Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan avajaisia vietetään 19.5. – tapahtumatarjonta on ennätyksellisen runsasta alkusyksyyn saakka

Jaa

Helsingin kaupunki satsaa tulevana kesänä tavanomaista enemmän Espan lavan live-tapahtumiin kaupunkilaisten viihtyvyyden lisäämiseksi ja keskustan elävöittämiseksi koronarajoitusten väistyttyä. Kesäohjelmisto käynnistyy torstaina 19. toukokuuta kahden valovoimaisen esiintyjän, Maria Ylipään ja Emma Salokosken, voimin. Kesäkausi huipentuu pidennettyyn päättäjäisviikonloppuun 1.−4. syyskuuta.

Tulevana kesänä Espan lavan ohjelmatarjonta on runsaampaa kuin koskaan. Kuva: Helsingin kaupunki / Petteri Lehtinen
Tulevana kesänä Espan lavan ohjelmatarjonta on runsaampaa kuin koskaan. Kuva: Helsingin kaupunki / Petteri Lehtinen

Tänä vuonna Espan lavan ohjelmistossa painottuu erityisesti kulttuurillinen moninaisuus. Yleisö pääsee kesän aikana nauttimaan muun muassa kuubalaisista ja afrikkalaisista rytmeistä, saamenkielisistä sävelistä, kiinnostavista keskusteluista, runoista, tanssitaiteesta ja erilaisista teemapäivistä. Maksuton tapahtumatarjonta on ennätyksellisen runsasta, sillä kaupunki haluaa osaltaan tukea kaupunkilaisten hyvinvointia ja kulttuurikentän palautumista pandemiasta. Lavan ääreen odotetaan runsaasti kohtaamisista ja monipuolisesta kulttuuritarjonnasta nauttivia kuulijoita – niin kaupunkilaisia kuin turistejakin.

Avajaisviikonloppu käynnistyy jo torstaina 19.5. kahden upean kokoonpanon voimin. Kello 17 lavalle nousevat laulaja Maria Ylipää ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara. He esittävät Ylipää & Ystävät -kokoonpanon materiaalia sekä versioita Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä. Iltaa jatkaa klo 18.30 Emma Salokoski & Mikael Konttinen Quartet.

Hyväntuulisista live-keikoistaan tunnettu Entäs Peltonen? on esiintymisvuorossa perjantaina 20.5. Bändi esittää suomenkielistä kitarapoppia, johon sekoittuu funk-fiilistelyä ja vaikutteita rock-genrestä. Lauantaina 21.5. käynnistyy muutaman vuoden tauon jälkeen Espan Big Band Marathon. Luvassa on monipuolinen kattaus big band -musiikkia groovaavista kesähiteistä perinteisempiin sävelmiin. Esiintyjinä ovat Ladies First Big Band, Ebeli Big Band, Henri Lintula & Birdy Big Band ja Reunion Big Band.

Poimintoja kesän ohjelmistosta

Viihteellistä sotilasmusiikkia tarjoileva MIL-Espa on viihdyttänyt yleisöjä Esplanadin puistossa vuodesta 1927 lähtien. Tulevana kesänä tarjolla on peräti yhdeksän konserttia, kun lavan ottavat vuorollaan haltuun sotilassoittokuntien eri kokoonpanot. Ensimmäisestä perjantaina 20.5. järjestettävästä konsertista vastaa Kaartin soittokunta. Ohjelmassa on marsseja ja viihdemusiikkia, solistinumeroita ja erilaisia tunnelmapaloja. Konsertin johtaa musiikkimajuri Timo Kotilainen, ja solisteina toimivat Kaartin soittokunnan omat soittajat.  

Suosittu Open Stage -esityssarja saa jatkoa tänäkin vuonna, ja lavalle nousee 16 esiintyjää tai kokoonpanoa kahdeksana päivänä touko−elokuussa. Avoimella Open Stage -haulla saatiin noin 140 hakemusta, joista valittiin mahdollisimman moninainen kattaus eri musiikkityylien edustajia. Mukana on muun muassa soulia, bluesia, kansanmusiikkia, indie-rockia ja räppiä. Open Stage -esitykset aloittavat Katri O ja Delado tiistaina 24.5. Osa keikoista tulee soimaan myös Radio Helsingin taajuudella ja ne ovat kuunneltavissa jälkikäteen tallenteina.

Kansanmusiikkia ja -tanssia yhdistävä PIIRA (Piirainen Blom Saarenkylä) ottaa esiintymislavan haltuun sunnuntaina 29.5. Piiralaisten juuret ovat suomalaisessa perinnemusiikissa ja tanssitraditiossa, joista kumpuaa kuulijoiden ja katsojien iloksi vauhdikkaita ja yllätyksellisiä esityksiä.

Keskiviikkona 6.7. vietetään Eino Leinon päivää myös Espalla, kun lavalla yhdistyvät runous ja musiikki. Toista kertaa jaettavan, 5 200 euron arvoisen Eino Leinon runopalkinnon saaja kukitetaan tapahtumassa.

Tovik Choir 27.5
Alternative Beats Club 28.5.
Young Talents of Helsinki International Ballet Competition 4.6.
Helsinki-päivän tapahtumia 12.6.
Jazz-Espa 25.−31.7.
Etno-Espa 1.−10.8.
Helsinki-Cotonou Ensemble 12.8.
Helsinki puhuu -tapahtuma 23.−25.8. 

Tarkemmat ohjelmatiedot kevään ja kesän tapahtumista päivittyvät Espan lavan verkkosivuille http://www.espanlava.fi/ ja niistä viestitään Espan lavan somekanavilla. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja esteettömiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Emmaliisa Kaikkonen
040 485 7707, emmaliisa.kaikkonen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika,
Espan lava

Viestintäasiantuntija Anu Ojanen
040 523 9005, anu.ojanen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika,
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Tulevana kesänä Espan lavan ohjelmatarjonta on runsaampaa kuin koskaan. Kuva: Helsingin kaupunki / Petteri Lehtinen
Tulevana kesänä Espan lavan ohjelmatarjonta on runsaampaa kuin koskaan. Kuva: Helsingin kaupunki / Petteri Lehtinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. 

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset. Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti iltapäivällä ja illalla keskiviikosta perjantaihin, lauantait ovat erilaisia teemapäiviä.

espanlava.fi
Espan lava FB
Espan lava Instagram
Espan lava Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme