Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo on Suomen ensimmäinen kaupunki, jossa laservaloshow korvaa perinteiset ilotulitteet uudenvuoden juhlinnassa

Jaa

Ensimmäistä kertaa Suomessa uutenavuotena järjestettävä laservaloshow toteutetaan 31.12. Espoon keskuksen tunnelmallisessa Kirkkopuistossa.

Kuva: Unsplash. Matthew Ronder-Seid.
Kuva: Unsplash. Matthew Ronder-Seid.

Uudenvuoden virallinen juhlinta Espoossa alkaa Espoon keskuksen Kirkkopuistossa 31.12. Valopuisto avautuu klo 17.30. Espoon kaupungin uudenvuoden juhlassa on luvassa näyttävä laservaloesitys, tunnelmallisesti valaistu tapahtuma-alue Espoonjoen molemmin puolin sekä Belenos Group of Artsin liikkuva valotaideteos Ikaros. Myös 1400-luvulla rakennettu Espoon tuomiokirkko juhlavalaistaan tapahtuman ajaksi.

- Espoossa ei ole vuosiin järjestetty kaupunkilaisten yhteistä uudenvuoden juhlaa, mutta nyt haluamme vastata kysyntään. Emme koe tänä päivänä perinteistä ilotulitusta oikein hyväksi ympäristöllekään, joten nyt lähdimme kokeilemaan sille aivan uutta vaihtoehtoa. Haluamme näyttää kaupungin arvojen mukaisesti suuntaa kestävälle uudenvuoden juhlinnalle ja tapahtumakulttuurille, sanoo tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

Lasershow vaatii toteutuakseen tilapäisen lentokieltoalueen

Espoossa laservaloesitystä on valmisteltu kaupungin toimesta syksyn ajan.

- Uuden vuoden laservaloesityksen toteuttaa Hire Rentals Finland Oy ja Showlaser Finland Oy yhteistuotantona, kertoo esityksen tuottaja Mats Hästbacka.

- Laservalot suuntautuvat taivaalle ja periaatteessa ne näkyvät jopa avaruuteen saakka. Jotta esitys voidaan toteuttaa turvallisesti, lentäjiä varoitetaan lasereista ja olemme hakeneet tapahtuman ajaksi alueelle tilapäisen lentokieltoalueen, valosuunnittelija Pekka Korpi kertoo.

Yleisö mukaan musiikin valintaan

Osassa laservaloesitystä kuullaan yleisön valitsemaa musiikkia. Tämän päivän hitit on valittu äänestykseen ennalta ja se on avoinna 15.12. saakka facebook-tapahtumassa.

Kaupunki suosittelee saapumaan Kirkkopuistoon uudenvuoden juhlintaan reippaillen tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä alueen läheisyydessä on rajoitetusti paikoitustilaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uusivuosi Espoossa -tapahtuman tuotannosta vastaa Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden Kaupunkitapahtumat Espoo.

Ohjelma
Klo 17.30 Valopuisto avautuu
Klo 18.00 Liikkuva valotaideteos Ikaros
Klo 18.20 Laservaloesitys
Klo 18.40 Valopuisto avoinna klo 19.00 saakka

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Tapahtumakoordinaattori
saara.vanhala@espoo.fi
p. 043 825 9147

Kuvat

Kuva: Unsplash. Matthew Ronder-Seid.
Kuva: Unsplash. Matthew Ronder-Seid.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme