BK-Hydrometa Oy

ENSIMMÄINEN ETV-HYVÄKSYTTY VEDENPUHDISTUSMENETELMÄ POHJOISMAISSA

Jaa
Ilmastonmuutos ja sen ääri-ilmiöt synnyttävät arvaamattomia uhkia, joihin on varauduttava kaikilta osin. BK-Hydrometa Oy tuo ratkaisut saastuneiden hule- ja suotovesien sekä orsi- ja valumavesien käsittelyyn. • BK-Hydrometa Oy:n EFFE® GX on Pohjoismaiden ensimmäinen ETV*-verifioitu (Environmental Technology Verification) vedenpuhdistusmenetelmä EU:n ympäristötekniikan todentamisohjelmassa. Menetelmän avulla voidaan ottaa talteen ja poistaa vedestä haitallisia aineita, raskasmetalleja, hajuja, liuenneita aineita, ravinteita.
EFFE-laitos on siirrettävissä
EFFE-laitos on siirrettävissä

Hajuongelma pois ja epäpuhtaudet talteen

Laskeutus- ja varastoaltaiden rakentamisella pyritään estämään saastuneen huleveden maahan imeytyminen ja edelleen sen suotautuminen pohjaveteen. Huomioon ottamatta saattaa jäädä, että veden laatu heikkenee altaissa nopeasti. Luonnon biologiset toiminnot kuluttavat jatkuvasti happea, ja altaan vesi voi alkaa haista voimakkaasti rikkivedyltä.

- BK-Hydrometa on kehittänyt EFFE® ja SPEF® -puhdistusmenetelmät suojaamaan vastaanottavaa vesistöä ja ympäristöä ennen kaikkea veteen liuenneilta saasteilta. Menetelmä perustuu faasimuutokseen ja luonnolliseen, biologis-fysiologiseen/kemialliseen prosessiin, jossa mikrobit puhdistavat vettä. EFFE® on suunniteltu pääasiassa teolliseen käyttöön, kun taas SPEF® käsittelee tehokkaasti vettä altaissa ja järvien syvänteissä. Kun vesi ohjataan SPEF® -käsittelyn läpi, vähenevät merkittävästi hajun ja korkean ravinnepitoisuuden tai sisäisen kuormituksen ongelmat, toteaa BK-Hydrometa Oy:n toimitusjohtaja Anita Salo.

- Aina kun aloitamme EFFE®- tai SPEF® -vedenpuhdistuksen asiakastoimituksen, on ensimmäinen tärkeä askel ottaa vesinäytteitä kattavaa analyysiä varten. Alhaisen sameuden vuoksi vesi voi olla hyvinkin kirkasta, mutta sisältää silti paljon haitallisia, liukoisessa muodossa olevia ainesosia, jotka pahimmillaan ovat kirkkaan veden värisiä. Myös ainepitoisuudet vedessä voivat vaihdella suuresti riippuen veden alkuperästä. Vesi voi tulla teiltä ja muilta päällystetyiltä pinnoilta tai teollisuudesta.

- Analyysien jälkeen teemme vedenkäsittelystä minimallinnuksen omassa laboratoriossamme ja vielä hypoteesitestin, joka antaa meille paljon tietoa vedestä, jota tulemme myöhemmin käsittelemään. Mallintaminen on osoittautunut erittäin hyödylliseksi keinoksi säästää aikaa suunnittelussa, samalla myös toteutusaika lyhenee entisestään.

- Kun menetelmiämme käytetään hajunpoistoon ja puhdistamaan vettä liuenneista metalleista ja muista epäpuhtauksista, ei puhdistuksen tehokkuus riipu virtauksesta. Esimerkiksi SPEF®-laitteisto pystyy käsittelemään jatkuvasti 3,5 - 45 m3 tunnissa, ja vieläpä kustannustehokkaasti ja hyvällä puhdistusasteella, sanoo Salo.


Pyydä lisätietoja tai lähetä kuvaus ajankohtaisesta ongelmastasi:

BK-Hydrometa Oy, Vesilaitoksentie 10, 21200 Raisio, +358102302850

info@bk-hydrometa.fi

www.hydrometa.fi 

ec.europa.eu/environment/ecoap/etv/airport-runoff-and-perched-water-treatment-effer-gx_en

*Environmental Technology Verification (ETV) on Euroopan komission tarjoama palvelu, joka auttaa uusien innovatiivisten ympäristöteknologioiden tarjoajia pääsemään markkinoille. ETV-prosessi vie teknologian kolmannen osapuolen suorittaman validoinnin läpi. Siinä arvioidaan tekniikan suorituskyky riippumattomien ja uskottavien tietojen perusteella kansainvälisesti tunnustetun ISO-standardin 14034 avulla. Tuloksena on "vahvistuslausunto", jossa kerrotaan, että teknologian suorituskykyä koskevat väitteet ovat tosia, oikeudenmukaisia ja perustuvat luotettaviin testituloksiin.

ETV palvelee myös niitä teknologian ostajia tai sijoittajia, jotka ovat kohdanneet usein ei-vertailukelpoisia, puutteellisia tai epäluotettavia suorituskykytietoja arvioidessaan markkinoilla olevia vaihtoehtoja, ja jotka haluavat löytää parhaan ratkaisun tilanteeseensa.

[Lähde: ec.europa.eu/environment/ecoap/etv/about-etv_en]

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

EFFE-laitos on siirrettävissä
EFFE-laitos on siirrettävissä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

BK-Hydrometa Oy
BK-Hydrometa Oy
Yrittäjäntie 16 H 4
63700 ÄHTÄRI

+358 10 2302 850, info(at)bk-hydrometa.fihttps://hydrometa.fi

BK-Hydrometa Oy on kotimainen, ISO 9001-sertifioitu vedenkäsittelyn ja  ympäristömittausten asiantuntijayritys.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BK-Hydrometa Oy

KOSMIS - KOSTEIKKOJEN SEURANTAJÄRJESTELMÄ10.11.2023 09:45:00 EET | Tiedote

Yleisesti on tiedossa kosteikkojen rakentamisen tähänastiset epäkohdat, kuten vesimäärien mittausten puuttuminen tai puutteet rankkasateisiin varautumisessa ja kiintoaineen pidättämisessä. Selvää on, että kosteikkojen tehokkuuden seurantaan tulee kiinnittää nykyistä paljon enemmän huomiota. Kosteikot eivät ole itsetoimivia, siksi niiden toimintakykyä ja hyvää kuntoa täytyy jonkun pitää yllä. Seurantajärjestelmä on tuomassa kosteikkojen hallintaan lisää tehoa sekä kosteikoille parempaa käytettävyyttä ja toimivuutta.

KOSTEIKOT - LUONNOLLISINTA VESIENKÄSITTELYÄ9.11.2023 13:35:00 EET | Tiedote

Kosteikkojen tehtävänä on pidättää valumavesissä olevaa kuormaa, liukoista fosforia, typpeä, muita orgaanisia aineksia ja haitta-aineita. Kosteikkojen merkitys on ympäristölle tärkeä, sillä ne auttavat ylläpitämään vesistöjen luontaisia olosuhteita ja monimuotoisuutta. Lisäksi niiden avulla voidaan hillitä tulvia. Kosteikot vähentävät vesien kuormitusta ja parantavat veden laatua. Niiden toiminta perustuu veden virtausnopeuden säätelyyn. Kosteikkoon saapuessaan veden virtaus hidastuu, jolloin veden mukana kulkeutuvat kiintoaineet ja ravinteet ehtivät laskeutua kosteikon pohjalle.

VESI SUOMALAISEN LIIKETOIMINNAN NÄKÖKULMASTA21.3.2023 12:56:24 EET | Tiedote

Toivottavasti YK:n konferenssi vesikriisistä New Yorkissa 22.-24.3.2023 tuo vesivarojen tuhlaavalle käytölle vihdoin todellisia rajoituksia. Maailmanlaajuisesti veden käyttö jakaantuu tällä hetkellä siten, että maatalous on suurin veden käyttäjä ja käyttää kaikesta vedestä yli 60 %. Muut käyttäjäryhmät (teollisuus, kunnat, vesivarastot) käyttävät yhteensä loput noin 40 %. Alla olevassa graafissa esitetään vedenkäytön jakaantuminen eri toimijoiden kesken vuosien 1900–2010 aikavälillä. Suomalainen vesiliiketoiminta tekee uusioveden käytöstä houkuttelevaa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye