Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Etelä-Pohjanmaalla alle 5000 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Syyskuun lopussa Etelä-Pohjanmaan alueella oli 4926 työtöntä työnhakijaa. Lukema on vuoden alin ja edellisen kerran vähemmän työttömiä työnhakijoita Etelä-Pohjanmaalla oli 32 vuotta sitten syyskuussa 1990.
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,9 %), Kuortaneella (2,9 %) ja Ilmajoella (4,3 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,9 %), Kuortaneella (2,9 %) ja Ilmajoella (4,3 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 255 henkilöllä eli 4,9 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 12,2 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 158 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 5,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin heti Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,4 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 341, mikä oli 121 henkilöä (55 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 74 henkilöä.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Evijärvellä (-19 %), Kuortaneella (-16 %), Lappajärvellä (-12 %) ja Ähtärissä (-12 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2018 kappaletta, joka oli 130 kappaletta (-6,1 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4889 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,9 %), Kuortaneella (2,9 %) ja Ilmajoella (4,3 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,9 %), Kuortaneella (2,9 %) ja Ilmajoella (4,3 %).
Lataa
Työttömät työnhakijat kuukausivertailu, Etelä-Pohjanmaa.
Työttömät työnhakijat kuukausivertailu, Etelä-Pohjanmaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbottens ansvarsområde för trafik och infrastruktur har publicerat planen för väghållningen och trafiken för åren 2023–2027 på webben8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Planen har gjorts upp för NTM-centralen i Södra Österbottens verksamhetsområde och den omfattar landskapen Österbotten, Mellersta Österbotten och Södra Österbotten. NTM-centralen i Södra Österbottens mål är att uppfylla väganvändarnas behov så väl som möjligt inom ramen för tillgängliga resurser.

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue on julkaissut "Tienpidon ja liikenteen suunnitelma vuosille 2023–2027" suunnitelman8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Suunnitelma on tehty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimialueelle ja se käsittää Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan sekä Etelä-Pohjanmaan maakunnat. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tavoite on täyttää käytettävissä olevin resurssein mahdollisimman hyvin tienkäyttäjien tarpeet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme