Pohjois-Savon ELY-keskus

Elokuussa alle 10 000 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli elokuun lopussa 365, mikä on 53 % vähemmän kuin viime vuonna.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli elokuun lopussa 9 957 työtöntä työnhakijaa, mikä on reilut 1 300 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Ilman lomautettuja työttömien määrä on 9 600, eli 900 työtöntä vähemmän, kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 8,9 %, mikä on 1,1 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 9,1 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa 1 244, eli 17 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on vajaa 4 300, mikä on 10 % vuoden takaista vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Koillis-Savossa (17 %). Matalin työttömien osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (6,7 %) ja korkein puolestaan Koillis-Savossa (10,3 %).

Elokuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 4 300, mikä on 3 % enemmän kuin vuosi sitten.

Elokuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

https://www.temtyollisyyskatsaus.fi

 

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Työllisyyskatsaus Pohjois-Savo elokuu 2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois­-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus
ylitarkastaja Raili Nissinen, p. 0295 026 541, raili.nissinen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.8.202226.8.2022 08:37:15 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenkorkeus on laskenut kevään tulvakorkeudesta noin 70 cm. Vedenpinnan lasku on hidastunut viimeaikaisten sateitten ansiosta, mutta keskiennusteen mukaan vedenpinta laskisi syyskuun loppuun mennessä vielä vajaan 10 cm. Havaittu vedenkorkeus on tällä hetkellä NN+81,43 m, joka on myös likimäärin pitkän seurantajakson mediaanikorkeus. Säännöstelypadot suljettiin kesäkuun puolessa välissä. Kallaveden luonnontilainen vedenkorkeus olisi noin 10 cm alempi mikäli Konnukseen ja Karvioon ei olisi vuonna 2016 rakennettu pohjapatoja hidastamaan Kallaveden luonnonmukaista purkautumista. Kallavesi purkaa vetensä Konnuksen ja Karvion luonnonkoskien kautta. Pohjapatojen rakentamisen tavoitteena oli estää Kallaveden vedenpinnan lasku purjehdusaikana laivaliikennerajan NN+81,25 m alapuolelle. Kallaveden kokonaislähtövirtaama on noin 100 m3/s. Iisalmen reitillä ovat järvien vedenpinnat nousseet viimeaikaisten sateiden myötä. Onkiveden ja Kiurujärven vedenpinnat ovat lähellä säännöstelyn lupa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme