Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Etätyösuositus puretaan Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Alue on edelleen epidemian perustasolla.

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on säilynyt kesäkuun lopulle tultaessa rauhallisena. Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut yhteensä 14, tartuntojen ilmaantuvuus on 14 vuorokauden seurantajaksolla nyt 3,4.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 29.6. pidetyssä kokouksessaan, että epidemia on alueella yhä perustasolla. Ryhmä linjasi, että alueella ei ole koronaviruksen vuoksi tarvetta etätyö- tai etäkokoussuosituksille, vaan näiltä osin suositukset puretaan.

Alueella todetut tartunnat ovat pitkälti lähtöisin ulkomailta Suomeen saapuneilta matkustajilta. Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että ulkomaanmatkan jälkeen on tärkeää jäädä THL:n ohjeiden mukaisesti omaehtoiseen karanteeniin, kunnes on käynyt 72 tunnin kuluttua koronavirustestissä ja saanut siitä negatiivisen tuloksen.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevan maskisuosituksen mukaan riskialueelta Suomeen saapuvien matkustajien tulisi käyttää kasvomaskia siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin ja karanteenin aikana, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Maskin käyttöä suositellaan myös koronatestiin hakeutuessa ja testitulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.  Lisäksi maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran 10.8. tai tarvittaessa myös heinäkuun aikana, mikäli epidemiatilanteessa tapahtuu muutoksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme