Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunginmuseo ylsi kaikkien aikojen kävijäennätykseen – 100 000 kävijän raja rikki vuonna 2019

Jaa

Espoon kaupunginmuseo KAMU saavutti viime vuonna kaikkien aikojen suurimman kävijämääränsä reilun 60-vuotisen historiansa aikana.

Saaristomuseo Pentala, Espoon kaupunginmuseo. Kuva: Tommi Heinonen
Saaristomuseo Pentala, Espoon kaupunginmuseo. Kuva: Tommi Heinonen

Kaupunginmuseon kaikkien toimipisteiden yhteenlaskettu kävijämäärä oli 102 931 ja siten kävijämäärän kasvu edelliseen vuoteen verrattuna oli huikeat 25 %.

”Olemme erittäin tyytyväisiä vuoden 2019 tulokseen” sanoo museonjohtaja Maarit Henttonen. ”Tämä huikea tulos osoittaa niin uusien kuin jo olemassa olevien asiakkaiden ja ryhmien löytäneen kaupunginmuseon kaikki 5 eri museota, näiden mielenkiintoiset näyttelyt ja moninaiset tapahtumat. Olemme myös hyvin iloisia, että museoperheemme vasta kesällä 2018 avattu Saaristomuseo Pentala sai huomattavaa kansainvälistä tunnustusta, kun loppuvuodesta 2019 European Museum Forum (EMF) nimesi tämän ehdokkaaksi kovatasoiseen ”Vuoden eurooppalainen museo 2020” (EMYA) kilpailuun.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museonjohtaja Maarit Henttonen
Puh. 046 877 3775
maarit.henttonen@espoo.fi

Museon palveluyksikön päällikkö Marianne Långvik-Huomo
Puh. 050 336 8439
marianne.langvik-huomo@espoo.fi

Kuvat

Saaristomuseo Pentala, Espoon kaupunginmuseo. Kuva: Tommi Heinonen
Saaristomuseo Pentala, Espoon kaupunginmuseo. Kuva: Tommi Heinonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunginmuseo on v.1958 perustettu kulttuurihistoriallinen museo, joka tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia historiasta ammentaen, nykyhetkeen peilaten ja tulevaisuuteen tähyten. Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja vuonna 2018 avattu Saaristomuseo Pentala. Espoon kaupunginmuseon tehtävänä on vaalia, tutkia ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Ison Omenan palvelutorin asiakasmäärä kohosi yli 1,5 miljoonaan23.1.2020 13:58:44 EETTiedote

Ison Omenan palvelutori saavutti vuonna 2019 jälleen uuden kävijäennätyksen. Palvelutorilla tilastoitiin yhteensä 1 546 133 asiakaskäyntiä. Kasvua edellisvuoteen oli noin kuusi prosenttia. Palvelutorin asiakaskäyntimäärä on kasvanut koko ajan siitä lähtien, kun se avattiin elokuussa 2016. Arkipäivisin Palvelutorilla vierailee jopa 5 000–6 000, viikonloppuisin keskimäärin 2 000 asiakasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme