Suomen Punainen Risti SPR

Ett nytt pris för utvecklingsjournalismen

Dela

Som bäst hjälper journalismen att förstå världen och dess invecklade fenomen. Våra tiders aktuella frågor handlar om hållbar utveckling och migration, och journalismen fördjupar vår förståelse för dem. Med det nya priset lyfter man fram utvecklingsjournalismens synlighet.

Priset för utvecklingsjournalismen har grundats av Finlands Röda Kors, Vikes (Viestintä ja kehitys -säätiö), Helsingin sanomain säätiö och Journalistförbundet för att fira journalistiska publikationer som behandlar kvalitativa och innovativa globala teman, och för att öka synligheten och värdesättningen av den finska utvecklingsjournalismen.

Under oktober-november kan du nominera kandidater via utmärkelsens webbplats: https://vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto. Den fristående expertjuryn väljer ut vinnaren i december och de belönade aktörerna arrangeras en gemensam prisutdelning i början av år 2021. Vinnaren beviljas ett penningpris på 3 000 euro och därtill utdelas hedersomnämnanden.

Temat för tävlingen 2020 är global folkvandring och migration. Den prisbelönta journalismen kan hantera till exempel orsaker för migration, verkan såväl i ursprungs- som i destinationsländerna, enskilda migranters erfarenheter eller migrationen som en del av den globala hållbara utvecklingen.

Journalistiskt innehåll som på finska, svenska eller engelska publicerats i medierna under 2019–2020, och vars målgrupp finns i Finland, kan anmälas till tävlingen av aktörer, utgivare och publikrepresentanter. Speciellt innovativa journalismformer från alla journalismbranscher uppmuntras att delta.

Mer information

Prisets webbsida: https://vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Planerare av påverkansarbetet Pekka Reinikainen, Finlands Röda Kors, pekka.reinikainen@rodakorset.fi, tfn 040 178 2235

Kommunikationssakkunnig Esa Salminen, Vikes (Viestintä ja kehitys -säätiö), esa.salminen@vikes.fi, tfn 050 464 9532

Bilder

Länkar

Om

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Följ Suomen Punainen Risti SPR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Punainen Risti SPR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum