EMMA – Espoo Museum of Modern Art

EMMAssa käsitellään ilmastokriisiä keväällä 2020

Jaa

EMMA – Espoon modernin taiteen museo nostaa ilmastokriisin kevään 2020 teemaksi. Teemaan pureudutaan sekä EMMAn ohjelmassa että osassa näyttelysisältöjä. Samalla otamme toiminnassamme jatkuvasti askeleita kestävämpään suuntaan tehdäksemme EMMAsta pysyvästi maapallollemme ystävällisen toimijan.

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA

EMMAn kevään näyttelyohjelmiston avaavat Tacita Deanin ja Nastja Säde Rönkön näyttelyt suuntaavat katseen ympäristön muutoksiin ja katoavaisuuteen. Dean tutkii ympäristömme muuntumista, ajan kulkua ja sen näkymistä elinpiirissämme. Filmille kuvattujen elokuvien ja suurikokoisten liitutaulumaalausten lähtökohtina ovat usein luonnonilmiöt, kuten pilven synty tai auringonpimennys. Dean on hitauden ja keskittymisen puolestapuhuja, joka tutkii asioiden ja ilmiöiden monimutkaista rakentumista vastavetona nopeatempoiselle digitaaliselle nykykulttuurille.

Ympäristötuho ja ilmastokriisi ovat myös Nastja Säde Rönkön näyttelyn for those yet to be keskiössä. Rönkön mediateos on yhden ihmisen mielenosoitus, jossa hän matkustaa maapallon kohteisiin, jotka ihminen on toiminnallaan tuhonnut tai jotka ovat tuhoutumassa.

“Välitämme toimintaympäristöstämme, joten kannamme vastuumme olemalla mukana ilmastotalkoissa. Omassa tekemisessämme museona on vielä kehitettävää kestävän kehityksen kannalta ja se työ jatkuu. Sen lisäksi haluamme osallistua keskusteluun vastuullisuudesta. Ohjelmistoomme kuuluu tapahtumia ja näyttelyitä, jotka antavat meille mahdollisuuden käsitellä tätä ajankohtaista teemaa kävijöidemme kanssa”, kertoo EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Ilmastoaiheiseen ohjelmaan voi tutustua EMMAn verkkosivuilla tammikuusta 2020 alkaen. Teema on läsnä EMMAn keskusteluohjelmassa, taidepajoissa, ja koko talon tapahtumallisissa viikonlopuissa. Ilmastoystävällisyys tulee näkymään niin aiheina kuin toimintatapoina.

Ilmastokriisiä käsitellään esimerkiksi 25.3. EMMA Talksissa otsikolla Ilmasto muuttuu. Mitä voimme tehdä? Kalhaman moderoimassa keskustelussa asiantuntijat pohtivat, mitä on vielä tehtävissä taiteen ja tutkimuksen keinoin sekä yksilön tasolla.

EMMA osallistuu myös Miljoonan puun talkoisiin keväällä 2020. Taiteilija Nina Backmanin hankkeen tavoitteena on lisätä puiden määrää osallistamalla kaupunkilaisia niiden istuttamiseen. EMMA ja Näyttelykeskus WeeGee toimivat yhdessä taimien jakelupaikkana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kestävä kehitys on yksi Espoon kaupungin keskeisistä arvoista. Espoo on myös valittu kansainvälisessä vertailussa Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi ja Espoon tavoitteena on päästä hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

EMMAn vuoden 2019 kävijätavoitteet ylittyivät – tällaisiin kävijämääriin päästiin viimeksi vuonna 2008! 2.1.2020 10:55:31 EETTiedote

Vuonna 2019 EMMAssa vieraili 135 019 kävijää. Määrä ylitti museon kävijätavoitteet. EMMAn ohjelmassa nähtiin vetovoimaisia kansainvälisiä ja kotimaisia näyttelyitä. Yleisöä keräsivät myös suositut tapahtumapäivät sekä muut yleisöpalvelut. Näyttelyistä yleisöä kiinnostivat eniten Michael Jackson: On the Wall ja Interwoven – Yhteen kudotut.

The internationally acclaimed artist Chiharu Shiota will create a large spatial installation for EMMA in autumn 2021 14.11.2019 12:50:00 EETPress release

Since 2018, the collaboration between EMMA and Saastamoinen Foundation has seen works created by topically relevant international artists, tailored site-specifically for EMMA’s unique space. The fourth artist in the collaboration is Chiharu Shiota, who is known for her impressive spatial artworks, where she combines vast webs of threads with various everyday objects.

Maailmankuulu Chiharu Shiota toteuttaa EMMAan suuren tilallisen installaation syksyllä 202114.11.2019 12:50:00 EETTiedote

EMMAn ja Saastamoisen säätiön välisessä yhteistyömuodossa on vuodesta 2018 nähty varta vasten EMMAn tilaan luotuja teoksia merkittäviltä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Yhteistyön puitteissa neljäs taiteilija on Chiharu Shiota, joka on tunnettu vaikuttavista tilallisista teoksista, joissa hän yhdistää laajoja lankaverkostoja erilaisiin arkisiin objekteihin. Lisäksi EMMAssa pysyvästi esillä olevaan, Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevään, Kosketus-näyttelyyn on tehty lisäyksiä mediataiteen ohjelmaan vuodelle 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme