Kustannusosakeyhtiö Otava

Eläinlääkäri Venla Jyrkisen ihana tietokirja koirista kattaa karvakuonojen koko elinkaaren

Jaa
Lappilaisen eläinlääkäri Venla Jyrkisen esikoiskirja “Kumppanina koira” on täynnä tietoutta nykyisille ja tuleville koiranomistajille. Se ulottuu aina koirarodun valitsemisesta pentuvaiheeseen, aikuisuuteen ja lemmikistä luopumiseen. Samalla se on Jyrkisen lämmin ja koskettava kertomus omasta kasvusta koiran omistajuuteen ja lopulta rakkaan lemmikin raastavaan poismenoon.

Kumppanina koira tarjoaa vinkkejä, tietoa ja tukea, jotta koiranomistaja voisi tarjota kumppanilleen mahdollisimman hyvän elämän. Samalla se on sydämellinen ja omakohtainen tarina elämästä koiran kanssa iloineen ja haasteineen.  

Kirjan yhdeksän päälukua valottavat koiran valintaa ja hankkimista, elämää pennun kanssa, koiran villiä nuoruusvaihetta, aikuistumista, kulta-aikaa ja vanhuutta. Koirasta luopumista ja elämään totuttelua rakkaan lemmikin poismenon jälkeen käsitellään myös paljon, sillä teemat ovat Jyrkiselle itselleen ajankohtaisia. Hän on omistanut kirjan rakkaalle, edesmenneelle koiraystävälleen Humulle.  

Koiranomistajia ilahduttavat kirjan runsaat, käytännönläheiset vinkit esimerkiksi hampaiden huoltamiseen ja ruokintaan liittyen.  

Venla Jyrkinen (s. 1987) on Inarin kunnassa asuva ja työskentelevä eläinlääkäri. Kumppanina koira on hänen esikoisteoksensa. 

“Lumeen tallattu polku on tuttu, olen kulkenut tästä monet kerrat ennenkin. Kapealla polulla kengänkuvioihin sekoittuvat hankeen tallentuneet tassunjäljet. Vielä eilen edelläni huiski häntä, jonka huoletonta heiluntaa olin seurannut lähes kymmenen vuoden ajan. Tänään tuo huiskinta ei enää johda kulkuani. Tuttua tienviittaa ei näy. (…) Kaamos on ohi, ja talvi on väistymässä uuden elämän tieltä. Mutta minun sisälläni vuoden pimein aika on vasta alkanut.” 

 

Venla Jyrkinen antaa mielellään haastatteluja kirjaan liittyen. Hän on Helsingissä helmikuun puolivälissä.  

 

Kumppanina koira on arvostelu- ja käsittelyvapaa ystävänpäivänä 14.2.  

Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Kirsti Valveen lukemana äänikirjana.  

Venla Jyrkisen haastattelupyynnöt sekä kirjan pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Venla Jyrkinen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Venla Jyrkinen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme