Enervent Zehnder Oy

Enervent Zehnder kasvatti liikevaihtoaan ja paransi kannattavuuttaan

Jaa
Porvoolainen ilmanvaihtoteknologian valmistaja Enervent Zehnder kasvatti liikevaihtoaan ja paransi kannattavuuttaan vuonna 2022. Yhtiö odottaa viennin kasvavan lisää 2023, kun se pääsee myymään emoyhtiö Zehnderin kautta uusiin maihin.
Thomas Söderholm on johtanut Enervent Zehnderiä koronakeväästä 2020 alkaen
Thomas Söderholm on johtanut Enervent Zehnderiä koronakeväästä 2020 alkaen

– Kasvun takana on monia syitä. Yleinen tietoisuus sisäilmaston merkityksestä kasvaa, energiatehokkuuden vaatimus korostuu entisestään, ja tuotteilta vaaditaan edistyneitä ominaisuuksia. Myös suomalaista valmistusta arvostetaan, Enervent Zehnderin toimitusjohtaja Thomas Söderholm toteaa.

– Vuosi 2022 yllätti meidän positiivisesti. Liikevaihtomme kasvoi ja kannattavuus parani. Ennusteiden mukaan asuntorakentaminen on vuonna 2023 supistumassa kaikissa Pohjoismaissa, mutta vastaamme siihen panostamalla korjausrakentamiseen, erityisesti energiasaneerauksiin. Lisäksi Finnbuild-messuilla viime lokakuussa lanseerattu uusin tuotteemme Svea Cooler tuo uudenlaisen ratkaisun kotitalouksien viilennystarpeisiin. Siinä jäähdytys yhdistetään ilmanvaihtoon, Söderholm kertoo.

Strateginen rooli Zehnder-konsernin kylmän ilmaston osaajana

Vuosi 2023 on Enervent Zehnderille kaksinkertainen juhlavuosi. Suomen liiketoiminta täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Vastaavasti Norjassa on markkinoitu yrityksen valmistamia ilmanvaihtokoneita Exvent-nimellä 20 vuotta. Toiminta muuttuu yhä kansainvälisemmäksi, kun integroituminen vuodesta 2018 omistajana olleeseen Zehnder Groupiin jatkuu.

Ilmanvaihtokoneiden tuotekehitys tehdään yhtiön omissa toimitiloissa Porvoossa, missä sijaitsee myös jatkuvaa testausta tekevä, pohjoisen ilmaston mukainen kylmälaboratorio. Thomas Söderholm vahvistaa, että yhtiö näkee juhlavuonna merkittäviä kasvumahdollisuuksia.

– Zehnder osti meidät kylmän ilmaston osaamisemme takia. Tässä roolissa pystymme kehittämään tuotteita paljon aikaisempaa laajemmalle alueelle. Viemme tällä hetkellä tuotteitamme 14 maahan.  Liitymme tänä vuonna osaksi Zehnderin toiminnanohjausjärjestelmää, joten voimme lisätä laitetoimituksia konsernin globaaliin myyntiverkostoon. Yli 70 maan joukosta löytyy useita kylmän ilmaston maita. Pohjoismaat toki säilyvät meillä avainmarkkinoina, Söderholm sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Thomas Söderholm on johtanut Enervent Zehnderiä koronakeväästä 2020 alkaen
Thomas Söderholm on johtanut Enervent Zehnderiä koronakeväästä 2020 alkaen
Lataa
Thomas Söderholm Enervent zehnder
Thomas Söderholm Enervent zehnder
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Kipinätie 1
06150 Porvoo

+358 207 528 800https://www.enervent.fi/

Enervent Zehnder lyhyesti

Enervent Zehnder on valmistanut korkealaatuisia ilmanvaihtolaitteita Suomessa 40 vuoden ajan. Yhtiön päämarkkinoihin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja pohjoinen Keski-Eurooppa. Porvoossa valmistettuja ilmanvaihtokoneita viedään säännöllisesti 14 maahan. Enervent Zehnder työllistää 40 ilmanvaihtoteknologian ammattilaista. Vuodesta 2018 lähtien yhtiö on kuulunut sveitsiläiseen Zehnder Group -konserniin, joka on Euroopan johtavia ilmanvaihtotekniikan yrityksiä.

Vuosi 2023 on Enervent Zehnderille kaksinkertainen juhlavuosi. Suomenliiketoiminta täyttää 40 vuotta, ja Norjassa on markkinoitu yrityksen valmistamia ilmanvaihtokoneita Exvent-nimellä 20 vuotta.

Enervent Zehnderin tarina kertoo yrittäjähengestä, halusta kehittää tekniikkaa sekä asiakastarpeiden ymmärtämisestä. Historia alkaa vuodesta 1983 ja Combinent-nimisestä metallialan yrityksestä. Perustaja Robert Hägg sai asiakkaansa konkurssipesästä maksamattoman laskun vastineeksi ilmanvaihtokoneen osia, ja niistä heräsi kiinnostus alan teknologiaan. Enervent yritysnimenä otettiin käyttöön vuonna 2001. www.enervent.fi

Zehnder Group

Maailmanlaajuisesti toimiva Zehnder Group parantaa elämänlaatua tarjoamalla erinomaisia sisäilmaratkaisuja. Se kehittää ja valmistaa tuotteitaan 14 omassa tehtaassaan ja myy niitä yli 70 maahan.

Zehnder valmistaa energiatehokkaita ja tyylikkäästi muotoiltuja tuotteita ja järjestelmiä lämmitykseen ja jäähdytykseen, sisätilojen ilmanvaihtoon ja sisäilman puhdistukseen. Konserni on tuotemerkeillään Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul ja Core markkina- ja teknologiajohtaja omilla liiketoiminta-alueillaan.

Zehnder Groupin pääkonttori on ollut Sveitsin Gränichenissa vuodesta 1895 lähtien. Konserni työllistää noin 3800 henkilöä maailmanlaajuisesti ja sen myynti oli 812,5 miljoonaa euroa vuonna 2022. Se on listattu SIX Swiss Exchange -pörssissä. Noteeraamattomat B-osakkeet ovat Zehnderin perheen ja sen lähipiirin hallussa. www.zehndergroup.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Enervent Zehnder Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme