Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 6.11.2020

Jaa

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 6.11.2020. Sairastunut vanki pidetään erillään muista vangeista. Altistuneita ei ole. Vankilan henkilöstöä on ohjeistettu asianmukaisista suojautumistoimenpiteistä.

Eristystoimenpiteet on tehty suositusten mukaisesti ja toimintamalleista on sovittu VTH:n tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Rikosseuraamusalueella ja vankilassa on ryhdytty asian vaatimiin toimenpiteisiin yhteistyössä Vankiterveydenhuollon kanssa ja asianosaisiin on oltu yhteydessä. Vangilla on mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa viikoittaisissa kokouksissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä viranomaisohjeistuksia noudattaen. Alueilla on myös paikalliset valmiusryhmät.

Lisätiedot:

Vankiterveydenhuollon johtaja Jussi Korkeamäki, p. 029 524 5723

Aluejohtaja Katri Järvinen, p. 029 568 1101

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme