Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon huippukohteet esiin uudella tavalla – Espoon kaupunki julkaisee vierailusovelluksen Slushissa 4.-5.12.

Jaa

Uusi vierailusovellus ”Tripsteri App Espoo” mahdollistaa Espoon huippukohteisiin tutustumisen ajasta ja paikasta riippumatta. Espoon kaupunki julkaisee mobiilisovelluksen Slushissa, jossa kaupunki on mukana AR- eli lisätyn todellisuuden tekniikkaa tuottavan Arilynin messuosastolla. Espoon Tripsteri on Tripsteri App Oy:n kehittämä ja ylläpitämä sovellus, jossa Espoo on nyt näkyvillä muun muassa Tokion, Tukholman, Helsingin ja Singaporen rinnalla.

Tripsteri App Espoo -vierailusovelluksen avulla käyttäjä saa kokonaisnäkemyksen Espoon merkittävistä kohteista, voi tutustua valmiiksi teemoitettuihin vierailukierroksiin sekä saa mahdollisuuden räätälöidä kierroksia juuri omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Käyttäjälle ilmaisen sovelluksen avulla vierailija voi kiertää alueen matkailu-, tiede-, taide- ja teknologia- sekä kaupunkikehittämisen kohteita tai tutustua alueeseen virtuaalisesti mistäpäin maailmaa vain.

- Kehitämme sovelluksen sisältöjä jatkuvasti. Yritykset ja organisaatiot voivat tarjota sovellusta palveluna omille asiakkailleen, sillä se toimii vieraiden henkilökohtaisena matkaoppaana, kertoo projektipäällikkö Heli Hidén Espoon kaupungilta. ”Kaupunki palveluna” -tavoitteemme mukaisesti tarjoamme espoolaisille toimijoille erilaisia työkaluja ja menetelmiä, joita kehitämme yhdessä eri ekosysteemien toimijoiden kanssa. Espoon Tripsteriin olemme suunnitelleet yhteistyössä muun muassa paikallisten matkailuyritysten, Aalto-yliopiston, VTT:n ja kiihdyttämöjen kanssa tapaa kuinka alueen osaamista voidaan esitellä myös itsenäisesti aluetta kiertäville kongressi- ja startup-turisteille tai matkailijoille, jatkaa Hidén.

Tripsteri App Espoo -vierailusovellus julkaistaan suomen ja englannin kielellä. Myöhemmin saataville tulee myös kiinankielinen versio sekä osasta kohteita japaninkielinen versio.

Espoon Tripsteri on konkreettinen esimerkki, kuinka kaupunki hyödyntää älykkäitä digitaalisia ratkaisuja toiminnassaan. Espoo sai jo aiemmin tänä vuonna merkittävää tunnustusta datan hyödyntämisestä ihmislähtöisessä palvelujen kehittämisessä, kun Espoo voitti kansainvälisen Intelligent Community Awards 2018 -kilpailun. Espoo oli ainoa seitsemän finalistin joukkoon yltänyt eurooppalainen kaupunki.

Espoon Tripsteri -sovellus tehtiin osana EU-rahoitteista 6Aika Avoimet innovaatioalustat -hanketta, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat kehittäneet erilaisia ympäristöjä ja kaupunkien prosesseja, jotta ne sopisivat tehokkaammin yhteen yritysten kehitystoiminnan kanssa. Julkaisun jälkeen sovelluksen pilotointi, kehittäminen ja markkinointi jatkuvat Espoon kaupungin omistamassa tytäryhtiössä Espoo Marketing Oy:ssa.  

Tripsteri App Espoo -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Applen App Store ja Google Play sovelluskaupoista.

Tripsteri App on uuden ajan matkailusovellus, joka tarjoaa hauskaa, suorasanaista, tarinallista ja virtuaalista sisältöä ko. kohteen parhaista paikoista. Tripsteri-sovelluksen kautta voi etsiä ja tallentaa suosikkeja läheltä ja kauempaa, luoda omia lempikohdekierroksia ja jakaa niitä ystäville. Sovellus näyttää julkisen liikenteen reittiohjeet, ja sen kautta on mahdollista varata esimerkiksi ravintolapöytä, hotellihuone tai hävikkiateria. Sovellus sisältää myös audiokierroksia, joita voi kuunnella ja katsella oman aikataulun mukaan. Käyttäjä voi valikoida valmiita, teemallisia kaupunkikierroksia esimerkiksi herkuttelijan kohteita, tunnelmallisia kahviloita ja parhaita viinibaareja. Sovellus on visuaalisesti kaunis sisältäen 360-kuvia, joiden avulla on mahdollista eläytyä tunnelmaan ja seutuun jo etukäteen. Lisätietoja osoitteista: www.tripsteriapp.com ja www.tripsteri.fi .

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heli Hidén, projektipäällikkö, Espoon kaupunki, puh. 040 801 9930, heli.hiden@espoo.fi
Tuulia Kolehmainen, toimitusjohtaja, Tripsteri App Oy, puh. 0407601179, tuulia@tripsteri.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa26.11.2021 16:16:15 EET | Tiedote

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme