Schneider Electric

Esmi Impresia -paloilmoitinsarjan uusi vakioratkaisu tähtää virhehälytysten vähentämiseen

Jaa
 • Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmien tuotevalikoima täydentyy uudella Esmi Impresia -kenttälaitesarjalla.
 • Sarjaan kuuluvalla Esmi Impresia -monikäyttöilmaisimella on monta käyttötapaa osoitteellisena savu-, lämpö- tai monikriteeri-ilmaisimena.
 • Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin varmistaa järjestelmän parhaan mahdollisen toimintakyvyn mahdollisessa häiriötilanteessa ja nopeuttaa vian etsintää asennusvaiheessa.
 • Mobiililaitteen avulla tehtävä osoitteistus nopeuttaa asennustyötä, ja samalla on mahdollista siirtää tiedot kohteesta pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi.

Tiedote, 10.1.2023 – Erheelliset paloilmoitukset tuovat monille kiinteistöjen omistajille vuosittain turhia kustannuksia, kun jopa lähes 90 prosenttia automaattisten paloilmoittimien antamista palohälytyksistä on erheellisiä.

Schneider Electric tuo markkinoille Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmälle uuden kenttälaitesarjan. Esmi Impresia -sarjaan kuuluvaa monikäyttöilmaisinta voidaan käyttää joko pelkkänä osoitteellisena savu- tai lämpöilmaisimena tai haluttaessa monikriteeri-ilmaisimena.

– Yhden monikäyttöilmaisimen käyttö kohteessa helpottaa sekä suunnittelua, asennusta että ylläpitoa, ja useamman mittaussuureen käyttö palon tunnistamisessa voi vähentää erheellisiä hälytyksiä kohteelta. Näin turhat hälytykset vähenevät ja rahaa säästyy, sanoo Schneider Electricin tuotepäällikkö Anssi Liski.

Ilmaisimista vakiona löytyvän oikosulkuerottimen ansiosta vain vikaantunut laite tippuu häiriötilanteessa pois käytöstä. Näin muiden tilaan asennettujen laitteiden toimintakyvystä voidaan varmistua kaikissa tilanteissa. Perinteisesti jopa kymmeniä laitteita on voinut vikatilanteessa jäädä toimimattomiksi.

Osoitteiden antaminen onnistuu nopeasti mobiililaitteella

Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän asentaminen on tehty helpoksi, sillä osoitteiden antaminen onnistuu helpoimmillaan automaattisesti keskukselta tai QR-koodin ja mobiililaitteen avulla.

– Tavoitteemme on kehittää paloilmoittimen asennusta entistä modernimmaksi. Mobiililaitteen kameran avulla voidaan lukea paloilmaisimen QR-koodin ja antaa laitteelle sen järjestelmässä yksilöivä osoite. Mobiililaitteen avulla tehty osoitteistus voidaan sitten lähettää Fire Expert -pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi, Liski kertoo.

Esmi Sense FDP ja sen Esmi Impresia -kenttälaitesarja on liitettävissä Schneiderin digitaalisiin EcoStruxure Fire Expert- ja EcoStruxure Building Operation -alustoihin. Digitaalisten ratkaisujen ansiosta kenttälaitteita voidaan seurata ja etähallita graafisen käyttöliittymän välityksellä ja niiden kautta onnistuvat esimerkiksi likaantumisen seuranta ja irtikytkennät.

Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän laajentuva tuotevalikoima tarkoittaa asiakkaalle entistä parempaa järjestelmää entistä kustannustehokkaammin.

– Loppuasiakas saa tulevaisuuteen valmiin järjestelmän nyt aikaisempaa pienemmällä investoinnilla, Esmi Impresia tulee olemaan edullisin tuotesarjamme. Yksinkertaistetun tuotetarjonnan myötä suunnittelijan työ helpottuu eikä huoltoliikkeen tarvitse pitää monia erilaisia laitteita valikoimissaan, Liski sanoo.

Uuden Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän hyödyt:

 • Suunnittelija:
  • Asiakkaalle entistä parempi järjestelmä edullisesti.
  • Rajallinen tuotevalikoima yksinkertaistaa suunnittelutyötä.
  • Järjestelmä on liitettävissä EcoStruxure Building Operation -kiinteistönhallinta-alustaan, jolloin paloilmaisu toimii yhdessä kiinteistön muiden järjestelmien kanssa tehden kiinteistöstä älykkäämmän.
 • Paloilmoitinliike:
  • Automaattinen osoitteistus ja sen pohjalta tehty valmis konfiguraatio tehostaa pienten kohteiden asennusta huomattavasti.
  • Varastossa pidettävien tuotteiden määrä pysyy kurissa, kun tuotevalikoima on kompakti.
  • Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin helpottaa mahdollisen vian paikantamista.
  • Mahdollisuus etäpalveluiden ja palografiikkapalveluiden tarjoamiseen loppuasiakkaille.
 • Asiakas:
  • Parempi ja tulevaisuuteen valmis järjestelmä pienemmällä investoinnilla.
  • Monikriteeri-ilmaisu tuo toimintavarmuutta ja erheellisten hälytysten määrä vähenee.
  • Järjestelmän ylläpito ja toimintakyvyn varmistaminen on yksinkertaista.
  • Järjestelmä on etähallittavissa Fire Expert -sovelluksella tai EcoStruxure Building Operation -palografiikan kautta, jolloin paloilmaisu toimii yhdessä kiinteistön muiden järjestelmien kanssa tehden kiinteistöstä älykkäämmän.

Lisätietoja:

Anssi Liski, tuotepäällikkö, Schneider Electric

anssi.liski@se.com


Lue lisää Esmi Impresia -kenttälaitesarjasta: https://www.se.com/fi/fi/work/campaign/local/esmi-impresia.jsp

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Älykodissa ei tarvitse tinkiä sisustustyylistä3.2.2023 09:53:16 EET | Tiedote

Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän voi liittää useaan eri pistorasia- ja kytkinmalliin, joten älykoti on mahdollista luoda tyylikkäästi ja sisustuksen tyylistä tinkimättä. Älykotijärjestelmä on tehokas apu energiansäästössä, sillä sen avulla voi säätää kodin toimintoja aina lämmityksestä valaistukseen ja seurata laitteiden energiankulutusta. Tiedote 3.2.2023 - Energiansäästö voi olla myös sisustussilmää miellyttävää: uudet älykkäät sähkökalusteet voi helposti saada luontevaksi osaksi sisustusta valitsemalla talon henkeen ja aikakauteen sopivia kytkimiä ja pistorasioita. Energiansäästön lisäksi älykotijärjestelmä tekee kodista turvallisemman ja etäohjattavan. Älykotijärjestelmä on mahdollista asentaa lähes mihin tahansa kohteeseen, myös vanhoihin asuinrakennuksiin. Espoon Soukassa sijaitsevaan Juho ja Oanh Siitosen kotiin asennettiin sähköremontin yhteydessä Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä. – Asuntomme sisäpinnat olivat lähes alkuperäiskunnossa, mukaan lukien a

HUS modernisoi sähkönjakelua – sairaalakiinteistöä hallitaan digitaalisuudella ja älyllä19.1.2023 08:28:51 EET | Tiedote

Automaatio- ja sähkönjakeluratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric toteutti monivaiheisen modernisointihankkeen HUS:in kiinteistöihin uusimalla laitekantaa, ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) toteutti reaaliaikaisen näkymän sähkönjakeluun digitalisoinnin avulla. Sähkönjakelun tilanne on jatkossa mahdollista tarkistaa yhdellä vilkaisulla. Tiedote, 19.1.2023 – Modernin sairaalaympäristön toimivuudelle katkeamaton sähkönjakelu on elinehto. Reaaliaikainen näkymä sähkönjakeluun toteutettiin HUS:issa digitalisoinnin avulla. Schneider Electric toimitti sairaalaan sekä modernia laitekantaa että ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. HUS:in sairaalaympäristön mittakaava on jättiläismäinen. Suuren kokoluokan lisäksi sairaalakiinteistöt ovat monimutkaisia ja jatkuvasti kehittyviä yksiköitä, joilta vaaditaan selkeän hallittavuuden ohella myös joustavuutta ja tietoturvallisuutta. – Meillä o

Schneider Electricin Wiser Ready -alusta yhdistää rakennusalan ammattilaiset ja älykotia haluavat kuluttajat17.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Wiser Ready mahdollistaa rakennusliikkeille ja talotehtaille helpon ja kustannustehokkaan tavan tarjota älykotivalmiutta asiakkailleen. Asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla älykkäät sähkökalusteet. Wiser-järjestelmää voi päivittää sen mukaan, mitä toimintoja haluaa lisätä itse laajan jälleenmyyjäverkoston kautta. Älykodin toiminnallisuuksia voi myöhemmin itse laajentaa kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Wiser-älykotikalusteita on saatavilla Schneider Electricin suosittuun Exxact-kalustesarjaan, joka on jo nyt vakiovarusteena monissa uusissa asunnoissa. Wiser yhdistää saumattomasti yhden markkinoiden laajimmista sähköasennuskalustesarjoista älypuhelimella käytettäväksi älykotijärjestelmäksi. Tiedote, 17.1.2022 – Schneider Electric on tuonut perinteisten sähkökalusteiden rinnalle Wiser-älykotikalusteet, jotka on helppo valita jo asuntoa suunniteltaessa. Yhä useampi rakentaja ja remontoija etsii tällä hetkellä kohteeseensa älykotiominaisuuksi

Joulukuun pakkasilla uusi ennätys – Wiser-älykotituotteiden miljoonan kuukausittaisen toiminnon raja ylitettiin Suomessa3.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Wiser-älykotituotteilla rikottiin miljoonan kuukaudessa suoritetun älykotitoiminnon raja jouluaaton aattona. Tämä pitää sisällään sekä käyttäjien että automaatioiden suorittamat toiminnot. 1.–23.12.2022 välisenä aikana älykotitoimintoja suoritettiin jopa 51 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana marraskuussa. Suurin aktiivisuuspiikki nähtiin itsenäisyyspäivän jälkeisenä pakkaskautena 7.12.–17.12. Tiedote, 3.1.2023 – Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä. Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmille päiville. – Älykotituotteiden tu

Schneider Electric mukana kehittämässä vastuullista kuivan maan lohenkasvatusta Ruotsissa28.12.2022 15:27:47 EET | Tiedote

Tiedote, 28.12.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on solminut kumppanuussopimuksen RE:OCEAN-elintarviketeknologiayrityksen kanssa. RE:OCEAN on maalle rakennettuun infrastruktuuriin perustuvan lohenkasvattamisen edelläkävijä, joka haluaa yhteistyön avulla kehittää resurssitehokasta ja kiertotalouteen perustuvaa kasvatusta. Kumppanuus vauhdittaa laadukkaan, paikallisen ja kestävästi tuotetun lohen kasvattamista Ruotsin Säfflessä sijaitsevassa tuotanto- ja käsittelylaitoksessa. Yhteistyön ansiosta RE:OCEAN pääsee hyödyntämään Schneider Electricin end-to-end-laitteistoja ja -ohjelmistoja maalle rakennetun lohenkasvattamon kaikissa toiminnoissa. Schneider Electricin kestävyyskonsultointipalvelut, edistynyt teknologia ja innovatiiviset ratkaisut auttavat RE:OCEANia tuottamaan paikallista ja kestävästi tuotettua lohta hiilineutraalissa tuotanto- ja käsittelylaitoksessa. – Tavoitteemme on selkeä: kasvattaa kestävästi ja paikallisesti tuotettua l

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme