Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä

Jaa

Lautakunnan hyväksymä kuntakohtainen varhaiskasvatussuunnitelma otetaan käyttöön Espoossa 1.8.2019 alkaen. Kokouksessa lautakunta päätti myös Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen opetuksen järjestämisestä uuden yhtenäisen peruskoulun rakentamisen aikana.

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelman hyväksyminen (5)

Kukin varhaiskasvatuksen järjestäjä laatii valtakunnallisten perusteiden pohjalta paikallisen varhaiskasvatussuunnitelmansa.

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma sisältää varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden kirjaukset sekä perusteiden kirjauksia täydentävät paikalliset kuntakohtaiset osat. Varhaiskasvatuksen arjessa on sen mukaan olennaista oppimisen riemu ja toiminnan perustana ovat kannustaminen, kokeileminen ja osallistaminen.

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2019.

Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen opetuksen järjestäminen Pohjois-Tapiolan uuden yhtenäisen peruskoulun rakentamisen aikana (6)

Hanke uuden yhtenäisen peruskoulun rakentamiseksi Pohjois-Tapiolaan etenee. Hanke on mukana ns. PPP-mallissa (Public-Private-Partnership), jossa on mukana viiden koulun ja neljän päiväkodin rakentaminen Espooseen.

Lautakunta päätti, että

  • Sepon koulun opetus järjestetään Pohjois-Tapiolassa selostusosassa mainituissa tiloissa 1.1.2020 alkaen kunnes Pohjois-Tapiolan uusi peruskoulu valmistuu
  • Pohjois-Tapiolan koulun opetus järjestetään Pohjois-Tapiolassa selostusosassa mainituissa tiloissa, Kivimiehen koulun tiloissa ja Otaniemen lukion tiloissa alkaen 1.1.2020 kunnes Pohjois-Tapiolan uusi peruskoulu valmistuu. Kivimiehen koulun tiloja käytetään opetukseen jo syyslukukaudella alkaen 1.8.2019.
  • Kivimiehen koulun ja Otaniemen lukion tiloissa väistössä opiskelevat oppilaat saavat koulumatkoja varten julkisen liikenteen matkakortin, jos koulumatka on yli kolme kilometriä väistökouluun.

Lautakunta myös pyysi tilapalveluja siirtämään Louhentien siirtokoulurakennuksen Pohjois-Tapiolan koulun läheisyyteen 1.1.2020 mennessä. Selostusosa löytyy esityslistasta.

Lisäksi lautakunta edellyttää, että Pohjois-Tapiolan koulun sisäilman laatua seurataan tiheästi ja jos ilmanlaatu heikkenee, siihen reagoidaan heti. Lautakunta pitää tärkeänä, että vanhempia tiedotetaan tehdyistä korjauksista.

Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön viranhaltijoiden opetuslainsäädäntöön perustuvan ratkaisuvallan muuttaminen 1.8.2019 lukien (8)

Suomenkielisen opetuksen tulosyksikössä on yhdenmukaistettu palvelualueiden päälliköiden vastuita johtamiensa palvelualueiden osalta ja tarkennettu palvelualueiden tehtäväkokonaisuuksia.

Lautakunnan päätöksen mukaisesti 1.8.2019 alkaen perusopetuksen aloittamisesta vuotta säädettyä aiemmin tai myöhemmin sekä pidennettyyn oppivelvollisuuteen ottamisesta päättää perusopetuksen aluepäällikkö. Ratkaisuvallan muutokset kokonaisuudessaan löytyvät esityslistan  liitteistä.

Muut asiat:

Lautakunta antoi lausunnon mm. valtuustokysymykseen 5-vuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen yhdenvertaisuudesta (9). Lautakunta painotti, että kaikilla lapsilla tulee olla tasavertaiset oikeudet osallistua varhaiskasvatukseen ja toivoi, että kotihoidon kuntalisän maksamisen ehdollisuuden purkamiseen tulisi mahdollisimman pian löytää tarvittavat resurssit.

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan  mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme