Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 11.12.2018

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 11. joulukuuta klo 16.30.

Kokouksen koko esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Esityslistalla on muun muassa seuraavat asiat:

Kielirikasteista esiopetusta tarjoavia päiväkoteja lisätään 1.8.2019 alkaen

Helsingin kaupunkistrategian mukaisesti helsinkiläisten kielitaitoa monipuolistetaan ja kielten opiskelu aloitetaan entistä varhemmin. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle esitetäänkin, että kielirikasteista suomi-englanti esiopetusta järjestetään seuraavien päiväkotien esiopetusryhmissä 1.8.2019 alkaen:

 • päiväkoti Kanava
 • päiväkoti Viikinki
 • päiväkoti Sakara
 • päiväkoti Suurmetsä
 • päiväkoti Aapiskukko
 • päiväkoti Pacius
 • päiväkoti Herttua
 • päiväkoti Hertta
 • päiväkoti Jätkäsaari
 • päiväkoti Franzenia
 • päiväkoti Merituuli
 • päiväkoti Kulosaari

sekä kielirikasteista suomi-ranska esiopetusta päiväkoti Valkean esiopetusryhmässä ja kielirikasteista suomi-ruotsi esiopetusta päiväkoti Sataman esiopetusryhmässä.

Lisäksi esitetään, että kielirikasteista esiopetusta jatketaan päiväkotien Himmeli, Perttu, Vaskiniitty, Maunula, Myllynratas, Leipuri, Kesäheinä, Alku, Käpylinna, Toivo, Satakieli ja Auringonkukka esiopetusryhmissä sekä laajamittaista kaksikielistä esiopetusta päiväkotien Pelimanni, Merirasti ja Susanna esiopetusryhmissä.

Jokaisella varhaiskasvatusalueella alkaisi siis 1.8.2019 vähintään yksi uusi kielirikasteinen esiopetusryhmä. Päiväkodit on valittu henkilöstön kielitaidon mukaan sekä siten, että lapsen opinpolku ei katkea kielenopiskelun osalta perusopetukseen siirryttäessä.

Kielirikasteisessa esiopetuksessa kohdekieltä käytetään rinnakkain suomen kielen kanssa leikkien, laulaen ja toiminnallisia menetelmiä apuna käyttäen. Kohdekielen osuus opetuksesta ja toiminnasta on korkeintaan 25%. Kielirikasteisen esiopetuksen tavoitteena on luoda positiivinen asenne kieltenopiskelua kohtaan. Kielirikasteinen esiopetus tukee luontevasti monikielisyyttä ja eri kulttuurien kohtaamisia.
 

Suomenkielisten lukioiden ja Stadin ammattiopiston aloituspaikat vuonna 2019

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle esitetään hyväksyttäväksi suomenkielisten lukioiden ja Stadin ammattiopiston aloituspaikat Helsingissä niin, että koulutustakuu toteutuu. Vähintään 60 %:lle helsinkiläisistä nuorista taataan aloituspaikka lukiossa ja vähintään 40%:lle nuorista aloituspaikka ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2019.

Pukinmäenkaaren peruskoulu, Immolantie 9:n toimipiste

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston edellisessä kokouksessa pöytäämä asia, ehdotus luopua 1.6.2019 alkaen Pukinmäenkaaren peruskoulun yksiköstä osoitteessa Immolantie 9, siirtyy seuraavaan jaoston kokoukseen. Kokous pidetään 29.1.2019.

Tiistaina 11.12.2018 pidettävän kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä verkkosivuillamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa taas pääkaupungin marraskuussa17.4.2019 07:20:00 EESTTiedote

Helsinki Education Week järjestetään toista kertaa 4.–8.11.2019. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viime vuonna viikon aikana järjestettiin yli 120 oppimiseen liittyvää tapahtumaa ympäri kaupunkia. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.4.201912.4.2019 11:44:58 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 16. huhtikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2019&ls=11&doc=Kasko_2019-04-16_Kklku_5_El verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa toimialan toimintakertomus vuodelta 2018. Toimintakertomuksessa kuvataan toimialan ensimmäistä kokonaista toimintavuotta, asetettujen tavoitteiden saavuttamista, taloutta ja henkilöstöä. Vuoden 2018 aikana jatkettiin kasvatuksen ja opetuksen uudistamista uusien varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien sekä kaupunkistrategian mukaisesti. Helsingin kasvu ja kansainvälistyminen näkyivät kasvatuksessa ja koulutuksessa. Asiakasmäärät kasvoivat niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, työväenopistoissa kuin ammatillisessa koulutuksessa. Varhaiskasvatuksen kysyntä kasvoi kaikissa ikäryhmissä. Syksyllä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme