Espoon kaupunki - Esbo stad

Espooseen valmistui ennätysmäärä asuntoja

Jaa

Espoossa valmistui vuonna 2021 ennätysmäärä asuntoja: 5 482. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja selvästi enemmän kuin vuosi sitten (4 081 asuntoa).

Espooseen valmistui viime vuonna lähes 5 500 uutta asuntoa. Kuva Vermonniitystä. Kuva: Katja Repo
Espooseen valmistui viime vuonna lähes 5 500 uutta asuntoa. Kuva Vermonniitystä. Kuva: Katja Repo

Uusia asuntoja myös aloitettiin ennätykselliset 6 177. Aloitettujen asuntojen määrä oli samalla tasolla kuin vuonna 2020 (6 159 asuntoa).

Myönnettyjen rakennuslupien määrä pysyi myös korkealla tasolla. Vuonna 2021 rakennuslupa myönnettiin 5 737 asunnolle, kun edellisvuonna rakennuslupia myönnettiin 6 434.

Asuntotuotannon määrä ylitti jo viidennen kerran peräkkäin Espoon vuotuisen asuntotuotantotavoitteen, joka on 3 300 asuntoa .

“Asuntoaloitusten ja myönnettyjen rakennuslupien määrän perusteella sama suuntaus näyttää jatkuvan myös lähivuosina”, toteaa asuntopäällikkö Anne Savolainen.

Asuntotuotantotavoitteet määritellään valtion ja kuntien yhteisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksessa. Nykyinen MAL-sopimus on voimassa 2020–2031. Espoo kuuluu 14 kunnan kanssa Helsingin seudun MAL-sopimukseen.

Kerrostaloasuntojen osuus Espoon asuntotuotannosta on kasvanut, mutta edelleen rakennetaan myös pientaloasuntoja. Valmistuneista asunnoista pientaloissa sijaitsi 887 asuntoa, joista yli kaksi kolmasosaa oli omakotitaloja. Alkaneista asunnoista 912 oli pientaloasuntoja.

Pääosa asunnoista raiteiden varrella

Suurin osa uusista asunnoista valmistui Suurpeltoon, Perkkaalle, Niittykumpuun ja Jousenpuistoon Tapiolaan . Samoilla alueilla myös aloitettiin paljon uusia asuntokohteita.Uusia asuntokohteita aloitettiin edellä mainittujen lisäksi runsaasti myös Espoonlahdessa, Finnoossa ja Olarissa.

Vuokra-asuntojen osuus asuntotuotannosta nousussa

Valmistuneista asunnoista yli puolet  vuokra-asuntoja. Etenkin vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen määrä asuntotuotannossa on viime vuosina kasvanut huomattavasti.

ARA-vuokra-asuntoja valmistui 708, mikä ylitti MAL–sopimuksen tavoitteen (660 asuntoa). Asumisoikeusasuntoja valmistui 215 ja lyhyen korkotuen asuntoja 87.

ARA-vuokra-asuntoja aloitettiin 833 asunnon verran. Näistä Espoon Asunnot Oy:n asuntoja oli 430. Asumisoikeusasuntoja aloitettiin 225 ja lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoja 147.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Espooseen valmistui viime vuonna lähes 5 500 uutta asuntoa. Kuva Vermonniitystä. Kuva: Katja Repo
Espooseen valmistui viime vuonna lähes 5 500 uutta asuntoa. Kuva Vermonniitystä. Kuva: Katja Repo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme