Kustannusosakeyhtiö Otava

Ekologista, taloudellista ja trendikästä – Suosittu bloggaaja opastaa uutuuskirjassaan vaatteiden korjaamisen ja huoltamisen saloihin

Jaa

Aina ei kannata ostaa uutta! Vaatteiden korjaaminen säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Shoppailua inhoavilta se säästää myös hermoja. Suosittu bloggaaja Anni Ignatius paljastaa uutuuskirjassaan Korjaa kauniiksi seikkaperäiset ohjeet eri vaatekappaleiden korjaustapoihin käsin ja koneella ommellen ja antaa myös paljon vinkkejä vaatehuoltoon.

Joku haluaa säästää luontoa, toinen inhoaa vaatekaupoissa käymistä, ja kolmas haluaa pidentää lastenvaatteiden käyttöikää. On monta syytä korjata vaatteita!  Ekologisuus on korjaamisen yksi kulmakivi – pidentämällä vaatteen käyttöikää 9 kuukauden verran, sen hiili-, vesi- ja jätejalanjälki pienenee jopa 30%. Vaatteiden korjaaminen on järkevää monestakin syystä. Se on myös taloudellista, sillä korjaaminen on halvempaa kuin uuden ostaminen. Siinä säästää myös aikaa: housujen paikkaaminen vie kymmenen minuuttia, kun taas sopivien housujen etsimiseen kaupasta saattaa vierähtää tovi jos toinenkin.  

Anni Ignatiuksen helposti lähestyttävän korjausoppaan vinkeillä vaatteen voi korjata kuka vain ja miten vain – ei ole yhtä oikeaa tapaa korjata, ilmastointiteippikin käy.  Kirjasta löytyy helppoja ohjeita ja haastetta kaipaaville myös haastavampia ohjeita. Kirja jakaantuu neulalla ja langalla tehtäviin korjauksiin, ompelukoneella tehtäviin korjauksiin sekä muihin korjauksiin. Myös vaatteen huoltamiselle ja vaatteen muokkaamiselle ennen käyttöä on omat lukunsa.  Ohjekuvat pitävät aloittelijaakin mukanaan.  

Vaatteiden kuluminen on varsinkin monen lapsiperheen huoli. Polvet, peput ja lahkeet kuluvat nopeasti puhki. Ignatius huomioi kirjassaan kattavasti erilaiset reikä- ja kulumiskohdat sekä materiaalit. Kirjasta löytyy vinkit nahkan, ulkovaatteiden, polvien, farkkujen, neuleiden ja muiden korjauksiin. 

Anni Ignatius on mikkeliläinen luokan- ja käsityönopettaja, kolmen lapsen perheenäiti ja kädentaitaja, joka pitää Sormustin-käsityöblogia ja laatii käsityöohjeita eri medioihin. 

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Tekijän haastattelupyynnöt, kirjan pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan uutisia on ilmestynyt – esittelyssä kevään kiinnostavimmat teokset27.10.2020 10:05:00 EETTiedote

Otavan kirjakevät on täynnä lukemisen ja kirjoittamisen riemua, kaunokirjallisuuden huippunimiä ja kiehtovia tositarinoita. Kannessa esiintyvä Paula Nivukoski debytoi lastenkirjailijana, kun Onnelliset aakkoset -teos tuo Tove Janssonin perinnön 2020-luvulle: “Olen aina rakastanut kielen rytmin tutkimista, sitä miten kirjaimet punoutuvat sanoiksi ja tarinoiksi, reiteiksi uusiin maailmoihin.”

Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy syksyllä 2021 Otavan kustantamana20.10.2020 09:37:00 EESTTiedote

"Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina" kertoo maailmankuulun arkkitehti- ja muotoilijapariskunnan Aino Marsio-Aallon (1894–1949) ja Alvar Aallon (1898–1976) yhteisen tarinan – tarinan rakkaudesta, perhe-elämästä, vahvasta ammatillisesta kumppanuudesta ja yhteisestä elämäntyöstä, joka päättyi Aino Aallon ennenaikaiseen kuolemaan. Syksyllä 2021 ilmestyvän kirjan tekijä on Aino ja Alvar Aallon tyttärenpoika Heikki Aalto-Alanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme