Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

ELY-keskus myönsi alkuvuonna lähes 20 miljoonaa euroa avustusta itäsuomalaisille yrityksille

Jaa
Etelä-Savon ELY-keskus myönsi tammi-huhtikuun aikana lähes 20 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta 45 itäsuomalaisen yrityksen hankkeeseen, joilla yritykset kehittävät kilpailukykyään sekä hakevat kasvua. Merkittävä puunjalostusyrityksen hanke nosti Pohjois-Savon maakunnan avustusmäärän suurimmaksi. Rahoitus on myönnetty Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman Euroopan aluekehitysrahastosta.

Maakunnittain tarkasteltuna ELY-keskus myönsi Pohjois-Savon yrityksille eniten yrityksen kehittämisavustusta: 12 yrityksen hankkeeseen yhteensä noin 8,4 miljoonaa euroa. Tästä summasta iisalmelaisen Anaika Wood Group Oy:n hankkeen osuus oli noin 5,3 miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan yrityksille avustusta myönnettiin 18 hankkeeseen yhteensä 7,1 miljoonaa euroa. Myös Pohjois-Karjalassa suurin päätös kohdistui puutoimialalle, Binderholz Nordic Oy:lle myönnettiin Lieksan toimipisteen investointeihin noin 2,1 miljoonaa euroa. Etelä-Savon osuus myönnetystä avustuksesta oli 3,9 miljoonaa euroa, jolla rahoitettiin 15 yrityksen kehittämishanketta. Etelä-Savossa euromääräisesti suurin päätös tehtiin metallitoimialan yritys Casemet Oy:lle, jolle ELY-keskus myönsi noin 1,5 miljoonaa euroa.

Yrityskohtaiset tiedot kaikista alkuvuonna tehdyistä myönteisistä rahoituspäätöksistä löytyvät liitteestä.

ELY-keskus kannustaa yrityksiä kehittämään toimintaansa

ELY-keskuksella on vuonna 2023 erittäin hyvät mahdollisuudet rahoittaa yrityksen kehittämis- ja investointihankkeita. Nyt on siis yritysten kannalta hyvä tilaisuus käynnistää merkittäviä ja vaikuttavia hankekokonaisuuksia.

- Itä-Suomessa on tänä vuonna käytettävissä yritysrahoitukseen noin 44 miljoonaa euroa oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta ja 30 miljoonaa Euroopan aluekehitysrahastosta, kertoo rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen.

Yritykset voivat jo alustavan suunnitelman pohjalta ottaa yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijoihin, puhelinpalvelumme palvelee arkisin klo 9–15 numerossa 0295 024 800. Asiointi on mahdollista myös sähköpostitse pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi.

Yrityksen kehittämisavustus on harkinnanvarainen avustus

Yrityksen kehittämisavustus on harkinnanvarainen avustus, jota voidaan myöntää innovatiivisiin, kasvuun tai kansainvälistymiseen liittyviin kehittämistoimenpiteisiin sekä aineellisiin ja aineettomiin investointeihin. Avustuksen pääasiasiallisena kohderyhmänä ovat pienet ja keskisuuret yritykset. Avustusta voidaan myöntää myös suurille yrityksille investointeihin, mutta niiden osalta kriteeristö on huomattavasti pk-yritysten kriteeristöjä haastavampi.

Pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin voidaan myöntää avustusta 50 %, investointien osalta tukitasot on porrastettu yrityskoon mukaan. Mikroyrityksille sekä pienille yrityksille voidaan avustusta myöntää investointeihin enintään 40 %, keskisuurille 30 % ja suurille yrityksille 20 %. Yhdellä päätöksellä myönnettävän avustuksen enimmäismäärä on rajattu seitsemään miljoonaa euroon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etelä-Savon ELY-keskus:
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 029 502 6086, pekka.pelkonen(at)ely-keskus.fi
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 029 502 6091, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme