SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Ensimmäiset ABC-latausasemat avattu - tämän vuoden tavoite noin 50 latausasemaa

Jaa

S-ryhmän ensimmäiset ABC-latausasemat on avattu HOK-Elannon toimialueella Helsingissä ja Espoossa. Tämän vuoden aikana pääkaupunkiseudulle avautuu vielä lukuisia latausasemia, mutta verkosto alkaa laajentua myös muualle Suomeen. Syksyllä latausasiointi siirtyy ABC-mobiiliin, jolloin lataaminen muuttuu alun kokeiluvaiheen jälkeen maksulliseksi.

S-ryhmän ensimmäinen ABC-latausasema avautui 27.4. Prisma Itäkeskukseen Helsinkiin. Viimeisimpänä latausaseman sai Espoon Prisma Olari. Vuoden 2021 aikana verkoston laajentumisen painopiste onkin pääkaupunkiseudulla, johon HOK-Elanto aikoo avata 23 latausasemaa vuoden loppuun mennessä.  

Muiden alueiden osalta länsirannikon osuuskaupat Keula, Satakunta ja Turun Osuuskauppa avaavat ensimmäiset latausasemansa samoin kuin idemmässä Kymen Seudun Osuuskauppa. Pohjoisempana ensimmäiset ABC-lataukset avautuvat Vaasan seudulla toimivalle Osuuskauppa KPO:lle ja Kajaanin ympäristössä toimivalle Osuuskauppa Maakunnalle ja Pohjois-Suomen Osuuskauppa Arinalle.  Vuoden 2021 aikana koko S-ryhmään ollaan avaamassa noin 50 ABC-latausasemaa, joihin tulee yhteensä satoja latauspisteitä. 

Kohti koko maan kattavaa ABC-latausverkostoa – latausta tarjolla kaikille 

ABC-latauksen eri lataustavat ovat peruslataus, teholataus ja suurteholataus. Peruslatauksen teho on matalin ja latausaika useita tunteja, kun taas tehokkaammissa lataustavoissa auton voi ladata lyhyemmänkin asioinnin yhteydessä. 

Nyt rakennettavilla ABC-latauksen asemilla on yleensä neljä peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä. Osassa teholatauspisteistä voi suurteholadata jopa 150 kW:n teholla. Peruslatauspisteisiin kytketään auton mukana tuleva latauskaapeli, kun taas teholatauspisteissä on kiinteät latauskaapelit. Teholatauksessa on käytössä CCS-pistokkeet ja osassa latauspisteitä myös CHAdeMO –pistokkeet. Näin voimme palvella kaikkia sähköautoilijoita. 

– Haluamme palvella S-ryhmän sähköautoilevia asiakkaita ja valmistautua nopeasti kasvavaan sähköautojen määrään rakentamalla koko maan kattavan ABC-latausverkoston. Latausverkosto rakennetaan markettien, ABC-asemien ja hotellien yhteyteen, jolloin latausta on saatavilla liikkuessa arjen askareissa ja matkustaessa, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta. 

Syksyllä käyttöön ABC-mobiili, latauksesta maksullista 

Alkuvaiheessa ABC-latauksen toiminnasta kerätään kokemuksia ja lataus on ensimmäisillä latausasemilla ilmaista. Loppuvuoden aikana lataaminen muuttuu maksulliseksi. Sen jälkeen maksu tapahtuu ABC-mobiililla, jolla asiakkaat voivat hoitaa monipuolisesti muitakin asiointejaan ABC-verkostossa. 

– ABC-latauksen kehittämistä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ja haemme tällä hetkellä ratkaisuja, joiden avulla pystymme tehokkaimmin vuorovaikuttamaan asiakkaidemme kanssa ja saamaan heiltä arvokasta tietoa. 

Kohti päästöttömämpää liikennettä 

S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava, noin tuhannen latausaseman verkosto sähköautoille. ABC-latauksen nimellä kulkeva verkosto tulee S-ryhmän ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. 

–  ABC-latauksen lisäksi kehitämme myös nestemäisten tuotteiden valikoimaa ABC-ketjussa. Toimme juuri jakeluun täysin uusiutuvan Nero Dieselin, jota saa vuoden loppuun mennessä noin 20 ABC-asemalta. On tärkeää, että etsimme kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa, ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala sanoo.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Olli Tervonen, sähköisen liikenteen päällikkö, ABC-ketjuohjaus, p. 010 768 0938, olli.tervonen(at)sok.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

ABC on suomalainen huoltoasemaketju, joka on osa S-ryhmää. Haluamme tarjota palveluita helposti ja nopeasti sekä matkailijoille että lähiseudulla asuville vuoden jokaisena päivänä. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia sekä ABC CarWash -autopesupaikkoja. Ravintoloissamme käytämme 100 % suomalaista lihaa. Myymme vuosittain yli 10 miljoonaa ruoka-annosta ja 24 miljoonaa kuppia kahvia. Palveluita kehitetään myös autoilevan asiakkaan sovellukseen ABC-mobiiliin, jossa saatavilla jo mobiilitankkaus ja -pesu. www.abcasemat.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Tässä ovat syksyn kiinnostavimmat ruokauutuudet – kotimainen kaura, härkäpapu ja lahna muodostavat sesongin hittiruoat1.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen menestysresepti nostaa jälleen esiin kotimaan kiinnostavimmat ruokainnovaatiot, joilla on mahdollisuus nousta tänä vuonna kaikkien huulille. Parhaillaan televisiossa esitettävällä tuotantokaudella kilpailee kuusi alkukarsinnoista suoriutunutta finalistia, joiden tuotteissa yhdistyvät ruoka-alan kestotrendit – kasvispohjaiset raaka-aineet, hyvinvointi ja ekologisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme