Yleinen työttömyyskassa YTK

Etuusmenot nousemassa ennätyslukemiin

Jaa

Yleinen työttömyyskassa YTK ennakoi maksavansa kesäkuussa 100 miljoonaa euroa työttömyysetuuksia. Määrä on 25 miljoonaa euroa suurempi kuin edellinen ennätys YTK:n historiassa. Heinä- ja elokuussa etuusmenoissa odotetaan myös ylittyvän 100 miljoonan euron raja.

YTK kulkee mukana
YTK kulkee mukana

Koronakevään massalomautukset ja nouseva työttömyys aiheuttivat hakemusvyöryn työttömyyskassoihin. YTK:n jäsenistön työttömyysaste lomautukset mukaan lukien on huhtikuussa alkaen noussut noin 15 prosenttiin.

Tälle vuodelle tehdyn talousarvion mukaan YTK:n etuusmenot kesäkuussa olisivat olleet 40 miljoonaa euroa. Tämä ylitettiin kesäkuussa jo 8 maksupäivän jälkeen.

YTK rahoittaa etuusmenoista 5,5 prosenttia jäsenmaksuillaan. Valtio rahoittaa perusosan suuruisen osan ja työllisyysrahasto maksaa työttömyysvakuutusmaksuilla loput.

-YTK:lla on vahva puskuri, joten pystymme hoitamaan oman osuutemme kasvavista menoista, toteaa YTK:n talousjohtaja Antti Jokinen.

-Emme ole koskaan nähneet näin suurta etuusmenojen kasvua. On tervetullutta, että valtion lisäbudjetissa on ohjattu tukea työttömyyskassoille ottaen huomioon kevään lakimuutosten vaikutukset etuusmenojen kasvussa, Jokinen jatkaa.

Yleinen työttömyyskassa YTK on Suomen suurin ansioturvan maksaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK kulkee mukana
YTK kulkee mukana
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa joka viidennen suomalaisen palkansaajan työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa osoitteessa www.ytk.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Lomautettu, varo tätä sudenkuoppaa, jos sinut irtisanotaan15.9.2020 10:11:21 EESTTiedote

Syksyn mittaan saadut ilmoitukset lukuisista uusista yt-neuvotteluista kertovat työllisyystilanteen jatkumisesta epävakaana. Saattaa siis olla, että osa lomautuksista vaihtuu irtisanomisiksi. Työsuhteen päättyminen on jo sinällään kurja tilanne, mutta jos unohtaa kertoa tilanteen muuttumisesta työttömyyskassaan, saattaa lisäksi joutua tilittämään väärin perustein maksettuja päivärahoja takaisin.

Kysely: Koronatilanne kurittaa erityisesti tiettyjä aloja – 40 prosenttia kamppailee epävarman työtilanteen kanssa29.7.2020 06:00:00 EESTTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK kartoitti laajalla kyselyllä jäsentensä työtilannetta ja näkymiä tulevasta. Kysely* toteutettiin alkukesästä koronarajoitusten ollessa vielä voimassa, ja siihen vastasi yhteensä 21 715 henkilöä. Tulokset kertovat, että haasteellisin tilanne on erityisesti palvelu-, matkailu-, ravintola-, markkinointi- ja kaupan alalla. Koronakeväästä palautuminen on kesken, ja vastauksissa nousivat esille epävarmuus ja epätietoisuus myös tulevaisuuden suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme