Fiksuvuokraus.fi

Etänäyttöjen suosio kasvaa, mutta...

Jaa

Liikkumisrajoitusten ympärillä vellonut epävarmuus nosti maaliskuussa asunnonvaihtajien kiinnostusta etänäyttöjä kohtaan – joka kymmenes olisi valmis vuokraamaan kohteen käymättä paikan päällä. Asiantuntijan mukaan pitkinnyt koronatilanne normalisoi ja lisää etäesittelyiden käyttöä.

Koronapandemian pitkittyminen runsaan vuoden aikana on näkynyt vuokranantajien ja vuokrauspalveluita tarjoavien yritysten toiminnassa sitä enemmän, mitä pidempään poikkeuksellinen tilanne on jatkunut. Vuokraussivusto Fiksuvuokraus.fi:n liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 85,71% edellisvuoteen verrattuna. Toimitusjohtajan mukaan koronan vuoksi kehitetyillä uusilla etätoimintamalleilla ei ole ollut vielä merkittävää vaikutusta kasvuun.

Fiksuvuokrauksen mukaan maltti ja varovaisuus näkyvät vuokrausmarkkinoilla, mutta suurin osa asunnonvaihtajista ja vuokranantajista suosii yhä perinteisiä asuntonäyttöjä.

”Maaliskuussa 11 % asuntoa palvelumme kautta hakeneista vuokralaisista oli kiinnostunut vuokraamaan asunnon pelkän etänäytön perusteella. Lukua voidaan pitää yllättävän matalana, mutta erityisen huomionarvoista on, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kiinnostus ylitti edes kymmenen prosenttia”, kertoo Fiksuvuokraus.fi:n toimitusjohtaja Henri Haaksiala.

Liikkumisrajoitusten pelko heijastui markkinoille

Viime kuussa julkisessa keskustelussa nousi esille liikkumisrajoitusten mahdollisuus. Hallituksen kaavailemissa kielloissa ja niiden poikkeuksissa ei otettu suoraan kantaa yksityisten vuokranantajien tai asunnonvaihtajien mahdollisuuteen osallistua asuntonäyttöihin. Muuttaminen sen sijaan olisi ollut sallittu poikkeus.

”Tarve asunnonvaihtoon ei välttämättä ole omissa käsissä, jolloin vaihtamista ei voi lykätä pandemian vuoksi. Etänäyttöjen kysynnässä nähtiin muutama viikko sitten selkeä piikki, joka todennäköisesti johtui liikkumisrajoituksia koskevasta epävarmuudesta.” Haaksiala arvioi.

Vuokrasopimuksen solmiminen asuntoa näkemättä ei ole uusi, pelkästä koronasta johtuva ilmiö. Esimerkiksi useat kasvukeskusten uudiskohteista vuokrataan jo ennen asunnon luovuttamista rakennusliikkeeltä. Muutettaessa toiselle paikakunnalle asuntonäyttöön osallistuminen ei välttämättä ole vaihtoehto. Fiksuvuokraus.fi on yksityisille vuokranantajille kehitetty palvelu, jonka avulla kohdetta voi markkinoida yhtä laajasti kuin välitysliikkeenkin kautta – ja järjestää asuntonäytöt itse yleis-, yksityis- tai etänäyttöinä validoiduille vuokralaisehdokkaille.

”Yksityisnäytöt ovat olleet korona-aikana selkeästi suosituin vaihtoehto. Yksityiset vuokranantajat ovat vastuullisia ja näytöissä on pidetty huolta niin käsihygieniasta kuin turvaväleistäkin. Uskon, että etänäytöt ovat tulevaisuutta, mutta niiden toteutuminen vuokrasopimuksiksi on vielä pientä” Haaksiala jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henri Haaksiala
Toimitusjohtaja
040 678 1187

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fiksuvuokraus.fi
Fiksuvuokraus.fi
Länsituuli 6
02100 ESPOO

https://fiksuvuokraus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.