Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Erkki Tuomioja ja Pierre Schori keskustelevat ydinaseista Maarianhaminassa

Jaa

Torstaina 14. kesäkuuta Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ja Ruotsin entinen kehitysyhteistyöministeri ja YK-lähettiläs Pierre Schori keskustelevat ydinaseista otsikolla "Onko maailma ilman ydinaseita mahdollinen?"

Keskustelu käydään AlandicaDebatt-tapahtuman yhteydessä Maarianhaminassa Ahvenanmaalla. Tuomioja ja Schori keskustelevat ydinaseuhkasta ja muista ajankohtaisista tapahtumista ja heillä molemmilla on monivuotiset ulkomaansuhteiden kokemukset lähtökohtanaan. Keskustelua johtaa Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

YK otti viimekesänä esille sopimuksen maailmanlaajuisesta ydinasekiellosta. Ruotsi tuki kieltoa, mutta ei allekirjoittanut sopimusta. Ruotsalainen ydinaseet kieltävä politiikka pysyy, mutta hallitus selvittää parhaillaan mitä seurauksia sillä olisi, jos Ruotsi allekirjoittaisi YK-sopimuksen. Suomi on valinnut olla allekirjoittamatta sopimusta viitaten Nato-kumppanuuteen.

”Voimme odottaa mielenkiintoista keskustelua Schorin ja Tuomiojan välillä maidemme roolista maailmanlaajuisessa ydinaseriisunnassa”, toteaa Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä, joka vastaa tapahtumasta.

Aika: torstai 14.6.2018, klo: 10.10–11.00

Paikka: Kulttuurikeskus Alandica, Maarianhamina, Ahvenanmaa

Lisätiedot: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Miten koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Suomen ja Ruotsin lapsiasiavaltuutetut keskustelevat nuorisotyön ammattilaisten kanssa laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta8.2.2019 09:49:23Tiedote

Lapset ja nuoret kiusaavat yhä toisiaan koulussa. Vuonna 2017 tehty kartoitus osoitti, että peräti seitsemää prosenttia kaikista suomalaisista ja ruotsalaisista lapsista ja nuorista oli kiusattu koulussa. Näin siitä huolimatta, että ennaltaehkäisevään toimintaan käytetään vuosittain paljon aikaa ja rahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme