Jyväskylän yliopisto

Etätyöhön siirtyminen lisäsi epävirallisen viestinnän tasa-arvoa

Jaa

Miten äkillinen siirtyminen etätyöhön heijastui työntekijöiden käsityksiin epävirallisesta, suhdetason viestinnästä työpaikalla? Millaisia käsityksiä ja profiileja suhdetason viestintään liittyen löytyi kokoaikaisilta etätyöntekijöiltä pandemian alussa?

Näihin kysymyksiin tarjoaa vastauksia tuore artikkeli “Employees’ perceptions of relational communication in full-time remote work in the public sector”. Siinä tarkastellaan työyhteisöjen epävirallista, suhdetason viestintää etätyön aikana ja sitä, millaisia muutoksia teknologiavälitteisyys on siihen tuonut. Tutkijoita kiinnosti myös, miten työyhteisön jäsenet olivat vuorovaikutuksessa ja pysyivät yhteisöllisenä etätyöaikana.

Artikkelin aineisto kerättiin ensimmäisen korona-aallon alussa. Tutkijoiden – ja julkisuudessakin usein esitetty oletus – oli tuolloin, että yhteisöllisyys ja yhteydenpito vähenee etätyöaikana.

Kaikki tulokset eivät kuitenkaan tukeneet alkuajan oletusta. – Kiinnostava havainto oli se, että joillekin etätyön mahdollistama yhteisöllisyyden kokemus oli myönteinen, väitöskirjatutkija Rasa Jämsen kertoo.

Jämsenin mukaan etätyöhön siirtymisen voi tulkita lisänneen tasa-arvoa epävirallisessa viestinnässä.
– Kynnys ottaa yhteyttä muihin oli matalampi. Esimerkiksi, kun etäkahvit olivat kaikkien kalenterissa, päästiin pois työpaikoille tavallisesti syntyvistä lounas- tai kahviporukoiden klikeistä. Kun kaikki olivat etänä, niin etätyössä jo aiemmin olleet tulivat nyt tasapuolisemmin huomioitua.

Julkisen sektorin työntekijöille kohdistetussa tutkimuksessa vastaajia oli noin tuhat. Tutkijat havaitsivat, että 13 % vastaajista koki etätyön tuoneen jotain lisää epäviralliseen yhteisölliseen viestintään. Lisäksi 7 % vastaajista mainitsi etätyön lisänneen toisaalta mahdollisuuksia, toisaalta haasteita. Näissä tapauksissa etätyön saatettiin esimerkiksi kokea lisänneen työkavereiden välistä vertaistukea, mutta vähentäneen esihenkilöiltä saatavaa apua.  

Tutkimuksessa havaittiin, että kaikki eivät halua palata lähityöhön. Havaintoja voidaan käyttää hyödyksi työelämän organisoinnissa siirryttäessä takaisin lähityöhön. Tutkimuksesta voidaan ottaa oppia siihen, miten etätyöntekijä pidetään yhteisössä mukana.

– Jatkossa voidaan edetä niin, että otetaan paremmin huomioon ne, jotka olisivat mieluusti etätyössä, Jämsen tiivistää.

Tutkimuksessa ei voitu erotella, mikä oli etätyöhön siirtymisen mukanaan tuoma muutos, vai olivatko relationaaliseen viestintään liittyvät kokemukset samanlaisia jo aiemminkin, mutta etätyöhön siirtyminen toi ne vain paremmin esiin. Koska tutkimus käsitteli vain korona-ajan alkua, tutkijoiden mukaan ei sen perusteella voi myöskään tehdä arvioita siitä, miten tilanne muuttui pandemian pitkittyessä. Myönteiset havainnot suhdetason viestinnästä etätyössä heti pandemia-ajan alussa kertovat kuitenkin siitä, että yhteisöllisyyttä rakentavia toimintatapoja on mahdollista kehittää nopeastikin.

Julkaisun tiedot:

Rasa Jämsen (JYU), Anu Sivunen (JYU) ja Kirsimarja Blomqvist (LUT), Employees’ perceptions of relational communication in full-time remote work in the public sector, julkaisussa

Computers in Human Behavior, vol 132, 2022

Artikkeli luettavissa avoimena julkaisunahttps://doi.org/10.1016/j.chb.2022.107240

Lisätietoja: Rasa Jämsen, +358504708310, rasa.p.jamsen@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 28.5.2022: Liikunnalliset kotitehtävät tukevat yläkouluikäisten vapaa-ajan liikkumista23.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Liikunnasta ei ole ollut tapana antaa kotitehtäviä, mutta oppilaiden mielestä läksyt sopivat liikuntaan siinä missä muihinkin oppiaineisiin. Liikuntatunneilla annettuja vapaaehtoisia liikunnallisia kotitehtäviä tehdään ahkerasti, ja ne myös lisäävät yläkouluikäisten tyttöjen liikkumista, selviää Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyssä väitöskirjassa.

Lonkkamurtumasta toipuvien iäkkäiden potilaiden toimintakyky paranee pitkäkestoisella liikuntaharjoittelulla20.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden ajan kaksi kertaa viikossa tehdyllä kotiharjoittelulla voidaan parantaa lonkkamurtuman saaneiden ikääntyneiden fyysistä toimintakykyä tavanomaista hoitoa paremmin. Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tekemän tutkimuksen mukaan kotiharjoitteluun osallistuneilla selviytyminen päivittäisistä askareista oli parempaa kuin harjoitteluun osallistumattomalla ryhmällä.

Riittääkö ruokatuotannossa sitkeys ja tahto? – tutkimus selvitti itäsuomalaisten tilojen muutoskykyä20.5.2022 07:15:00 EEST | Tiedote

Suomalainen maatalous elää kriisien sävyttämää murrosvaihetta, jossa ruuantuottajien muutoshalukkuus punnitaan. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan maatilojen resilienssi, eli halukkuus ja kyky sopeutua osana uudistuvaa järjestelmää, vaihtelee suuresti. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes tiloista ei halua tai voi pysyä mukana vaaditussa kehityksessä, vaan saattaa lopettaa toimintansa tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme