Toimihenkilöliitto ERTO

ERTO: Neuvottelutulos taloushallintoalalla, työtaistelut vältettiin

Jaa

Toimihenkilöliitto ERTO, Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat PALTA saavuttivat tänään 4.12. yleisen linjan mukaisen neuvottelutuloksen taloushallintoalan työehdoista.

Sopimuskausi on kaksi vuotta ja lisäksi siihen kuuluu kolmas ns. optiovuosi. Neuvottelut olivat haastavat.

Taloushallintoalan neuvottelutuloksen mukaan palkkoja korotetaan 1.1.2018 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,6 % suuruisella korotuksella. Ellei muusta toteutustavasta sovita, korotuksesta 1,2 % kohdennetaan yleiskorotuksena ja 0,4 % yrityskohtaisena eränä. Taulukkopalkkoja korotetaan yleiskorotusprosentilla. 

Taloushallintoalan neuvottelutuloksen mukaan palkkoja korotetaan 1.1.2019 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,6 % suuruisella korotuksella. Ellei muusta toteutustavasta sovita, korotuksesta 0,9 % kohdennetaan yleiskorotuksena ja 0,7 % yrityskohtaisena eränä. Taulukkopalkkoja korotetaan yleiskorotusprosentilla. 

Neuvottelutulos menee nyt sopijaosapuolten hallintojen käsittelyyn ja on sen jälkeen kokonaisuudessaan julkinen. Hallintojen käsittelyn jälkeen asiasta tiedotetaan jäsenistöä.

Lisätietoja: Lakimies Helena Lievonen, 09-6132 3246.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi
Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. ERTOn 17 000 jäsentä edustavat mm. seuraavia aloja: logistiikka, markkinointiviestintä ja markkinointitutkimus, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta, joka edustaa lähes 608 000 toimihenkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme