Aluehallintovirasto

Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset lievenevät vaiheittain

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lieventää Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia alueellisen koronaryhmän suosituksen huomioiden. Rajoituksia lievennetään kahdessa vaiheessa: 19.5. alkaen sisätiloissa voi järjestää enintään 20 hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään 50 hengen kokoontumisia. Kesäkuun alusta alkaen myös sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen tilaisuuksia.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on parantunut ja on nyt kiihtymisvaiheessa. Suotuisan kehityksen myötä Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää alueen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia seuraavasti:

  • 19.5.-15.6.2021: rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 (viidenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.
  • 19.5.-31.5.2021: sisätiloissa voi järjestää enintään 20 (kahdenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia
  • 1.6.-15.6.2021: sisätiloissa voi järjestää enintään 50 (viidenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia

Kokoontumisissa täytyy noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä, joilla osallistujien terveysturvallisuus varmistetaan.

Päätös on voimassa ajalla 19.5.-15.6.2021, ja sillä kumotaan aiempi, toukokuun loppuun asti tehty päätös, jolla kokoontumisten enimmäishenkilömäärä rajattiin Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kuuteen henkilöön.

Aluehallintovirasto on huomioinut päätöksessä sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronaryhmän tuoreen tilannekuvan ja siihen perustuvat suositukset välttämättömiksi toimenpiteiksi.

”Olemme huomioineet myös sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksen ja päätöksen epidemian torjunnan valtakunnallisista toimenpidetasoista luopumisesta”, kertoo aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Päätöstemme sisältö harkitaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti alueellisten koronakoordinaatioryhmien tilannetiedon valossa. Päätöksessä on huomioitu ympäröivien alueiden epidemiatilanne ja periaate, jonka mukaan rajoitusten purkamisessa täytyy noudattaa varovaisuutta.”

Aluehallintoviraston päätös ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin ja perhejuhliin. Näissä tulisi huomioida sairaanhoitopiirin suositus yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

Etelä-Suomessa seurataan epidemiatilannetta tiiviisti

Muiden Etelä-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla ovat voimassa seuraavat rajoitukset toukokuun loppuun asti:

  • Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset: enintään kuusi henkilöä. Lisäksi ns. turvavälipäätös, jonka mukaisesti asiakastilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy varmistaa asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa.
  • Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset: enintään kymmenen henkilöä. Lisäksi ns. turvavälipäätös, jonka mukaisesti asiakastilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy varmistaa asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa.
  • Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset: enintään kaksikymmentä henkilöä.

Aluehallintovirasto arvioi jatkuvasti alueellisten koronakoordinaatioryhmien kanssa voimassa olevien päätösten välttämättömyyttä ja tarvetta uusille päätöksille epidemiatilanteen mukaisesti.

Arvioinnissa huomioidaan myös sosiaali- ja terveysministeriön 10.5.2021 antama ohjaus ja hybridistrategian toimintasuunnitelma. Sosiaali- ja terveysministeriön ohjaus suosittelee edelleen rajoittamaan leviämisvaiheen alueilla yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset enintään kymmeneen henkilöön. Rajoituksia täytyy purkaa hallitusti ja varovaisesti huomioiden myös ympäröivien alueiden epidemiatilanne.

Lisätietoja:

Medialle:

  • aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti), etunimi.sukunimi@avi.fi
  • ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592 (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti), etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme