Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla aloittaa yhteistyön World Economic Forumin kanssa

Jaa
Etla on aloittanut sisältöyhteistyön Davosin talousfoorumista tunnetun World Economic Forumin (WEF) kanssa. Yhteistyön puitteissa WEF julkaisee verkkosivuillaan myös Etlassa tehtyjä tutkimuksia ja hyödyntää tulevaisuuskartoissaan Etlan tutkimusdataa. Yhteistyön kautta Etla tavoittelee laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä tutkimuksilleen. Etla on toiminut WEF:n yhteistyökumppanina myös aiemmin kansainvälisten kilpailukykyvertailujen laadinnassa ja vastaa vertailujen Suomen osuudesta.

Uudessa sisältöyhteistyössä World Economic Forum saa halutessaan jakaa, julkaista ja siteerata joitakin Etlassa tehtyjä tutkimuksia, lausuntoja, kolumneja ja videoita omilla verkkosivuillaan. WEF mainitsee julkaisuissaan alkuperäisen lähteen ja kirjoittajan sekä lisää linkin alkuperäiseen aineistoon. Etla valitsee etukäteen sisältöyhteistyössä jaettavan aineiston.

World Economic Forumilla on sisältöyhteistyökumppaneina useita kansainvälisiä tutkimuslaitoksia, think tankeja ja mediataloja. WEF organisoi jaettuja sisältöjä monin eri tavoin, myös interaktiivisten Transformation maps -karttojen ympärille. Karttatyökalujen avulla visualisoidaan ja analysoidaan muuttuvaa maailmaa ja sen ajureita taloudessa, teollisuudessa ja globaaleissa kysymyksissä. Aiheina ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, ikääntyminen, verotus, työllisyys sekä tekoäly. Karttoja on mahdollista tarkastella myös maittain, ja Etlan sisällöt löytyvätkin helpoiten Suomea koskevasta kartasta. Karttoja voivat käyttää foorumin yli 30 000 jäsentä, jotka koostuvat muun muassa yritysjohdon, hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan, akateemisten tahojen ja median sekä suuren yleisön edustajista.

Yhteistyön kautta Etla tavoittelee laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä ja vaikuttavuutta tutkimuksilleen ja näkemyksilleen. Etla jakaa WEF:n kautta pääosin englanninkielisiä tutkimuksia, kolumneja ja lausuntoja. Sisältöyhteistyön puitteissa jaetuissa julkaisuissa on Etlan verkkosivuilla erillinen tunniste ”ETLA-WEF”. Sisältöyhteistyöhön ei liity rahallista korvausta.

Täysin uutta yhteistyö World Economic Forumin kanssa ei Etlalle ole, sillä Etla on ollut WEF:n yhteistyökumppani jo pidemmän aikaa: kansainvälisten kilpailukykyvertailujen (Global Competitiveness Report) Suomen osuudesta vastaa Etlan tutkija Ville Kaitila.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla ennustaa: Suhdanne kääntyi, mutta Suomi jäämässä euroalueen surkeimmaksi suoriutujaksi17.9.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Suomen talous on jäämässä tänä vuonna euroalueen surkeimmaksi suoriutujaksi, ennustaa Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla. Suomen bruttokansantuote supistuu tänä vuonna 0,2 prosenttia eli jää käytännössä viime vuoden tasolle. Ensi vuonna bkt kasvaa 1,4 prosenttia. Kansainvälinen kysyntä ei riitä vetämään vientiä kasvuun vielä tänä vuonna. Investoinnit supistuvat edelleen. Työttömyysaste nousee tänä vuonna, mutta laskee jo ensi vuonna. Pitkästä aikaa työikäinen väestö Suomessa kasvaa.

Etla: Ulkomaalaisten keksijöiden osuus kasvaa suomalaisten patenttihakemuksissa, jo 60 prosentissa mukana ulkomaalaisia12.9.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten hakemista patenteista Euroopan patenttivirastolta ja Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolta vuosina 2011–2021 ilmenee, että ulkomaisilla keksijöillä ja kansainvälisellä yhteistyöllä on ollut merkittävä rooli koko suomalaisessa teknologiakehityksessä. Tuore Etla-tutkimus paljastaa, että vuonna 2021 haetuista patenteista jo 60 prosentissa oli mukana ulkomaalaisia keksijöitä. Ulkomaalaisten keksijöiden osuus näissä hakemuksissa on kasvanut koko 2010-luvun ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye