Etelä-Savon ELY-keskus

Elpymisrahoituksen mahdollisuudet maaseutuyrityksille

Jaa

Maaseuturahaston elpymisvarat ovat osa laajempaa EU:n elpymisrahoitusta ja ne kohdennetaan toimiin, jotka edistävät vihreää taloutta, digitaalisuutta ja sosioekonomista kestävyyttä. Elpymisrahoitus myönnetään vuosina 2021–2022, ja sitä voidaan maksaa kolmena myöntämistä seuraavana vuotena. Yrityksen tulee sijaita maaseutualueella ja kooltaan korkeintaan pieni yritys (alle 50 työntekijää).

Maaseutuyrityksille rahoitettavia toimenpiteitä ovat:

Omistajanvaihdokset:
- Harvaanasutulla ja ydinmaaseudulla, kartta
- Asiantuntijapalvelut ostajan avuksi
- Tuki myönnetään tulevalle ostajalle
- Tuki 5.000–10.000 euroa

Investoinnit
- Uudet biokaasulaitokset tai -yksiköt, tukitaso 50 %
- Olemassa olevien uusiutuvaa energiaa tuottavien laitosten uudistaminen
- Energia- ja materiaalitehokkuutta parantavat sekä uusiutuvan energian käyttöön liittyvät investoinnit
- Investoinnit uuteen ympäristö- ja ilmastoystävälliseen teknologiaan ml. digitaalinen teknologia
- Tukitaso 30–35 %

Maaseudun yritystukia voi hakea jatkuvasti. Haku tapahtuu Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa. Vain omistajanvaihdokseen liittyvää tukea voi hakea ilman y-tunnusta. Ensivaiheessa käsitellään 15.11.2021 saapuneet hakemukset. Seuraava hakujakso päättyy 15.1.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysasiantuntija Outi Kaihola, outi.kaihola(at)ely-keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Puumalan Kaukaantien venekuuria kunnostetaan saariston ympäristönhoitoavustuksella22.11.2021 13:16:21 EET | Tiedote

Puumalan kirkonkylässä Puumalanvirran rannalla seisoo useita komeita, punaiseksi maalattuja venekuureja eli venevajoja. Yksi niistä kuuluu puumalalaisen Ari Kainulaisen suvulle ja toimii nykyisin vapaa-ajan veneilyn tukikohtana. Kainulainen sai venekuurin kunnostukseen saariston ympäristönhoitoavustusta Etelä-Savon ELY-keskukselta vuonna 2021. Tänä vuonna saariston ympäristönhoidon avustusta voi hakea 30.11.2021 saakka. Avustuksella edistetään saaristoluonnon suojelua, saariston maisemakuvan säilyttämistä ja parantamista sekä saaristolaisen rakennusperinnön hoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme