Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 22.10.

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.10.2019 klo 16. Kokouksen esityslistaan voi tutustua kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Lautakunnan esityslistalla on mm. seuraavat asiat:

Toisen asteen maksuttomuuden kokeilun väliraportti
Lautakunta saa tiedoksi väliraportin toisen asteen maksuttomuuden kokeilusta. Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Kaupunginvaltuusto päätti kohdentaa 2 miljoonaa euroa kokeiluun. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kohdentaa määrärahan lukuvuonna 2019 aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille lainattavaan oppimateriaaliin, HSL:n Helsingin sisäiseen matkakorttiin ja kulttuurikäynteihin. Kokeilun piiriin kuuluvat ensimmäisen vuoden opiskelijat kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Avustusperusteet perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustuksiin
Lautakunta päättänee hyväksyä perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustusperusteet. Avustus on tarkoitettu Helsingissä tarjottavaan perusopetuslain mukaiseen iltapäivätoimintaan. Avustuksia myönnetään vuosittain talousarvioon hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa.

Varhaiskasvatuspalvelujen ulkopuolella olevien alle kouluikäisten lasten arkisin päiväaikaan tapahtuvan harrastustoiminnan järjestöavustusten avustusperiaatteet
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee hyväksyä varhaiskasvatuspalvelujen
ulkopuolella olevien alle kouluikäisten lasten klo 8-17 tapahtuvan harrastustoiminnan järjestöavustusten jakoperusteet, joita täydentävät kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet.

Esityslistalla on myös useita tiloihin liittyviä hankkeita:
-Yksityisten sopimuskoulujen vuokria ja pieniä perusparannushankkeita koskevat suunnitelmat vuodelle 2020
-Lausunto Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelmasta ja liikuntatilojen vuokraamisesta Helsingin NMKY:n toimintakeskuksesta
-Koskelan ala-asteen koulun osoitteeseen Käpyläntie 8 toteutettavien lisätilojen tarveselvitys
-Päiväkoti Kangaspellon (Kangaspellontie 6, 00350 Hki) perustaminen määräaikaisesti ajalle 1.11.2019-31.7.2023
-Päiväkoti Aadan (Ida Aalbergintie 8, 00400 Hki) perustaminen 1.1.2020 lukien ja päiväkoti Ellan (Näyttelijäntie 17, 00400 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkoti Meren (Vattuniemenkuja 4, 00210 Hki) perustaminen  1.1.2020 lukien ja päiväkoti Särjen (Särkiniementie 28, 00210 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkoti Lauttasaaren ja Daghemmet Drumsön (Isokaari 30, 00200 Hki) perustaminen 1.1.2020 lukien ja päiväkoti Telkän (Meripuistontie 2 A, 00200 Hki) lakkauttaminen sekä päiväkoti Telkän Orava-ryhmän (Tallbergin puistotie 7 a 1, 00200 Hki) lakkauttaminen 1.1.2020 lukien.
-Päiväkodin (Perhosenkierto 5, 00410 Hki) uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen, lausunto hankesuunnitelmasta ja päätös päiväkodin perustamisesta

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
Kasvatus ja koulutus
PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki
p. 09 310 43360

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme