Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 22.10.

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.10.2019 klo 16. Kokouksen esityslistaan voi tutustua kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Lautakunnan esityslistalla on mm. seuraavat asiat:

Toisen asteen maksuttomuuden kokeilun väliraportti
Lautakunta saa tiedoksi väliraportin toisen asteen maksuttomuuden kokeilusta. Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Kaupunginvaltuusto päätti kohdentaa 2 miljoonaa euroa kokeiluun. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kohdentaa määrärahan lukuvuonna 2019 aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille lainattavaan oppimateriaaliin, HSL:n Helsingin sisäiseen matkakorttiin ja kulttuurikäynteihin. Kokeilun piiriin kuuluvat ensimmäisen vuoden opiskelijat kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Avustusperusteet perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustuksiin
Lautakunta päättänee hyväksyä perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustusperusteet. Avustus on tarkoitettu Helsingissä tarjottavaan perusopetuslain mukaiseen iltapäivätoimintaan. Avustuksia myönnetään vuosittain talousarvioon hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa.

Varhaiskasvatuspalvelujen ulkopuolella olevien alle kouluikäisten lasten arkisin päiväaikaan tapahtuvan harrastustoiminnan järjestöavustusten avustusperiaatteet
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee hyväksyä varhaiskasvatuspalvelujen
ulkopuolella olevien alle kouluikäisten lasten klo 8-17 tapahtuvan harrastustoiminnan järjestöavustusten jakoperusteet, joita täydentävät kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet.

Esityslistalla on myös useita tiloihin liittyviä hankkeita:
-Yksityisten sopimuskoulujen vuokria ja pieniä perusparannushankkeita koskevat suunnitelmat vuodelle 2020
-Lausunto Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelmasta ja liikuntatilojen vuokraamisesta Helsingin NMKY:n toimintakeskuksesta
-Koskelan ala-asteen koulun osoitteeseen Käpyläntie 8 toteutettavien lisätilojen tarveselvitys
-Päiväkoti Kangaspellon (Kangaspellontie 6, 00350 Hki) perustaminen määräaikaisesti ajalle 1.11.2019-31.7.2023
-Päiväkoti Aadan (Ida Aalbergintie 8, 00400 Hki) perustaminen 1.1.2020 lukien ja päiväkoti Ellan (Näyttelijäntie 17, 00400 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkoti Meren (Vattuniemenkuja 4, 00210 Hki) perustaminen  1.1.2020 lukien ja päiväkoti Särjen (Särkiniementie 28, 00210 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkoti Lauttasaaren ja Daghemmet Drumsön (Isokaari 30, 00200 Hki) perustaminen 1.1.2020 lukien ja päiväkoti Telkän (Meripuistontie 2 A, 00200 Hki) lakkauttaminen sekä päiväkoti Telkän Orava-ryhmän (Tallbergin puistotie 7 a 1, 00200 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkodin (Perhosenkierto 5, 00410 Hki) uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen, lausunto hankesuunnitelmasta ja päätös päiväkodin perustamisesta

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
Kasvatus ja koulutus
PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki
p. 09 310 43360

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 12.11.201912.11.2019 17:20:20 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan tiistaina 12. marraskuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on toimialan verkkosivuilla. Lautakunta päätti muun muassa irtokalusteiden lisähankinnasta Jätkäsaaren peruskouluun. Kouluun hankitaan kolme tilaratkaisua, jotka mahdollistavat oppilaan yksilöllisistä tarpeista lähtevän oppimisen. Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 12.11.20198.11.2019 15:19:56 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 12. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa vuoden 2019 talousarvion kolmas toteutumisennuste sekä useita uusia tiloja: Osoitteeseen Capellan puistotie 27 toteutettavan päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen, lausunto suunnitelmasta ja päätös päiväkodin perustamisesta. Kalasataman alueelle rakennettavassa päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1-6-vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille. Tällä hankkeella saadaan noin 330 uutta varhaiskasvatuksen tilapaikkaa. Osoitteeseen Koirasaarentie 31 toteutettavan päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen, lausunto suunnitelmasta ja päätös päiväkodin perustamisesta. Kruunuvuorenrannan alueelle rakennettavassa päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta 1-6-vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille. Hankkeella sa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme