HUS

Erikoissairaanhoitoa lähipalveluna – Raaseporin sairaalassa kattavat palvelut

Jaa

Raaseporin sairaalan uusi toimintaprofiili tuli voimaan tänä vuonna – sairaala tarjoaa alueen väestölle kattavasti erikoissairaanhoidon palveluja.

Raaseporin sairaalan toiminta on muuttunut merkittävästi tänä vuonna, ja toimintaa on leimannut myös koronapandemia. Vuoden alussa voimaan tullut uusi toimintaprofiili on kuitenkin löytänyt nopeasti muotonsa ja sairaala tarjoaa edelleen laajasti erikoissairaanhoitoa lähipalveluna. Raaseporin sairaala palvelee ensisijaisesti Raaseporin, Hangon ja Inkoon asukkaita, mutta tarjoaa palveluja myös muualla HUSin alueella asuville.

”Olemme ja haluamme jatkossakin olla alueen väestölle tärkeä sairaala”, toteaa Raaseporin sairaalan johtava lääkäri Fredrik Forsström. ”Tavoitteenamme on turvata lähipalvelut ja kehittää niitä edelleen uuden toimintaprofiilimme puitteissa.”

Neljätoista poliklinikkaa, päiväsairaala ja yhteinen vuodeosasto

Sairaala tarjoaa erikoissairaanhoidon palveluja neljällätoista ajanvarauspoliklinikalla, joita ovat muun muassa keuhkopoliklinikka, lastenpoliklinikka, kardiologian poliklinikka ja geriatrian poliklinikka.

Raaseporin sairaala on ainoa HUSin yksikkö, jossa toimii unikoulu. Sairaala tarjoaa myös fysioterapiaa ja ravitsemusterapiaa. Päiväsairaala käsittää muun muassa 20 dialyysipaikkaa, endoskopiayksikön ja toimenpideyksikön, jossa tehdään paikallispuudutuksessa gastrokirurgisia ja käsikirurgisia toimenpiteitä sekä joitain urologisia toimenpiteitä. Erityislääkepoliklinikka ja kotisairaalayksikkö kattavat palliatiivisen hoidon.

Erikoissairaanhoidon vuodeosasto tarjoaa paitsi yleislääkäritason hoitoa myös erikoislääkäritason hoitoa usealla eri erikoisalalla.

HUSilla on Raaseporissa tarjolla myös psykiatrian palveluja, kuten lasten- ja nuorisopsykiatrian, aikuispsykiatrian ja geropsykiatrian palveluja.

Laboratorio- ja kuvantamispalveluja ympäri vuoden

Sairaalassa on myös täyden palvelun laboratorio sekä laajat kuvantamispalvelut, kuten erilaisia röntgen- ja magneettitutkimuksia.

”Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman paljon palveluja, jotta asukkaiden ei tarvitsisi matkustaa pitemmälle. Se on tärkeää, etenkin kun noin kolmannes asukkaistamme on yli 65-vuotiaita”, sanoo ylihoitaja Carola Lindholm.

Soita Päivystysapuun 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista

Raaseporin sairaalan päivystys toimii nykyisin perusterveydenhuollon päivystyksenä eli yleislääkäritasoisena akuuttivastaanottona, ja se on Länsi-Uudenmaan ainoa ympärivuorokautinen akuuttivastaanotto.

Ennen päivystykseen hakeutumista soita Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117.

Päivystysapu ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoito-ohjeita. Potilas voidaan ohjata myös johonkin muuhun HUSin yksikköön, lähinnä Lohjan sairaalaan.

Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee aina soittaa suoraan hätänumeroon 112.

Raaseporin sairaalan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan vain äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita, jotka vaativat päivystyksellistä hoitoa vuorokauden kuluessa sairastumisesta tai vammasta.

Lue myös:

Raaseporin sairaalan verkkosivut

Raaseporin sairaala tarjoaa kattavasti palveluja

Yhteyshenkilöt

Fredrik Forsström
johtava lääkäri
fredrik.forsstrom@hus.fi
puh. 040 665 7620

Carola Lindholm
ylihoitaja
carola.lindholm@hus.fi
puh. 040 733 5762

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Viiveitä Finentry-koronatestituloksien välittymisessä Oulun seudulla29.7.2021 18:58:49 EEST | Tiedote

Suomeen maahantulijat ohjataan käyttämään Finentry-palvelua osoitteessa www.finentry.fi koronatestin ajanvaraukseen. Palvelu opastaa ajanvarauksen tekemisessä. Oulun seudulla Finentryn kautta tehty ajanvaraus ohjautuu Pihlajalinnan Isokadun ja Rehapoliksen koronanäytteenottopisteisiin. Näissä pisteissä koronatesteissä käyneiden maahantulijoiden koronatestitulosten saamisessa on ilmennyt satunnaisia viiveitä viikoilla 28- 30. Viiveet johtuivat Finentry-palvelussa olleesta ohjelmointivirheestä, jonka ohjelmiston tekninen toteuttaja HUS Tietohallinto on korjannut 27.7.2021. Finentry-palvelu pahoittelee virheestä aiheutunutta haittaa. Ongelma ei ole koskettanut muita Pihlajalinnan koronanäytteissä käyneitä asiakkaita eikä muualla Suomessa Finentry-näytteenottopisteissä käyneitä asiakkaita. Mikäli maahantulija ei ole saanut Finentry-palvelusta testitulosta 48 tunnin kuluessa näytteenotosta, hän voi olla yhteydessä numeroon 09 471 80918 arkisin klo 11.30- 15.30 välisenä aikana tai tarvittaes

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme