Aviador Kustannus

Elämäkerta suomalaisen huippuarkkitehdin vaiheikkaista kasvuvuosista

Jaa
Jukka Lyytisen uusi teos Nuori Alvar Aalto vie lukijat matkalle arvostetun arkkitehdin lapsuuteen, nuoruuteen ja muihin merkittäviin elämänvaiheisiin. Mitkä vaikutteet johtivat nuoren Alvarin juuri arkkitehdin uralle?
Kansi: Kimmo Mustonen
Kansi: Kimmo Mustonen

Jukka Lyytisen tietokirja Nuori Alvar Aalto on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Millainen oli nuori Alvar Aalto? Se, joka vasta haaveili valloittavansa maailman. Kirja kertoo kansainvälisesti kaikkien aikojen arvostetuimpien arkkitehtien joukkoon nostetun Alvar Aallon lapsuudesta, nuoruudesta, opiskeluajoista ja kokemuksista sisällissodassa. Millainen nuori Alvar oli henkilönä ja mitkä vaikutteet johtivat hänet arkkitehdin uralle?

Alvar Aalto sai laajaan tuotantoonsa vaikutteita arkkitehtuurin historiasta ja suomalaisesta luonnosta ja kulttuuriperinteestä. Hänen töitään on laajalti tutkittu. Jukka Lyytinen (s. 1969) paneutuu elämäkertateoksessaan Alvar Aallon vaiheikkaisiin kasvun vuosiin, jotka loivat pohjan hänen uskomattomalle elämälleen.

Jukka Lyytinen (s. 1969) on toimittaja ja kirjailija, joka on julkaissut viimeksi Lauri Viidan elämäkerran ja sitä ennen muun muassa näyttelijöiden elämäkertoja sekä kirjan Lapinlahden Linnuista. Kirjan piirroskuvitukset ovat Juhana Lauronen-Karlssonin käsialaa.

LYYTINEN, JUKKA : Nuori Alvar Aalto
120 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811478
Ilmestymisaika: Helmikuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Kimmo Mustonen
Kansi: Kimmo Mustonen
Lataa
Jukka Lyytinen © Ari Haimi
Jukka Lyytinen © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme