Kaakkois-Suomen ELY-keskus

ELY-keskuksen hankkimaan bussiliikenteeseen muutoksia Etelä-Karjalassa

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa bussiliikenteessä vaihtuu liikennöitsijä muutamilla yhteysväleillä Etelä-Karjalassa. Lisäksi Pohjois-Savon, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset ovat yhdessä ostaneet Jyväskylä – Mikkeli - Lappeenranta välille bussivuoroja korvaaman keväällä lakanneita liikenteitä.

ELY-keskus kilpailutti keväällä 2022 Taipalsaaren ja Lappeenrannan välille arki-iltojen sekä viikonlopun vuoroja sekä Parikkalasta ja Rautjärveltä Imatran ja Savonlinnan suuntaan arkipäivisin ajettavia vuoroja. Lisäksi Lappeenrannan ja Haminan välille hankittiin pari uutta perjantaisin ja sunnuntaisin ajettavaa vuoroa, joiden toivotaan palvelevan kaupunkien välistä viikonloppumatkustusta.

Taipalsaaren ja Lappeenrannan välisessä ostoliikenteessä vaihtuu liikennöitsijä eli E. Rantanen Oy lopettaa ja uutena aloittaa Soisalon Liikenne Oy. Imatran ja Parikkalan sekä Parikkalan ja Savonlinnan välisessä ostoliikenteessä Savonlinja Oy vaihtuu Soisalon Liikenne Oy:ksi. Myös Lappeenranta - Hamina välin uusissa vuoroissa on liikennöitsijänä Soisalon Liikenne Oy. Tiedot vuoroista löytyvät liikennöitsijän omilta nettisivuilta tai osoitteesta www.matkahuolto.fi

Jyväskylä-Mikkeli-Lappeenranta-välille bussivuoroja

Pohjois-Savon ELY-keskuksen kilpailuttamat yhteysvälin uudet sopimusvuorot käynnistyvät kesäkauden alkaessa 6.6.2022. Jyväskylä - Mikkeli - Lappeenranta välillä ajetaan arkisin iltapäivävuoro suuntaansa. Lappeenrannan ja Mikkelin välillä ajetaan arkena tämän lisäksi vuoropari myös aamupäivästä. Viikonloppuna Jyväskylän ja Lappeenrannan välillä ajetaan lauantaisin yksi vuoro ja sunnuntaisin kaksi vuoroa suuntaansa. Kaikkia vuoroja liikennöi Soisalon Liikenne Oy. Tarkemmat vuorojen aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, p. 0295 029 348.

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Hellejakson seurauksena sinilevähavainnot lisääntyneet Kaakkois-Suomessa30.6.2022 15:02:51 EEST | Tiedote

Sinilevähavainnot ja levämäärät Kaakkois-Suomen järvien vakiohavaintopaikoilla ovat edelleen pysyneet vähäisinä. Sen sijaan yleisöhavaintoja on juhannusviikonlopun aikana ja sen jälkeen tullut useita sekä Pohjois-Kymenlaakson että varsinkin Etelä-Karjalan alueen järviltä. Lappeenrannan Haapajärvellä on sinilevää runsaasti veteen sekoittuneena kuten viime viikollakin. Rannikolla levätilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Ajoneuvoliikenne ohjataan kiertotielle maantiellä 375 (Sippolantie) Kirkkolammen Lietteen sillan kohdalla 29.6.2022 alkaen23.6.2022 13:29:40 EEST | Tiedote

Maantien 375 parantaminen alkoi Kirkkolammen Lietteen sillan (KaS-99) kohdalla Sippolassa Kouvolassa. Hankkeessa puretaan vanha kivisilta ja uusitaan vesistösilta teräsrummulla. Rumputyötä varten kohteessa joudutaan tekemään pontitus- ja paalutustöitä. Mt 375 (Sippolantie) katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä Kirkkolammen Lietteen sillan (KaS-99) kohdalta 29.6.2022 klo 8.00. Ajoneuvoliikenteen kiertotiet ohjataan kuvaliitteen mukaisesti yleistä maantieverkkoa pitkin. Reitti Hirvelä - Haapala – Kannusjärvi – Ruotila – Sippola on opastettu maastossa koko matkan. Jalankulku- ja pyöräilyliikenne ohjataan suoraan työmaan vierestä. Tie avataan liikenteelle viimeistään 23.9.2022. Tien aukaisusta ajoneuvoliikenteelle tiedotetaan erikseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme