoExpo-messuilla.

Viime vuoden teema Vuoden retkikohde -kilpailussa oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella. Kuvassa Kintulammen Kaukaloistenkallion laavu talviasussaan.
Viime vuoden teema Vuoden retkikohde -kilpailussa oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella. Kuvassa Kintulammen Kaukaloistenkallion laavu talviasussaan.

Kilpailussa haetaan ympärivuotista luontoretkikohdetta, joka on viime vuosina kehittänyt erityisesti talviretkeilyn mahdollisuuksia. Tämä voi näkyä esimerkiksi reittien ja taukopaikkojen rakentamisena tai talvivarusteiden vuokrauspalveluina. Kohteessa tulee olla merkittyjä, talvella ylläpidettyjä reittejä ja taukopaikkoja, muita talviretkeilyä tukevia palveluita sekä mahdollisuus omatoimiseen retkeilyyn.

Ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa retkeilystä kiinnostunut, ja yksi henkilö voi ehdottaa useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 4.10.2020.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Raati painottaa kohteiden arvioinnissa kohteen viime vuosina tekemiä, talviretkeilyä parantaneita toimia sekä kohteen merkittävyyttä, saavutettavuutta ja palveluita. Lisäksi raati arvostaa uudenlaisia oivalluksia ja retkeilyn innovaatioita, jotka edistävät suomalaista retkeilykulttuuria.

Kilpailun raatiin kuuluvat:

-          retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja)

-          viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry)

-          erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut)

-          vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry)

-          päätoimittaja Petri Laine (Retki-lehti).

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään GoExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–14.3.2021. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä. Palkinto annetaan retkikohdetta hallinnoivalle organisaatiolle, jonka tehtävänä on alueen virkistyskäytön kehittäminen.

Palkinto jaetaan nyt jo 17. kerran. Viime vuoden teemana oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja niistä ovat Vuoden retkikohde -palkinnon ohella mm. Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

GoExpoon kuuluvat Outdoor, Fillari, Sport ja Golf -messut. Lisäksi samaan aikaan 12.–14.3.2021 Messukeskuksessa järjestetään Kuva & Ääni ja GoExpo Horse.  

Lisätietoja: Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, tarja.gordienko@messukeskus.com
Messukeskuksen turvallisuusohjeistus: www.messukeskus.com/turvallisuusohjeistus

www.goexpo.fi #goexpo2021 #messusäätiö

Kilpailun nettisivu: https://goexpo.messukeskus.com/vuoden-retkikohde/
Ehdotuksia voi jättää osoitteessa https://webropol.com/s/retkikohde2021ehdotukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Gordienko, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Viime vuoden teema Vuoden retkikohde -kilpailussa oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella. Kuvassa Kintulammen Kaukaloistenkallion laavu talviasussaan.
Viime vuoden teema Vuoden retkikohde -kilpailussa oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella. Kuvassa Kintulammen Kaukaloistenkallion laavu talviasussaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme