Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ensi syksyn ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun tammikuussa

Jaa

Vuonna 2012 syntyneet helsinkiläislapset ilmoittautuvat kouluun tammikuussa joko verkossa tai käymällä koululla.

Tervetuloa kouluun –opas ja oppivelvollisuusilmoitus toimitetaan koteihin
Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala postittaa tammikuun alussa tuleville ekaluokkalaisille Tervetuloa kouluun -oppaan, jossa on kattavasti tietoa koulun aloittamisesta ja iltapäivätoiminnasta. Samassa kirjeessä on oppivelvollisuusilmoitus, johon on merkitty lapsen lähikoulu ja tilapäiset Wilma-tunnukset kouluun ilmoittautumista varten. Lukuvuoden 2019-2020 ensimmäinen koulupäivä on suomenkielisissä peruskouluissa torstai 8.8.2019 ja ruotsinkielisissä tiistai 13.8.2019. Syksyllä koulunkäynnin aloittaa Helsingissä noin 6400 lasta.

Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tai käymällä koululla
Lähikouluun voi ilmoittautua Wilma-järjestelmän kautta 7.-23.1.2019 osoitteessa wilma.edu.hel.fi. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kouluun voi ilmoittautua myös käymällä koululla keskiviikkona 23.1.2019 klo 8.00-10.00 tai 17.00-19.00. Tietyissä tapauksissa ilmoittautua voi vain koululla. Jos esimerkiksi lapsi pyrkii muuhun kuin omaan lähikouluunsa tai soveltuvuuskokeen kautta painotettuun opetukseen, kouluun ilmoittaudutaan siinä koulussa, johon lapsi pyrkii. Koulun aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy edu.hel.fi/tervetuloakouluun-sivuilta.

Lähikoulutiedustelut, jos oppivelvollisuusilmoitusta ei ole tullut postitse tammikuun alussa
puh. 09 310 86400 (suomenkieliset koulut)
puh. 09 310 86224 (ruotsinkieliset koulut)

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnasta saa apua kaikissa kouluun ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa puh. 09 310 86400, s-posti kasvatusjakoulutus@hel.fi, avoinna arkisin klo 10.00-12.00 ja 13.00-15.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

suomenkieliset peruskoulut
perusopetusjohtaja
Outi Salo
puh. 09 310 86274, outi.salo@hel.fi

ruotsinkieliset peruskoulut
chef för den grundläggande utbildningen
Niclas Rönnholm
puh. 09 310 86219, niclas.ronnholm@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme