Aviador Kustannus

Elisabethin kakku ja muita novelleja on kokeneen huilistin esikoiskirja

Jaa

Mikael Helasvuo on toiminut vuosien ajan Sibelius-Akatemian huilunsoiton professorina sekä tehnyt pitkän uran Radion Sinfoniaorkesterin soolohuilistina. Nyt hän julkaisee ensimmäisen kaunokirjallisen teoksensa, novellikokelman nimeltään Elisabethin kakku ja muita novelleja.

Mikael Helasvuon novellikokoelma Elisabethin kakku ja muita novelleja on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Kulttuuria ja arjen inhimillistä ymmärrystä huokuvien novellien aikaskaala ulottuu 1700-luvulta nykyaikaan ja aihepiiri Bachin silmäleikkauksesta helsinkiläiseen koulumaailmaan ja irkutskilaisen ruhtinaan oopperaseurueen edesottamuksiin. Mikael Helasvuon kekseliäs tarinankertojan mieli taikoo ilvestä jahtaavan pienkoneiden maahantuojan Keskuspuistoon ja baritonitorven peruskoulunopettajan hyppysiin. Välillä käydään sodanjälkeisellä maaseudulla, jossa venäläinen sotavanki rakentaa isättömäksi jääneelle perheelle kaivon ja rakastuu perheen esikoistyttäreen. Kirjoittajansa esikoisteoksen Elisabetin kakku ja muita novelleja tarinat yllättävät lukijan käänteillään, joissa aikakaudet ja kulttuurit sekoittuvat riemastuttavalla tavalla.

Mikael Helasvuo (s. 1948) on syntynyt Helsingissä ja asuu siellä edelleen. Hän on tehnyt pitkän uran Radion Sinfoniaorkesterin soolohuilistina ja levyttänyt sekä vanhaa että uutta musiikkia. Lisäksi hän on toiminut vuosien ajan Sibelius-Akatemian huilunsoiton professorina. Elisabetin kakku ja muita novelleja on hänen kaunokirjallinen esikoisteoksensa.

HELASVUO, MIKAEL : Elisabethin kakku ja muita novelleja
220 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811270
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme