Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ennaltaehkäisevään työhön panostetaan Vaasan kouluissa

Jaa

Vaasan kaupunki perustaa kahdeksan uutta koulupsykologin ja kuraattorin virkaa ja toimea perusopetukseen, esiopetukseen ja toisen asteen oppilaitoksiin.

Vaasan kaupunki vastaa 1.8.2018 lähtien kaikista kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilaiden lakisääteisestä oppilashuoltopalvelujen järjestämisestä sekä ammatillista perustutkintoa opiskelevien kuraattoripalveluista.

Oppilasmäärien kasvaessa nousee myös tarve vahvistaa oppilashuollossa työskentelevien ammattilaisten määrää.

Yleisjaoston päätöksellä neljä uutta koulupsykologia ja kaksi koulukuraattoria suunnataan suomen- ja ruotsinkieliseen perusopetukseen. Uudet kuraattorit aloittavat myös esiopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa, eli Vamiassa ja lukioissa.

– Tehdyllä päätöksellä nostetaan merkittävästi oppilaille tarjottavia palveluja ja tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia Vaasan kouluissa ja oppilaitoksissa, sanoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Tällä hetkellä Vaasan kaupungin omien koulujen psykologeilla on jokaisella ohjattavanaan yli 1000 oppilasta. Kuraattoreillaoppilasmäärät vaihtelevat 650–730 oppilaan välillä. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaan yhdellä psykologilla saa olla 600-800 oppilasta ja yhdellä kuraattorilla 600 oppilasta.

Vaasan kaupungin järjestysvastuulle siirtyvät Vasa Övningsskola, Vaasan Kristillinen koulu ja Vaasan Rudolf Steiner koulu ovat hoitaneet aikaisemmin oppilashuoltopalvelut itse.

– Vahvistusta lisätään erityisesti uusina tulevien perusopetuksen kouluihin, kertoo Knookala.

Toisen asteen koulutuksen sekä Vasa Övningsskolanin lukiokoulutuksen psykologipalveluista vastaa opiskeluterveydenhuolto.

Koulupsykologin ja kuraattorin antamalla tuella ja ohjauksella voidaan edistää opiskelua ja koulunkäyntiä sekä lisätä oppilaiden ja koko kouluyhteisön hyvinvointia ja yhteistyötä perheiden kanssa.

Lisäkustannukset katetaan perusopetuksen talousarviossa. Opiskeluhuollon koulupsykologi- ja koulukuraattoripalveluiden järjestämisestä aiheutuvat kustannukset on huomioitu peruspalvelujen valtionosuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutoimenjohtaja (Perusopetus, oppilashuolto) Marianne West
puh. 040 777 3225
marianne.west@vaasa.fi

Rehtori (Vamia) Åsa Stenbacka
puh. 040 750 7030
asa.stenbacka@vaasa.fi

Sivistystoimenjohtaja Christina Knookala
puh. 040 556 5011
christina.knookala@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterunderhållet av gatorna i Vasa21.2.2019 10:15:00Tiedote

Underhållet av gatorna har väckt en hel del diskussion under de senaste veckorna i Vasa på grund av omväxlande väder. Respons om vinterunderhållet kan lämnas in till Vasa stad via det elektroniska responssystemet och då går responsen direkt till den arbetsledare som ansvarar för området. Kommuntekniken vill också påminna om att enligt lagen bär både kommunerna och fastigheterna ansvar för vinterunderhållet av gatorna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme