Diakonissalaitos

Ennakkotiedote & kutsu mediainfoon: Kansalaisaloite nuoriasiavaltuutetun viran perustamisesta

Jaa
Kansalaisaloite nuoriasiavaltuutetun viran perustamisesta avautuu 1.3.2023. Kutsumme mediaa kuulemaan aiheesta 1.3.2023 klo 13.

Meillä nuorisoalan toimijoilla on yhteinen huoli nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan. Arvion mukaan jopa joka kymmenes nuori on vaarassa syrjäytyä. Nuorten kokema yksinäisyys ja ahdistuneisuus ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina, ja pandemia-aika on entisestään polarisoinut nuorten tilannetta. Me nuorten parissa toimivat tahot olemme huomanneet, että nuorten usko tulevaisuuteen horjuu. Se on koko yhteiskunnan kannalta hyvin huolestuttavaa.

Suomessa on paljon laadukkaita toimijoita ja palveluita, jotka edistävät nuorten hyvinvointia. Nykyiset toimenpiteet ovat kuitenkin liian hajallaan ja nuorten näkökulmasta apu on vaikeasti löydettävissä. Monet toimijat eduskunnan tarkastusvaliokuntaa myöten ovatkin peräänkuuluttaneet yhden kokoavan tahon nimeämistä, jotta nuorten hyvinvointia pystytään edistämään nykyistä pitkäjänteisemmin ja laaja-alaisemmin - nuorten osallisuus huomioiden.

Tähän tarpeeseen olemme ehdottamassa nuorten toiveesta ja usean organisaation toimesta nuoriasiavaltuutetun viran perustamista kansalaisaloitteen muodossa.

Kutsu mediainfoon 1.3. klo 13

Järjestämme nuorten kanssa kaikille avoimen tiedotustilaisuuden kansalaisaloitteeseen liittyen 1.3. klo 13. Tilaisuuden jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. Haastattelusta voi sopia myös etukäteen.

Tiedotustilaisuus: Kansalaisaloite nuoriasiavaltuutetun viran perustamisesta
Aika: keskiviikkona 1.3. klo 13-13:30
Paikka: Diakonissalaitos, Alppikatu 2 (sisäänkäynti sisäpihalta, kirkon vieressä olevasta ovesta, jossa lukee Sairaala), Helsinki. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyksin, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.
Ilmoittautuminen: viestintäasiantuntija Hanna Suomi hanna.suomi@hdl.fi, 050 576 4470

Lämpimästi tervetuloa!

Kansalaisaloitetta ovat olleet valmistelemassa yhdessä nuorten kanssa Diakonissalaitos, Suomen Diakoniaopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö, Lahden Diakonialaitos, Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö ja Step-koulutus.

Yhteyshenkilöt

Katri Angeria, katri.angeria@hdl.fi, 050 569 2553

Ilmoittautuminen mediainfoon: viestintäasiantuntija Hanna Suomi, hanna.suomi@hdl.fi, 050 576 4470

1.3.2023 alkaen lisätietoa myös osoitteessa hdl.fi/nuoriasiavaltuutettu

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiömme tarjoaa yhdessä sen Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille Yhteiskunnallisena säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosille kaikkien aikojen ensimmäinen Aurora-kumppanipalkinto10.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään Auroran päivänä luovuttanut ensimmäisen Aurora-kumppanipalkinnon Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan vanhemmalle konstaapeli Heikki Mäkiprosille. Mäkiprosi on ihmisarvoisen maailman puolestapuhuja, joka on ollut muun muassa luomassa Helsinkiin naapurustotyön laajaa yhteistyöverkostoa. Diakonissalaitoksen Aurora-henkilöstöpalkinnon sai ilman huoltajaa alaikäisenä Suomeen tulleille tukea ja oman yhteisön tarjoava Nuorten Olohuone.

Maija Hyle: Kun Suomen valtio unohti kidutetut lapset ja nuoret27.2.2023 18:19:32 EET | Blogi

“He eivät tiedä, mitä he tekevät”, kirjoittaa Diakonissalaitoksen Maija Hyle kidutettujen lasten, nuorten ja perheiden kuntoutuksen karmivasta rahoitustilanteesta. Kidutettujen kuntoutus perustuu Suomen ratifioimiin kansainvälisiin sopimuksiin. Järjestämisvastuu on Suomen valtiolla, mutta esimerkiksi Diakonissalaitos on tuottanut näitä erikoissairaanhoitotasoisia palveluita vuodesta 1993 alkaen yhteiskunnan varoin.­­­­ Toiminnan vitsauksena on alusta alkaen ollut katkonainen ja epävarmuutta herättävä hankerahoitus. Epävarmuus realisoitui karmealla tavalla joulukuussa, kun STEA päätti olla rahoittamatta lasten, nuorten ja perheiden kuntoutusta.

Kutsu medialle: Tervetuloa Diakonissalaitoksen kumppanitapaamiseen21.2.2023 10:00:00 EET | Kutsu

Miten sosiaali- ja terveyspalveluja voidaan tuottaa yhteistyössä kestävästi ja vastuullisesti? Miksi Diakonissalaitos päätti yhdistää sosiaali- ja terveyspalvelunsa Rinnekodit-markkinointinimen alle? Millä keinoilla nuoret saadaan ohjattua työ- ja koulutuspoluille? Muun muassa näistä asioista kerrotaan lisää Diakonissalaitoksen kumppanitapaamisessa Oulussa, johon myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita torstaina 23.2.2023 klo 8:30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme