Etelä-Savon kauppakamari

Etelä-Savon kauppakamarin kevätkokous 2021: Kestävä kuntatalous antaa parhaat lähtökohdat elinvoiman kehittämiselle

Jaa

Sunnuntaina 13.6. käytävissä kuntavaaleissa valitaan joukko uusia kuntapäättäjiä. Alkavan valtuustokauden keskeisimpiä tehtäviä tulee olla kuntatalouden saattaminen kestävälle ja tasapainoiselle pohjalle.

Kuntien velkaantuminen ja jatkuva verojen ja maksujen kiristyminen luo epävarmuutta ja heikentää kunnan vetovoimaa yritysten ja asukkaiden silmissä. Talouden tasapainottamisessa on pyrittävä käymään läpi tehtäviä, joihin aidosti on varaa ja jotka ovat elinvoiman kannalta keskeisiä. Samalla on oltava valmius tehdä rohkeita, kasvua tukevia tulevaisuusinvestointeja, kuten kehittää laajakaistayhteyksiä tai sähköisiä palvelujärjestelmiä. Kestävän kuntatalouden tiekarttaa tulisi laatia aktiivisesti sidosryhmiä, yrityksiä ja asukkaita kuunnellen ja työhön osallistaen.

Hyvin hoidettu kuntatalous luo kuntaan ennakoitavuuden ja luottamuksen ilmapiiriä, mitä elinkeinoelämä pitää tärkeänä. Velkarahalla hoidettu kunta ei ole houkutteleva sijoittumispaikka uusille yrityksille, eikä luo näkymää dynaamisesta työvoimaa houkuttelevasta asuinympäristöstä. Kuntataloutta on kasvatettava luomalla edellytyksiä uuden työn syntymiselle sekä rakentamalla yrittämiseen kannustavaa ilmapiiriä ja positiivista investointiympäristöä.

Nykyjärjestelmää on mahdollista kehittää. Kaikkien muutosten ei tarvitse olla radikaaleja. Erilaiset sähköiset ratkaisut, digitalisaatio sekä työn tekemisen muutos ja uudenlaiset yhteistyön tavat kuntien välillä luovat mahdollisuuksia hakea säästöjä ilman palveluiden heikentämistä. On myös mahdollista tehdä vähemmän mutta laadukkaammin. Avaimet ovat nyt valittavien kuntapäättäjien käsissä. Kauppakamari on omalta osaltaan valmis olemaan mukana ja tuomaan elinkeinoelämän näkemyksen yhteiseksi hyväksi.

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon kauppakamari
Maaherrankatu 14
50100 Mikkeli

http://www.eskauppakamari.fi/

Etelä-Savon kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja. Me edustamme kattavasti alueen elinkeinoelämää, sillä meillä on useampi sata yritysjäsentä sekä alueen kuntia/kaupunkeja sekä useita yhteisöjä jäseninä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon kauppakamari

Kauppakamarille uusi puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 20219.12.2020 13:42:15 EET | Tiedote

Etelä-Savon kauppakamarin syykokouksessa, 9.12.2020, vahvistettiin kauppakamarin hallitus vuodelle 2021. Uutena kauppakamarin puheenjohtajana aloittaa toimitusjohtaja Jari Suomalainen, Sahakuutio Oy:stä Kerimäeltä. Varapuheenjohtajina toimivat Mikkelistä toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen, Suur-Savon Sähkö Oy, Savonlinnasta toimitusjohtaja Ari Hämäläinen, Norelco Oy ja Pieksämäeltä toimitusjohtaja Satu Lipsanen Lipa-Betoni Oy. Varapuheenjohtajat ovat myös kauppakamariosastojen puheenjohtajia alueillaan.

Etelä-Savon yrityksille EU:n kestävän kasvun ohjelma on tärkeä mahdollisuus - tuki- ja hankeosaamisen vajeet voivat vaarantaa tukien hyödyntämisen17.11.2020 10:51:03 EET | Tiedote

Etelä-Savon kauppakamarin Teollisuusvaliokunnan jäsenyrityksiä korona on kohdellut hyvin eri tavoin, riippuen liiketoiminta-alueesta. Osalla yrityksistä liikevaihto sekä tilauskanta ovat jopa kasvussa, kun taas joillakin toimialoilla korona on pudottanut rankasti liiketoiminnan laajuutta sekä kannattavuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme