Osuuskunta KPY

Enfon nimitysvaliokunta esittää hallituksen kokoonpanon muutosta

Jaa
Osuuskunta KPY:n (”KPY”) hallitus on pyytänyt tytäryhtiönsä Enfo Oyj:n hallitusta (”Enfo”) kutsumaan mahdollisimman pian koolle ylimääräisen yhtiökokouksen Enfon hallituksen kokoonpanon muuttamiseksi. Enfon hallituksen nykyinen puheenjohtaja Kaisa Olkkonen on pyytänyt eroa sekä Enfon että KPY:n hallituksista.

Enfon nimitysvaliokunta esittää, että ylimääräisessä yhtiökokouksessa hallituksen uusiksi jäseniksi valittaisiin Tarja Tikkanen, joka toimii myös Enfon enemmistöomistajan KPY:n hallituksen puheenjohtajana, sekä Pekka Loikkanen ja Juha Yrjänheikki, jotka toimivat myös KPY:n hallituksen jäseninä.

Nimitysvaliokunta suosittelee lisäksi, että Enfon hallitus valitsisi uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Tarja Tikkasen. KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen tulisi jatkamaan Enfon hallituksen tarkkailijajäsenenä. Enfon hallituksen nykyisten jäsenten toimikausi päättyisi ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jolloin päättyy myös Olkkosen kausi KPY:n hallituksessa.

Enfon ja KPY:n 29.11.2022 julkistamien tiedotteiden mukaisesti Enfo suunnittelee parhaillaan osittaisjakautumista, jonka tavoitteena on Enfon konsultointiliiketoiminnan eriyttäminen uuteen itsenäiseen osakeyhtiöön. KPY tukee jakautumissuunnitelmaa ja katsoo, että se loisi nykyistä paremmat edellytykset Enfon liiketoimintojen kannattavuuden selkeälle parantamiselle. KPY:n näkemyksen mukaan suunniteltu osittaisjakautuminen mahdollistaisi konsultointi- ja konesaliliiketoimintojen kehittämisen aiempaa tarkemmin niiden omien etujen mukaisesti.

”Jakautuminen olisi merkittävä asia paitsi Enfolle, myös KPY:lle, joka omistaa Enfosta noin 86 prosenttia. Mikäli jakautuminen toteutuu suunnitellusti, KPY suunnittelee omistajastrategiansa mukaisesti sekä liiketoiminnallisten että omistuksellisten kumppanuuksien etsimistä kummallekin jakautumisessa syntyvälle yhtiöille näiden kannattavan kasvun edistämiseksi. Tässä tilanteessa KPY haluaa ottaa enemmistöomistajana aiempaa laajempaa vastuuta Enfon liiketoiminnan kehittämisestä, vahvistaa omistajaohjaustaan ja tulla aiempaa vahvemmin mukaan Enfon hallitustyöhön. Haluamme myös huolehtia sekä Enfon kasvustrategian että KPY:n omistajastrategian toteuttamisen edellytyksistä”, taustoittaa KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen.

Hän kiittää Enfon nykyistä hallitusta tehdystä työstä. ”Kaisa Olkkosen johtama hallitus on työskennellyt vaativana aikana. Enfoa ovat haastaneet esimerkiksi koronapandemia ja Enfon koko toimialaa koskeva osaajapula. Enfon hallitus on aktiivisesti hakenut ratkaisuja, joilla voidaan vastata toimintaympäristön muutoksiin ja tehnyt merkittävän työn Enfon strategian uudistamiseksi yhdessä yhtiön operatiivisen johdon kanssa”, Tikkanen kertoo.

Tikkanen painottaa, että hallituksen kokoonpanon muutoksella ei ole vaikutuksia Enfon henkilöstöön tai asiakkuuksien hoitoon:
”Hallituksen kokoonpanon muutoksen johdosta myöskään uutta strategiamuutosta ei ole tällä hetkellä suunnitteella. Nykyisen strategian toimeenpano ja Enfon operatiivinen työ jatkuvat suunnitellusti. Jakautumisen toteutuessa Enfo ja itsenäiseksi yhtiöksi muodostettava konsultointiliiketoiminta voivat toki tarkentaa omia itsenäisiä tavoitteitaan.”

Lue lisää jakautumissuunnitelmasta: https://www.sttinfo.fi/tiedote/enfon-jakautuminen-suunnitteilla?publisherId=69818994&releaseId=69958709

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

Noin 140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

Voimatel Oy:tä koskeva yritysjärjestely ei toteudu15.2.2023 15:07:51 EET | Tiedote

Enersense International Oyj (”Enersense”) on tänään julkistanut pörssitiedotteen, jonka mukaisesti Enersense ilmoittaa vetäytyvänsä 20.6.2022 tiedotetusta yritysjärjestelystä, jossa Voimatel Oy:n (”Voimatel”) koko osakekanta olisi siirtynyt osakevaihdolla Enersenselle. Vetäytyminen tapahtuu yhteisymmärryksessä Voimatelin omistajan Osuuskunta KPY:n (”KPY”) kanssa. Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirasto (”KKV”) päätti 13.1.2023 siirtää yrityskaupan jatkokäsittelyyn, koska se piti tarpeellisena jatkaa yrityskaupan kilpailuvaikutusten selvittämistä. Enersense on saanut KKV:ltä tiedon, että kilpailuviranomaisen tekemien analyysien mukaan toimijoiden yhteenlaskettu markkinaosuus kasvaisi liian suureksi usealla markkinasegmentillä. Vastoin Enersensen näkemyksiä KKV ei myöskään pitänyt asiakkaiden neuvotteluvoimaa eli ns. tasapainottavaa ostajavoimaa kilpailutilannetta riittävästi tasapainottavana tekijänä. Tästä syystä Enersensen hallitus on arvioinut yritysjärjestelyn mahdottomaksi toteutua ha

Antti Haapakorvasta KPY:n edustajiston uusi puheenjohtaja; hallituksen kokoonpanoon ehdotettu muutoksia18.1.2023 09:30:24 EET | Tiedote

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) edustajisto valitsi järjestäytymiskokouksessaan 17.1. edustajiston uudeksi puheenjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Antti Haapakorvan. 43-vuotias Haapakorva on kuopiolainen yritysjohtaja, Talentree Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä muun muassa Kiho Oy:n hallituksen jäsen. Hän on toiminut KPY:n edustajiston jäsenenä vuodesta 2020 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme