Lapinjärven kunta

ETSITÄÄN: Yhteisöllisestä rakentamisesta ja asumisesta kiinnostuneita - Lapinjärvelle tulossa uudenlainen ryhmärakentamisen malli

Jaa

Miltä kuulostaisi rakentaa oma puutalounelma vähähiilisesti ja yhteisöllisesti? Tähän ideaan on tartuttu Lapinjärven kunnassa ja pian Lapinjärvellä kokeillaan uudenlaista ryhmärakentamisen mallia, jossa rakennetaan 12 pientaloa ekologisesti.

Husulanmäkeen rakentuu pientaloalue yhteisöllisesti.
Husulanmäkeen rakentuu pientaloalue yhteisöllisesti.

Miltä kuulostaisi rakentaa oma puutalounelma vähähiilisesti ja yhteisöllisesti? Tähän ideaan on tartuttu Lapinjärven kunnassa ja pian Lapinjärvellä kokeillaan uudenlaista ryhmärakentamisen mallia, jossa rakennetaan 12 pientaloa ekologisesti.

Lapinjärven kuntaan on tulossa Husulanmäen alueelle uudenlainen ryhmärakentamisen malli, jossa huomioidaan asumisen vähähiilisyys ja kiertotalouden periaatteet jo rakennusvaiheessa. Projektissa ovat mukana Aalto-Yliopisto ja Laurea Ammattikorkeakoulu

Lapinjärvellä kunnioitetaan perinnerakentamista ja tämä arvo tulee näkymään myös Husulanmäen alueen modernissa rakentamisessa. Nyt Husulanmäelle etsitään ihmisiä, jotka haluavat rakentaa uuden kotinsa metsäiselle asuinalueelle.

Husulanmäki etsii asukkaita

Husulanmäki on Lapinjärven niemi parin kilometrin päässä Kirkonkylältä Helsinkiin päin. Metsäntutkimuslaitos rakennutti Husulanmäelle 1930-luvulla tutkimusaseman, minkä ansiosta alueen puusto ja kasvillisuus on erittäin monipuolista.

Metsäntutkimuslaitoksen rakennusten muotokieli pohjautuu vanhaan suomalaiseen rakennusperinteeseen ja ne muodostavat yhtenäisen pihapiirin. Kunta hankki alueen omistukseensa vuonna 2016. Alueen maankäytön suunnitelma tehtiin yhdessä Aalto-yliopiston puurakentamisen laitoksen kanssa ja siitä valmistunut vuoden diplomityönä palkittu Hanna Jahkosen suunnitelma toimi alueen kaavoituksen pohjana.

Nyt alueelle suunnitellaan pientalojen kylää, jossa kunnioitetaan vanhaa rakennusperinnettä. Husulanmäen pientalojen suunnitelma rakentuu olemassa olevien rakennusten rajaaman pihapiirin ympärille. Pihapiiriä täydennetään yhteisrakennuksilla ja omilla tonteillaan sijaitsevat pientalot ryhmittyvät yhteispihan ulkokehälle.

Pientalotontteja on yhteensä kaksitoista ja ne muodostuvat kolmesta neljän talon ryhmästä, joilla on kullakin oma, pienempi yhteinen piha. Jokaiselle taloryhmälle on suunniteltu oma talotyyppi, joka soveltuu sille kaavailtuun rakennuspaikkaan. Neljän talon kokonaisuuksiin kuuluu myös yhteiskäyttöinen rakennus, jonka alakerrassa ovat autotallit ja yläkerrassa työtiloja tai kaksi pientä asuntoa.

Valtaosa Husulanmäen alueesta jää asukkaiden ja kuntalaisten yhteiseen virkistyskäyttöön. Yhteiskäyttöön tulee myös rannassa oleva saunamökki. Monipuolisen kasvillisuuden puolia tullaan pitämään eikä puustoa tuhota.

Yhteisöllisyys ja Lapinjärvi kuuluvat yhteen

Lapinjärven kunnassa elää vahva aktiivisuuden perinne. Lapinjärvi on pieni ja perinteikäs itäuusimaalainen kunta tunnin matkan päässä Helsingistä. Lapinjärven Kirkonkylä on säilyttänyt idylliset ominaispiirteensä läpi vuosisatojen ja pitää sisällään kaikki olennaiset palvelut.

”Yhteisöllisyys ja Lapinjärvi kuuluvat yhteen”, kertoo kunnanjohtaja Tiina Heikka, ”Husulanmäen yhteisöllinen ryhmärakentamisen malli sopii kuntamme ideologiaan. Haluamme ottaa kuntalaiset ja tulevat asukkaat mukaan jo suunnitteluvaiheessa.”

Asemakaava on jo tehty ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kunnanjohtajaan. Alueelle pääsee tutustumaan halutessaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Kuvat

Husulanmäkeen rakentuu pientaloalue yhteisöllisesti.
Husulanmäkeen rakentuu pientaloalue yhteisöllisesti.
Lataa
Husulanmäen alue on vehreä kaunis osa Lapinjärveä.
Husulanmäen alue on vehreä kaunis osa Lapinjärveä.
Lataa
Husulanmäen alueelta löytyy vanhaa rakennusperinnettä, jota halutaan kunnioittaa myös uuden rakentamisessa.
Husulanmäen alueelta löytyy vanhaa rakennusperinnettä, jota halutaan kunnioittaa myös uuden rakentamisessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Extra inkomster av lokala upplevelser i Lappträsk18.5.2020 09:30:55 EESTTiedote

Såhär i början av sommaren och turistsäsongen har Lappträsk kommun tagit i bruk Doerz Local-försäljningsplattformen, vilket gör att vem som helst kan bli en upplevelseleverantör och därmed tjäna extra inkomst. Genom plattformen kan privatpersoner, föreningar och företag enkelt och billigt erbjuda upplevelser och turismtjänster. Samtidigt gör plattformen det möjligt för särskilt företag att få större synlighet för sina egna turismtjänster.

Paikallisista elämyksistä lisätienestiä Lapinjärvellä18.5.2020 09:24:13 EESTUutinen

Alkavan kesän ja matkailusesongin kynnyksellä Lapinjärven kunta on ottanut käyttöön Doerz Local -alustan, jonka avulla kuka tahansa voi ryhtyä elämystarjoajaksi ja saada näin lisäansioita. Palvelun avulla yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat tarjota elämys- ja matkailupalveluita helposti ja edullisesti. Samalla erityisesti yritysten on palvelun avulla mahdollista saavuttaa enemmän näkyvyyttä omille matkailupalveluilleen

Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon keskellä Uudellamaalla? Mietityttääkö rakentamisen hiilijalanjälki? Haluatko itse olla aktiivisesti mukana kehittämässä asuinalueesi toimintoja?19.2.2020 10:04:54 EETTiedote

Lapinjärven Husulanmäelle kehitetään ainutlaatuista yhteisöllistä ryhmärakentamisen toimintamallia, jossa kaikissa rakentamisen vaiheissa kiinnitetään huomio toiminnan ekologisuuteen. Näin voidaan tehdä perusteltuja ratkaisuja jotka pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä ja lisäävät asumisen hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme