EMMA – Espoo Museum of Modern Art

EMMAssa käsitellään ilmastokriisiä keväällä 2020

Jaa

EMMA – Espoon modernin taiteen museo nostaa ilmastokriisin kevään 2020 teemaksi. Teemaan pureudutaan sekä EMMAn ohjelmassa että osassa näyttelysisältöjä. Samalla otamme toiminnassamme jatkuvasti askeleita kestävämpään suuntaan tehdäksemme EMMAsta pysyvästi maapallollemme ystävällisen toimijan.

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA

EMMAn kevään näyttelyohjelmiston avaavat Tacita Deanin ja Nastja Säde Rönkön näyttelyt suuntaavat katseen ympäristön muutoksiin ja katoavaisuuteen. Dean tutkii ympäristömme muuntumista, ajan kulkua ja sen näkymistä elinpiirissämme. Filmille kuvattujen elokuvien ja suurikokoisten liitutaulumaalausten lähtökohtina ovat usein luonnonilmiöt, kuten pilven synty tai auringonpimennys. Dean on hitauden ja keskittymisen puolestapuhuja, joka tutkii asioiden ja ilmiöiden monimutkaista rakentumista vastavetona nopeatempoiselle digitaaliselle nykykulttuurille.

Ympäristötuho ja ilmastokriisi ovat myös Nastja Säde Rönkön näyttelyn for those yet to be keskiössä. Rönkön mediateos on yhden ihmisen mielenosoitus, jossa hän matkustaa maapallon kohteisiin, jotka ihminen on toiminnallaan tuhonnut tai jotka ovat tuhoutumassa.

“Välitämme toimintaympäristöstämme, joten kannamme vastuumme olemalla mukana ilmastotalkoissa. Omassa tekemisessämme museona on vielä kehitettävää kestävän kehityksen kannalta ja se työ jatkuu. Sen lisäksi haluamme osallistua keskusteluun vastuullisuudesta. Ohjelmistoomme kuuluu tapahtumia ja näyttelyitä, jotka antavat meille mahdollisuuden käsitellä tätä ajankohtaista teemaa kävijöidemme kanssa”, kertoo EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Ilmastoaiheiseen ohjelmaan voi tutustua EMMAn verkkosivuilla tammikuusta 2020 alkaen. Teema on läsnä EMMAn keskusteluohjelmassa, taidepajoissa, ja koko talon tapahtumallisissa viikonlopuissa. Ilmastoystävällisyys tulee näkymään niin aiheina kuin toimintatapoina.

Ilmastokriisiä käsitellään esimerkiksi 25.3. EMMA Talksissa otsikolla Ilmasto muuttuu. Mitä voimme tehdä? Kalhaman moderoimassa keskustelussa asiantuntijat pohtivat, mitä on vielä tehtävissä taiteen ja tutkimuksen keinoin sekä yksilön tasolla.

EMMA osallistuu myös Miljoonan puun talkoisiin keväällä 2020. Taiteilija Nina Backmanin hankkeen tavoitteena on lisätä puiden määrää osallistamalla kaupunkilaisia niiden istuttamiseen. EMMA ja Näyttelykeskus WeeGee toimivat yhdessä taimien jakelupaikkana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kestävä kehitys on yksi Espoon kaupungin keskeisistä arvoista. Espoo on myös valittu kansainvälisessä vertailussa Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi ja Espoon tavoitteena on päästä hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

IC-98’s new large-sized work draws a comparison between a hemp rope and society4.8.2020 10:30:00 EESTPress release

Theses on the Body Politic (bind) continues a series of works by IC-98 started 16 years ago. In the video animation, the construction of society is compared with the transformations of a rope. The piece commissioned for the art collection of Saastamoinen Foundation is premiered for the first time during 4 August – 27 September 2020 at the Touch exhibition, which displays the foundation’s art collection.

2021 celebrates the power of art – exhibitions on contemporary art giant Daniel Buren and mesmerising colourist Konrad Mägi at EMMA5.6.2020 09:00:00 EESTPress release

The theme of EMMA’s 2021 exhibition programme is the power of art. Art has the power to take the viewer amidst important discussions and produce memorable experiences, even in challenging times. The year honours strong exhibitions designed especially for EMMA, along with virtuoso-like mastery of different materials, techniques and colours.

2021 on taiteen voiman juhlaa – nykytaiteen jättiläisen Daniel Burenin ja lumoavan koloristin Konrad Mägin näyttelyt EMMAan5.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

EMMAn vuoden 2021 näyttelyohjelmiston teemana on taiteen voima. Taiteella on voimaa viedä tärkeiden keskustelujen äärelle sekä tuottaa elämyksiä haastavinakin aikoina. Taiteen ja luovuuden avulla voi ottaa kantaa, vaikuttaa ja ilmaista itseään. Taiteen voima ilmenee kussakin näyttelyssä sille ominaisella tavalla. Vuoden aikana nähdään vahvoja, erityisesti EMMAn tiloihin suunniteltuja näyttelyitä sekä virtuoosimaista eri materiaalien, tekniikoiden ja värien hallintaa.

2021 firar vi konstens styrka – utställningar av samtidskonstens gigant Daniel Buren och den fängslande koloristen Konrad Mägi visas på EMMA5.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Konsten har styrkan att inspirera till viktiga diskussioner och att skapa upplevelser också under utmanande tider. EMMAs utställningsprogram 2021 förmedlar konstens styrka, förmåga att påverka och beröra. Under årets gång visas starka helheter designade explicit för EMMAs lokaler, och virtuos hantering av olika material, tekniker och färger.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme