YTK

Ennustettu taantuma ei näy työttömyysluvuissa

Jaa
Työttömäksi jääneiden ensihakemusten määrä on kasvanut, mutta kaikki muu työttömyys laskee.
Miesten työttömyys (7,2 %) nousi jälleen naisten työttömyyttä (6,0 %) korkeammalle YTK:n jäsenistössä.
Miesten työttömyys (7,2 %) nousi jälleen naisten työttömyyttä (6,0 %) korkeammalle YTK:n jäsenistössä.
YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyysaste oli tammikuussa 6,7 %. Joulukuussa työttömyysaste oli 5,8 %. Työttömyys on siis loivassa kasvussa.

Suomen suurimman työttömyyskassan mukaan tilanne ei kuitenkaan eroa normaalista kausivaihtelusta, vaan kyseessä on talvikaudelle tyypillinen kehitys.  
 
”Ennustettu ja pelätty taantumaa ei ainakaan vielä näy luvuissamme. Työttömyyden kasvukäyrä on samanlainen kuin edellisvuosinakin. Vasta keväällä nähdään, jatkaako työttömyys nousuaan viime vuoden tasoa korkeammalle”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen
 
Työttömyys on ollut vuosina 2019, 2020, 2021 ja 2022 tammikuussa tämänhetkistä tasoa korkeammalla. Alkuvuodesta 2022 työttömyys kohosi maaliskuuhun asti, jonka jälkeen se lähti laskuun.  
 

Hakemuksia selvästi vähemmän kuin vuosi sitten  

 
Tammikuun hakemusmäärät olivat YTK:lla selvästi vuodentakaista pienemmät. 
 
Päivärahahakemuksia saapui yhteensä 58 321 kappaletta, mikä oli 9,1 % vähemmän kuin vuosi sitten tammikuussa 2022.  
 

Myös helmikuussa hakemuksia on tähän mennessä saapunut viimevuotista vähemmän. Uuden työttömyyden vuoksi tehdyt ensihakemukset ovat noin kuuden prosentin nousussa, mutta kaikki muu laskee: kokonaan työttömät, osa-aikaisesti työttömät ja lomautetut. Palkansaajia jää siis työttömäksi viimevuotista hieman enemmän, mutta uudelleentyöllistyminen on vielä tehokkaampaa.  

“Kokonaan työttömien jatkohakemuksissa pudotus on aika isokin, lähes 15 % vuodentakaiseen. Virtaa pois työttömyydestä on siis ollut, mikä viittaa siihen, että työnhakijat ovat onnistuneet työnhaussa”, Auli Hänninen summaa.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Miesten työttömyys (7,2 %) nousi jälleen naisten työttömyyttä (6,0 %) korkeammalle YTK:n jäsenistössä.
Miesten työttömyys (7,2 %) nousi jälleen naisten työttömyyttä (6,0 %) korkeammalle YTK:n jäsenistössä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa ja jokaisen työn turva, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme