ICT Elmo Oy

Elmo osti Pohjois-Hämeen Puhelimen yritysliiketoiminnan

Jaa

Tytär- ja emoyhtiö keskittyvät jatkossa ydinliiketoimintoihinsa

ICT Elmo Oy on ostanut emoyhtiönsä Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n yritysliiketoiminnan. Samalla Pohjois-Hämeen Puhelin on uudistanut brändinsä ja toimii nyt nimellä ElmoNet Oy.

Kauppa käsittää reilut 300 Pohjois-Pirkanmaan alueella olevaa yritystä. Yritykset siirtyvät Elmon asiakkaiksi 1.5.2020. Pienyrittäjät, jotka käyttävät henkilöasiakkaiden palveluita, säilyvät ElmoNetin asiakkaina.

Kauppa mahdollistaa yhtiöiden keskittymisen omiin ydinliiketoimiinsa. Elmo on erikoistunut yritysten ICT-palveluiden rakentamiseen ja kehittämiseen ja pääsee kaupan myötä tuomaan palvelutarjontansa pohjoisen Pirkanmaan alueelle; ElmoNet keskittyy valokuituyhteyksien rakentamiseen ja palveluiden tarjoamiseen kuluttaja-, taloyhtiö- ja operaattoriasiakkaille.


Taustalla vuoden takainen DNA-kauppa

Kauppaa alettiin valmistella vuosi sitten keväällä, jolloin Elmo myi kuluttajaliiketoimintansa DNA:lle. Samalla alettiin keskustella emo- ja tytäryhtiön välisestä liiketoimintojen kirkastamisesta.

- Viime keväästä lähtien on tehty paljon työtä, jotta 1.5. olemme valmiina niin palveluiden, laskutuksen kuin resursoinnin osalta. Olemme varmoja, että molempien yhtiöiden asiakkaat ainoastaan hyötyvät kaupastamme, jonka ansioista kumpikin yhtiö pystyy keskittymään omaan ydinstrategiaansa, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen sanoo.

Emoyhtiön uuden brändin haluttiin olevan sukunäköinen tytäryhtiön kanssa.

- Oli välttämätöntä miettiä brändi uudelleen, sillä emme toimi enää vain Pohjois-Hämeen alueella ja pääpaino palveluissamme on valokuidussa. Uskomme uudistuksen tuovan lisää virtaa tekemiseen, ElmoNetin toimitusjohtaja Juha Ahoniemi vakuuttaa.


Alueellista kasvua ja yhteistä arvopohjaa
Elmon keskeisiä kasvualueita ovat nyt mukaan tulleen pohjoisen Pirkanmaan lisäksi Varsinais-Suomi ja Uudenmaan seutu. ElmoNet kasvaa valokuituhankkeidensa myötä etenkin Jämsän ja Keuruun seuduille.

Yhtiöitä yhdistää panostus henkilökohtaiseen asiakaskokemukseen.

- Olemme viiden vuoden aikana uudistaneet yritystämme valtavasti ja olemme nyt koko Suomen mittakaavassa uudenlainen toimija. Se, mitä kutsumme “The Elmo Wayksi” tarkoittaa, että tuomme ihmisläheisyyden ja halun ratkoa ongelmia asiakkaidemme arkeen. Ratkaisumme ponnistavat aina aidoista asiakastarpeista. ElmoNetiltä siirtyvät yritysasiakkaat saavat edelleen paikallista, ihmisläheistä palvelua, mikä on keskeistä myös emoyhtiömme arvomaailmassa, Aaltonen painottaa.

Elmon tavoitteena on kasvattaa liikevaihtonsa vuoteen 2023 mennessä 30 miljoonaan (2019 15,1 miljoonaa). Kasvua on viime vuosina ollut 30 % vuosivauhtia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Aaltonen
toimitusjohtaja
ICT Elmo Oy
GSM: (0)50 359 8285
sähköposti: janne.aaltonen@elmo.fi

Juha Ahoniemi
toimitusjohtaja 
ElmoNet Oy
GSM: 044 746 4210
sähköposti: juha.ahoniemi@elmonet.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ICT Elmo Oy
ICT Elmo Oy
Patamäenkatu 18
33900 Tampere

03 455 2000https://www.elmo.fi/

Elmo on valtakunnallinen ICT-talo, joka tarjoaa täydelliset ICT-palvelut yrityksille: palvelukattaus käsittää tietoliikenne- ja viestintäpalvelut, konesali- ja pilvipalvelut, laitteet, ohjelmistot, tietohallinnon johtamispalvelut ja innovaatiot. Elmolla jokaisen tavoitteena on saada asiakas rakastamaan ICT:tä osoittamalla, kuinka mutkattomasti kaikki voi sujua. Elmon palveluksessa on yli 60 kovan luokan ammattilaista, ja liikevaihto oli vuonna 2019 15,1 miljoonaa euroa. Elmon päätoimialue on Pirkanmaa ja keskeisiä kasvualueita pääkaupunkiseutu ja Turun seutu.

ElmoNet on alueellinen valokuituvaikuttaja, joka toimii Ruoveden, Virtain, Mänttä-Vilppulan, Kurun, Jämsän ja Keuruun alueella. Asiakaskuntaa ovat omakotitaloudet, taloyhtiöt ja kyläyhdistykset sekä operaattorit, joita palvellaan myös Tampereen talousalueella. Yhtiö on perustettu vuonna 1897 ja toimi kevääseen 2020 asti nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin. Yhtiön palveluksessa on noin 60 henkeä ja se omistaa ICT Elmo Oy:n.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ICT Elmo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme