Varsinais-Suomen ELY-keskus

ELY-keskus uusii Hennijoen sillan puukannen Loimaan Alastarolla, liikenne kiertotielle

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii Hennijoen sillan Loimaan Alastarolla maantiellä 231 (Kanteenmaantie). Työn ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla ja ohjaamaan kiertotielle. Kiertotie on viitoitettu maanteiden 12610 ja 12619 kautta valtatielle 2. Työt alkavat maanantaina 7.6. aamulla ja liikenne siltapaikalla katkaistaan klo 9.00. Siltatyöt valmistuvat ja silta avataan jälleen liikenteelle viimeistään 16.6.2021 klo 22.00. Kevyelle liikenteelle ei pystytä järjestämään kulkuyhteyttä siltapaikan yli.

Hennijoen silta ja kiertotie kartalla
Hennijoen silta ja kiertotie kartalla

Töiden aikana Hennijoen sillan lahovaurioitunut puukansi uusitaan. Hennijoen silta on yksi Väyläviraston viime vuonna tarkastamista puusilloista, joissa tutkittiin puusilloissa esiintyvää lahottajasientä. Sillalta löydettiin tarkastuksessa lahottajasientä, mutta sillan kunto ei vielä viime vuonna ollut huono. Talven aikana vaurio eteni kuitenkin niin paljon, että sillan kansi joudutaan uusimaan jo tänä vuonna. Sillalle rakennetaan töiden aikana uusi puukansi. Puukannen uusiminen on nopea ja edullinen toimenpide huolimatta siihen liittyvistä kestävyysongelmista.

Liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla töiden ajaksi, koska sillan kannelle ei jää tilaa järjestää turvallista kulkua. Tästä syystä myöskään kevyelle liikenteelle ei voida sallia kulkua siltapaikan yli töiden aikana. Työt on ajoitettu koulujen kesäloma-aikaan, jotta koulukuljetuksia ei jouduttu siirtämään kiertoreitille.

Liikenne siltapaikalla katkaistaan maanantaina 7.6. klo 9.00 ja silta avataan jälleen liikenteelle viimeistään 16.6.2021 klo 22.00.Siltapaikalla on viitoitettu kiertotie, joka kulkee Koskenkyläntien ja Kojonperäntien kautta valtatielle 2.

Liikennemäärä sillalla on n. 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana toimii TYL Silko.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinöörit Jari Nikki, p. 0295 022 816 ja Ari Salo 0295 022 830

- TYL Silko, projektipäällikkö Timo Murtojärvi, p. 040 718 8513

Avainsanat

Kuvat

Hennijoen silta ja kiertotie kartalla
Hennijoen silta ja kiertotie kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ändringar i kollektivtrafikens periodbiljetter på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko18.6.2021 16:17:36 EEST | Tiedote

Praxis för periodbiljetter för busslinjer utanför Åbo stadsregion håller på att förändras. Matkahuolto avslutar försäljningen av regionbiljetten till Åbo 30.6 och ersätter dem med ersättande produkter. En ny säsongsprodukt på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko är Seutu+. Med periodprodukten kan man resa både på baslinjen och i Fölis trafik i Åbo stadsregion. Ändringarna gäller inte Föli-områdets biljettprodukter.

Joukkoliikenteen kausilippumuutoksia Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6 ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Kraapin silta ja Kraapin kevyen liikenteen silta uusitaan teräsputkisiltana Pöytyän Kyrössä maantiellä 2253 (Ollilantie)17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pöytyällä (Kyrö) maantiellä 2253 (Ollilantie) sijaitsevan Kraapin sillan ja Kraapin kevyen liikenteen sillan uusimistyöt 28.6.2021. Työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Työn aikana ajoneuvoliikenne joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle 5. - 15.7.2021. Kiertotie on viitoitettu maanteiden 12458 (Karvionkulmantie) ja 2250 (Kyröntie) kautta. Jalankulkijoiden käytössä on rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi.

Tienvarsilla niitetään kesäkuusta elokuun loppuun - tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut runsasta11.6.2021 12:43:14 EEST | Tiedote

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään 1–4 kertaa kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Ensi viikon päällystyskohteita11.6.2021 08:31:30 EEST | Tiedote

Viikolla 24 päällystetään uudelleen mm. maantie 12697 eli Vankilantie Säkylässä välillä Karhia-Vuorenmaa. Kapealla Vankilantiellä Säkylässsä joudutaan tie sulkemaan läpikulkevalta liikenteeltä päällystystyön takia tiistaina 15.6. yhden päivän ajaksi. Lisäksi päällystystyöt jatkuvat usealla kohteella mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä ja valtatiellä 9 Loimaan ja Metsämaan välillä.

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä7.6.2021 14:34:06 EEST | Tiedote

Maanantai-iltana 7.6.2021 alkavat päällystystyöt E18 moottoritiellä Kaarinan Raadelman ja Turun Skarppakullan välillä. Tie on päällystettävällä kohteella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyöt tehdään ilta- ja yöaikaan ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme