Schneider Electric

Esmi Impresia -paloilmoitinsarjan uusi vakioratkaisu tähtää virhehälytysten vähentämiseen

Jaa
 • Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmien tuotevalikoima täydentyy uudella Esmi Impresia -kenttälaitesarjalla.
 • Sarjaan kuuluvalla Esmi Impresia -monikäyttöilmaisimella on monta käyttötapaa osoitteellisena savu-, lämpö- tai monikriteeri-ilmaisimena.
 • Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin varmistaa järjestelmän parhaan mahdollisen toimintakyvyn mahdollisessa häiriötilanteessa ja nopeuttaa vian etsintää asennusvaiheessa.
 • Mobiililaitteen avulla tehtävä osoitteistus nopeuttaa asennustyötä, ja samalla on mahdollista siirtää tiedot kohteesta pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi.

Tiedote, 10.1.2023 – Erheelliset paloilmoitukset tuovat monille kiinteistöjen omistajille vuosittain turhia kustannuksia, kun jopa lähes 90 prosenttia automaattisten paloilmoittimien antamista palohälytyksistä on erheellisiä.

Schneider Electric tuo markkinoille Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmälle uuden kenttälaitesarjan. Esmi Impresia -sarjaan kuuluvaa monikäyttöilmaisinta voidaan käyttää joko pelkkänä osoitteellisena savu- tai lämpöilmaisimena tai haluttaessa monikriteeri-ilmaisimena.

– Yhden monikäyttöilmaisimen käyttö kohteessa helpottaa sekä suunnittelua, asennusta että ylläpitoa, ja useamman mittaussuureen käyttö palon tunnistamisessa voi vähentää erheellisiä hälytyksiä kohteelta. Näin turhat hälytykset vähenevät ja rahaa säästyy, sanoo Schneider Electricin tuotepäällikkö Anssi Liski.

Ilmaisimista vakiona löytyvän oikosulkuerottimen ansiosta vain vikaantunut laite tippuu häiriötilanteessa pois käytöstä. Näin muiden tilaan asennettujen laitteiden toimintakyvystä voidaan varmistua kaikissa tilanteissa. Perinteisesti jopa kymmeniä laitteita on voinut vikatilanteessa jäädä toimimattomiksi.

Osoitteiden antaminen onnistuu nopeasti mobiililaitteella

Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän asentaminen on tehty helpoksi, sillä osoitteiden antaminen onnistuu helpoimmillaan automaattisesti keskukselta tai QR-koodin ja mobiililaitteen avulla.

– Tavoitteemme on kehittää paloilmoittimen asennusta entistä modernimmaksi. Mobiililaitteen kameran avulla voidaan lukea paloilmaisimen QR-koodin ja antaa laitteelle sen järjestelmässä yksilöivä osoite. Mobiililaitteen avulla tehty osoitteistus voidaan sitten lähettää Fire Expert -pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi, Liski kertoo.

Esmi Sense FDP ja sen Esmi Impresia -kenttälaitesarja on liitettävissä Schneiderin digitaalisiin EcoStruxure Fire Expert- ja EcoStruxure Building Operation -alustoihin. Digitaalisten ratkaisujen ansiosta kenttälaitteita voidaan seurata ja etähallita graafisen käyttöliittymän välityksellä ja niiden kautta onnistuvat esimerkiksi likaantumisen seuranta ja irtikytkennät.

Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän laajentuva tuotevalikoima tarkoittaa asiakkaalle entistä parempaa järjestelmää entistä kustannustehokkaammin.

– Loppuasiakas saa tulevaisuuteen valmiin järjestelmän nyt aikaisempaa pienemmällä investoinnilla, Esmi Impresia tulee olemaan edullisin tuotesarjamme. Yksinkertaistetun tuotetarjonnan myötä suunnittelijan työ helpottuu eikä huoltoliikkeen tarvitse pitää monia erilaisia laitteita valikoimissaan, Liski sanoo.

Uuden Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän hyödyt:

 • Suunnittelija:
  • Asiakkaalle entistä parempi järjestelmä edullisesti.
  • Rajallinen tuotevalikoima yksinkertaistaa suunnittelutyötä.
  • Järjestelmä on liitettävissä EcoStruxure Building Operation -kiinteistönhallinta-alustaan, jolloin paloilmaisu toimii yhdessä kiinteistön muiden järjestelmien kanssa tehden kiinteistöstä älykkäämmän.
 • Paloilmoitinliike:
  • Automaattinen osoitteistus ja sen pohjalta tehty valmis konfiguraatio tehostaa pienten kohteiden asennusta huomattavasti.
  • Varastossa pidettävien tuotteiden määrä pysyy kurissa, kun tuotevalikoima on kompakti.
  • Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin helpottaa mahdollisen vian paikantamista.
  • Mahdollisuus etäpalveluiden ja palografiikkapalveluiden tarjoamiseen loppuasiakkaille.
 • Asiakas:
  • Parempi ja tulevaisuuteen valmis järjestelmä pienemmällä investoinnilla.
  • Monikriteeri-ilmaisu tuo toimintavarmuutta ja erheellisten hälytysten määrä vähenee.
  • Järjestelmän ylläpito ja toimintakyvyn varmistaminen on yksinkertaista.
  • Järjestelmä on etähallittavissa Fire Expert -sovelluksella tai EcoStruxure Building Operation -palografiikan kautta, jolloin paloilmaisu toimii yhdessä kiinteistön muiden järjestelmien kanssa tehden kiinteistöstä älykkäämmän.

Lisätietoja:

Anssi Liski, tuotepäällikkö, Schneider Electric

anssi.liski@se.com


Lue lisää Esmi Impresia -kenttälaitesarjasta: https://www.se.com/fi/fi/work/campaign/local/esmi-impresia.jsp

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Enerz Group on Suomen ensimmäinen Schneider Electric Sustainability Impact Award -voittaja27.3.2023 14:26:53 EEST | Tiedote

Enerz Group palkittiin poikkeuksellisesta työstä, jota se on tehnyt asiakkaidensa hiilipäästöjen vähentämiseksi. Uusi palkinto on osa Schneider Electricin aloitetta, jonka avulla sen kumppanit voivat kehittää toimintaansa entistäkin kestävämmäksi. Tiedote, 27.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin Sustainability Impact Award -palkinnon voittajaksi Suomessa on valittu Enerz Group. Enerz Group palkittiin työstään vastuullisuuden parissa. Enerz Group onnistui saavuttamaan merkittävän läpimurron kehitystyössään, jossa laaja ohjelmisto- ja energia-asiantuntijoiden tiimi loi ainutlaatuisen energiahankekonseptin. Konsepti mahdollistaa kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen pienentämisen tuomalla kiinteistöihin tarvittavan älykkyyden ja laitteet. Lisäksi Enerz Groupin ainutlaatuinen energiahankekonsepti on osoittautunut erittäin tehokkaaksi, sillä hankkeissa on onnistuttu jopa puolittamaan asiakkaan primäärienergian tarve. Tämä on

Enerz Group ja Integrio Oy ovat Schneider Electricin uudet Master-tason EcoXpertit™ Suomessa22.3.2023 09:16:00 EET | Tiedote

EcoXpert™ on Schneider Electricin koulutettu kumppani, joka on erikoistunut EcoStruxure™-teknologiaan ja mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa yhteisille asiakkaille. Kumppanuusohjelman korkeimman eli Master-tason sertifiointi vaatii koulutusohjelman läpäisyä ja vankkaa, todennettua kokemusta vaativien järjestelmien toteutuksesta. Kumppanuusohjelma takaa, että Schneider Electricin EcoStruxure-kumppaneilla on aina käytössään uusin tieto ja osaaminen. Tiedote, 22.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kumppanuusohjelma EcoXpert Partner Program yhdistää Schneider Electricin ja eri alojen ratkaisutoimittajien maailmanlaajuisen verkoston. Kumppanuusohjelma tarjoaa monitasoista asiantuntijakoulutusta ja antaa arvokasta osaamista ja taitoja, joita tarvitaan älykkäämpien rakennusten ja kotien luomiseen. EcoXpert-kumppanit auttavat Schneider Electricin EcoStruxure™-järjestelmien käyttöönotossa kaikkialla maailmassa. Ensimmäiset suomalaiset

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Schneider Electricin jakelukeskus paransi tuotantokapasiteettiaan ja energiatehokkuuttaan uraauurtavalla ohjelmistolla10.3.2023 08:17:00 EET | Tiedote

Vuonna 2022 Schneider Electricin jakelukeskus Ruotsin Örebrossa kasvatti tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia. Muutos toteutettiin Rotabin kuljetinjärjestelmän, Watek Teknik & Automationin ohjelmoinnin ja Schneider Electricin palkitun EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän avulla. Projekti on erinomainen esimerkki nykyaikaisen teknologian hyödyntämisestä, joka lisää tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja voi luoda suuria säästöjä teollisuudessa. Tiedote, 10.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric modernisoi Örebrossa sijaitsevan jakelukeskuksensa automaatioteknologiaa. Investoinnin taustalla oli tarve lisätä kasvavien toimitusvirtojen vaatimaa kapasiteettia sekä saada toimitusten laatuun ja hallittavuuteen enemmän varmuutta. Örebron jakelukeskuksesta lähtee Schneider Electricin tuotteita kaikkiin Pohjoismaihin. Jakelukeskuksen uusi järjestelmä loi lisää vuorovaikutusta laitteiden ja ohjelmistojen välille. Keskukselle toimitettiin

Selkeät savunpoiston ohjauskeskukset turvaavat Siltasairaalan toimintoja – innovatiivinen kerroskartta toi uutta käyttöliittymään16.2.2023 10:34:07 EET | Tiedote

Sairaaloissa savunpoiston tarkalla suunnittelulla on väliä, vaikka tavoitteena on, ettei järjestelmälle ikinä tule käyttöä. Caverion Suomi Oy halusi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Siltasairaalan savunpoistoautomatiikan toteuttajaksi Nodeon Finland Oy:n, joka on älykkään infrastruktuurin teknologia-asiantuntija. Toteutuksen automaatio hoidettiin Schneider Electricin Modicon M580 -sarjan avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme