Lapinjärven kunta

Enligt företagare är Lappträsk bland de bästa i Nyland

Dela

Bra resultat för Lappträsk i Finlands företagares Kommunbarometer

Lappträsk kommun har fått mycket goda resultat i Finlands Företagares Kommunbarometer, och rankas inom alla områden bland de tio bästa kommunerna i Nyland. Lappträsk och Mörskom stod ut i Kommunbarometern från kommunerna i östra Nyland med tydligt bättre resultat.

Baserat på svaren från företagare var Lappträsk femte i Nyland när det gäller den övergripande bedömningen av affärspolitiken. I den kommunala upphandlingspolitiken var Lappträsk den tredje bästa kommunen i Nyland. Lappträsk kom på fjärde plats i Nyland när det gäller entreprenörskap i kommunalt beslutsfattande.

- Dessa resultat känns riktigt bra, för Lappträsk har arbetat hårt inom näringslivspolitiken för att stödja företagare, säger kommundirektör Tiina Heikka.

- Jag är också glad över de goda resultaten i Mörskom. Det berättar om att vi i små kommuner kan betjäna företagare effektivt och entreprenörsfullt, berömmer Heikka grannkommunen.

Inom företagstjänster kom Lappträsk på sjunde plats i Nyland och Lappträsk rankades på sjätte plats i Nyland när det gäller frågan om affärspolitikens roll i kommunen.

När det gäller infrastruktur kom Lappträsk på sjunde plats i Nyland och åttonde plats när det gäller utbildning och färdigheter.

- Vi fortsätter att förbättra inom alla områden. Faktumet att en näringslivssekreterare har börjat arbeta i kommunen är till exempel en tydlig satsning på företag, säger kommundirektören.

- Tack till entreprenörerna för de goda utvärderingarna, samarbetet kommer att fortsätta i god anda, tackar Heikka.

Nyckelord

Kontakter

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Bilder

Om

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Följ Lapinjärven kunta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lapinjärven kunta

Extra inkomster av lokala upplevelser i Lappträsk18.5.2020 09:30:55 EESTTiedote

Såhär i början av sommaren och turistsäsongen har Lappträsk kommun tagit i bruk Doerz Local-försäljningsplattformen, vilket gör att vem som helst kan bli en upplevelseleverantör och därmed tjäna extra inkomst. Genom plattformen kan privatpersoner, föreningar och företag enkelt och billigt erbjuda upplevelser och turismtjänster. Samtidigt gör plattformen det möjligt för särskilt företag att få större synlighet för sina egna turismtjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum